Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Máte pravdu, že na těch pódiích jsou pořád stejné, provařené ksichty. Jenomže nebýt jich, tak by tam nebyl nikdo, protože Češi jsou (na rozdíl od Slováků a Poláků) už líní i demonstrovat. I ta včerejší demonstrace na Václaváku byla spíše jen takové postávání čumilů, než cokoliv jiného. :-)

10 0
možnosti
VM

Uklidit svinčík je potřeba za posledních 27 let a ne jenom za čtyři. A pokud někdo opravdu sleduje dění posledních 27 let, pak musí dospět k závěru, že je potřeba i jistá forma kontroly politiků, neboť volby jednou za 4 roky nestačí a škody jsou pak nenapravitelné, viz třeba restituce, ale nejen. No a když kontrola, tak v odůvodněných případech také odvolatelnost. A proč si to myslím? Protože politici vyrostli do takové samolibosti, že špehovat on-line každého podnikatele je etické, ale nahrávat ministra etické není. Není žádným tajemstvím, že orgány činné v trestním řízení jsou prorostlé do politiky a obráceně a to od policie, přes státní zástupce až po soudce. Tedy nápravu touto cestou těžko očekávat. No a v neposlední řadě jsou placeni z daní a práce daňových poplatníků, tedy jsou naši zaměstnanci. A znáte nějakého zaměstnavatele, který přijme někoho na dobu určitou a pak si ten zaměstnanec může dělat co chce? Já tedy ne.

13 0
možnosti
JP

Bod 6) doplnit o odstavec " Ať je vráceno co bylo ukradeno lidu této země". Rozpočet by byl bez lhaní přebytkový. Které kontrolní mechanizmy máte na mysli? Když byly některé kontrolní mechanizmy upozaděny, tak se tady nekradlo, ale drancovalo.

4 0
možnosti
JK

J11a30n 94K19o85v49á29ř

11. 5. 2017 12:22

Fáze 2: Nereálné. Hned tři strany by musely přiznat chybu. Museli by pracovat, zrušit smlouvy na podporu systému a hlavně by museli propustit hromadů úředníků, které na ta místa přijali. Takže nic.

Fáze 3: Nereálné. Víceméně totéž jako nahoře, ale s tím, že většina obyvatelstva vůbec netuší, o co jde, takže proč by se politici snažili?

Fáze 4: Přijde mi, že si nějak moc nepomůžeme, ale budiž.

Fáze 5: Nereálné. Na rozpočet je přisáta spousta lidí. Ten fotbal by to možná zrovna ustál, ale spousta neziskovek funguje na principu: "Ty nám dáš ze státního a my zaměstnáme tvoji švagrovou." Spousta novinářů je napojená na někoho, kdo je tak nějak bokem platí. To by byl velký řev.

Fáze 6: To by byl možná nejrealističtější požadavek, kdyby projednou řídil ministerstvo financí ekonom a ne STBák, chemik nebo celoživotní politik. Už se to někdy stalo?

Fáze 7: Moc práce, znáte pracovitého politika?

Chybí vám ovšem Fáze 8: Dát do pořádku naše zákony. Zjednodušit legislativu, udělat ji srozumitelnou a přiblížit právo spravedlnosti. Odebrat možnost blokovat cokoliv jen z toho důvodu, že je to můj třídní nepřítel. Stanovit pro veškeré úřady stejná pravidla, jaká ony vyžadují po občanech. Zavést odpovědnost úředníků za dodržování pravidel. A možná bych s tím začal. Pak by se mohlo stát, že EET a kontrolní hlášení skončí samo dobrovolně.

1 0
možnosti
VM

Osobně si myslím:

2) brzo tak jako tak dospějí k závěru, že je to celé kontraproduktivní a drahé a ke zrušení dojde tak jako tak, stačí se poučit z výsledků v Chorvatsku a jejich dopadům na ekonomiku a zrušením zachránit, co se dá.

3) V kontrolních hlášeních vidím trochu problém, nebo ́t i když to Babiš prodával jako své dítě, je to vlastně nařízení, které přišlo z EU a je v souladu s obchodními praktikami EU, jak jsem se dneska ráno doslechl v rádiu. Řešením by bylo tedy odejít z EU a nečekat, až se rozpadne sama, protže pokud budou pokračovet současné eurotrendy tak se rozpadne tak jako tak, to není moje sbožné přání ale přirozený vývoj říší, které se dostaly do takovéto fáze.

4) souhlasím, nic to neřeší a nic to na politice nemůže změnit, současné "tanečky" považuji pouze za komedii

5)Nevím, jak dalece je to reálné, se současnými politiky asi nereálné, faktem je, že dotace nehorázně pokřivují celý trh.

6) Pokud bude politická vůle ?!?!

7) To z politiků nikdy nevzejde, tedy alespoň ne z politiků, kteří dostávají neomezený mandát na 4 roky :-)

No a Váš bod 8 je se současnými poltiky spíše iluzorní, protože v tomto by bylo potřeba podle mě setavit odborné apolitické komise s mandátem alespoň na dvě volební období, aby byli schopni tento marazmus napravit.

0 0
možnosti
VP

" Demonstrace proti Zemanovi a Babišovi se zvrtla v předvolební agitku .... Prezidentský kandidát Michal Horáček a Drahoš zde mají vedle sebe stánky s peticí za kandidaturu na prezidenta. Zrovna Horáčkovi jí podepisuje Sáňka, který je obžalován z šíření radikální islámské knihy Základy Tauhídu. Na akci dorazili zástupci Strany zelených a Pirátů, kteří vyvrací apolitičnost demonstrace.... "

19 3
možnosti
BV

Demonstrace byla apolitická - žádná politická strana nedostala na pódiu prostor, aby tam její zástupce promluvil. To je snadno ověřitelný fakt. To, že se na demonstraci, kterou svolali a zorganizovali občané, dostavili i zástupci různých politických stran je naprosto v pořádku - proč by se nemohli zástupci politických stran zúčastnit jako řadoví demonstranti demonstrace, která se jim zamlouvá? A ty podpisové stánky? Horáček i Drahoš se zeptali organizátorů zda si tam mohou postavit své podpisové stánky. Organizátoři jim to dovolili - proč by jim to měli zakazovat? Horáček ani Drahoš nedostali od organizátorů sebemenší prostor pro prezentaci svých názorů na pódiu - pouze jako účastníci demonstrace diskutovali s ostatními demonstranty a nechali si od nich podepisovat své podpisové archy. Co je na tom špatného? A navíc - nepochybuji, že kdyby se paní Ivana Zemanová zeptala organizátorů, zda si může postavit podpisový stánek s petičními archy na podporu kandidatury jejího manžela vedle stánku pana Horáčka, zajisté by i jí to bylo umožněno. Pane Vladimíre Pokoro - vaše "argumenty" jsou tak chabé, že kdybych zrovna nebyl v dobrém rozmaru, nestály by za sebemenší reakci.

4 4
možnosti
MM

V tomto Vás podporovat nebudu.

1 0
možnosti
Foto

Mohla byste prosím udělat rešerši, jak jste o přímé volbě prezidenta psala před jejím začátkem?

Já totiž nechápu, proč je tolik překvapení a pláče z toho, že po ní chramstl Zeman a vyškolil nás.

Tak bych ráda viděla, jak jste se o těch tématech vyjadřovala v minulosti.

A na EET si vzpomeňte, až budete někdy v budoucnu brečet, že se všude okrádá.

7 8
možnosti
PV

P77a83v54e56l 88V29é33b40r

11. 5. 2017 11:23

EET, milá paní, žádnému okrádání nezabrání. Naopak, zavede super-okrádání od toho, kdo bude mít k datům z EET přístup. Můžete hádat, kdo to právě teď je...

13 4
možnosti
Foto

Nadřazení Havlističtí pravdoláskaři mají pouze "Fázi 1" - tj. pouliční nenávistné řvaní, napadání ostouzení a dehonestace každého s jiným názorem, než mají oni, likvidace prezidenta Zemana, despekt ke všemu českému, šíření nenávisti vůči Rusku, obdiv ke všemu cizímu - hlavně muslimskému (Btw - muslimy svým způsobem obdivoval už Hitler!), apod.

A pokud není po jejich, tak "Fazi 1" pouze přitvrdí tím, že začnou všechno kolem sebe demonstrativně rozbíjet a ničit a vyvolávat všemožné nepokoje a "neklidy". Rv

Ty další v článku popsané fáze je v podstatě už nezajímají, protože to může být "práce".

17 7
možnosti
Foto

Vaše jednoduchá řešení jsou skrz naskrz podezřelá.

3 3
možnosti
TP

T29o18m86á29š 82P66í50c72l

11. 5. 2017 10:56

Jako "xenofob" souhlasím se všemi body Vámi nastíněného programu. Ale musí s ním přijít někdo neumazaný. I kdyby si takový Bělobrádek (Fiala, Sobotka, Babiš, Gazdík, Kalousek) dali něco takového komplet do programu, podporu žádného "xenofoba" mít nebudou. Stejně jako nebudou mít Zeman, Okamura či Lidinský podporu žádného "pravdoláskaře". No, A TEĎ, KDE NĚKOHO NEUMAZANÉHO VZÍT?

9 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články