Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V řadě věcí je text pravdivý. Ovšem otázka je - jak šláplo ANO na kuří oko organizátorům podobných protestů (typu Majdan)? EETčkem? Ne! Rozpočtem? Ne! Prosazováním ústavního práva držet zbraň a opozicí (hrozba žalobou) vůči nové eurosměrnici o držení zbraní? Pravděpodobné!

Což znamená, že za mě, "xenofoba," se právě Babiš přesunul z kategorie nepřijatelný do přijatelný. Protože zrovna tohle by bylo dobré, aby dotáhl do konce.

1 2
možnosti
RM

Babiš nikdy nepůjde proti EU. O peníze (a dotace) jde u některých lidí vždy v první řadě. A stačí se podívat co tlačí Jourová (ANO) v Evropské komisi.

Tohle je prostě jenom taktika, kdy něco jiného hlásá tady a něco jiného v Bruselu, aby nasbíral nějaké další hlasy. Neskočme mu na to.

3 0
možnosti
Foto

Autorka si nesprávně vykládá pojem populista. Populista není člověk, co lidem říká věci, co chtějí slyšet. Je to dle definic politik, nebo obecně známá osoba, jež brojí proti zkorumpovaným elitám, většinou jde o etablované politiky, či stát. Ti dle populisty vše dělají špatně, buzerují občany, kladou běžným prostým lidem klacky pod nohy. Pojem ekonomický populista se moc nepoužívá, občas je to spojované s některými politiky Latinské Ameriky, ale pojem populista jako takový autorka splňuje, protože ve všech blozích nadává právě na státní elity, politiky, jenž ji nutí dát dítě do školy, ačkoli není místo ve školce, brojí proti domácím porodům, buzeruje lidi EET, povinným hlášením, vytváří nefunkční důchodové pilíře, zkrátka dělá vše špatně zatímco populista má jasný patent na pravdu, jenž poskytuje ve svých informovaných blozích.

0 3
možnosti
JS

Vaše "vysvětlení" je téměř na Nobelovu cenu, ale nevím za co.

1 0
možnosti
JS

J65a33n 64S18t53i64f47t80e69r

11. 5. 2017 17:28

Nemohu se vyjádřit k obsahu Vašeho blogu, nežiji v republice. Ale chtěl bych se optat, proč se u vás vyskytuje silný odpor proti zákazu kouření v restauracích? S manželkou jsme oba nekuřáci a věřte, že je to velmi protivné, když si někam zajdete na jídlo a najednou si vedle vás někdo zapálí. Takže tam, kde se kouří, raději ani nejdeme. Ale co když to není označené?

2 0
možnosti
JH

Každá hospoda v ČR je na dveřích povinně označena, jestli se v ní kouří nebo nekouří.

9 0
možnosti
RK

R41a37d60e53k 37K75u33z24e50l

11. 5. 2017 17:25

no, autorku čtu rád, ale nerozumím jedné věci...

Ve fázi 4 zrušit dotace se dovídám, že rok 2016 ukázal, jak lze ušetřit, ale hned ve fázi 6 jsme měli v roce 2016 vylhaný rozpočet a výsledku jsme dosáhli omylem...?

0 0
možnosti
MR

Tak především Babiš je existenčně závislý na euro-dotacích, takže nálepkami řečeno: Zemanon-nadšenec = burešo-volič = euvazal = bruseloleštič = pravdoláskař = vítač. Xenofób je chudák úplně mimo.

1 2
možnosti

Musím se smát!

Nenávidím Zemana i Babiše, vítač nejsem (jsem někde uprostřed), ale většího eurooptimistu, abyste pohledal (i když i já vím, že EU má své problémy; ale ty je třeba řešit, a ne rušit EU/vystupovat z ní).

A ještě jedna informace, většina voličů Zemana patří mezi tvrdé odmítače imigrace.

1 1
možnosti
JZ

J93a13n 76Z26a14b93a53b93a

11. 5. 2017 15:45

Vážená paní "ekonomko", pokud sport považujete za veskrze neužitečný, pak vás velmi lituji. Napadlo vás, kolik tím výrokem urazíte lidí, kteří tráví spoustu volného času s dětmi na fotbalovém hřišti, kteří dávají vlastní peníze do toho, aby děti neseděli doma na zadku a trochu se hýbali? Uvědomujete si vůbec, že většina těch dotací na sport jde na vybavení pro mládež, trenéry a podobně???

0 12
možnosti
Foto

I16v64a51n 40V49e32s13e73l59ý

11. 5. 2017 16:04

A slyšel jste ve zpravodajství kolik peněz z dotací jde do klubů? Jeden z předsedů řekl že dostali tisícovku. Jiný že nic a třetí radši ani o dotaci nežádal.

Zakopaný pes je asi v tom, že jdou do klubů které mají i peníze od sponzorů, televizních práv a vstupného a samozřejmě i mládežnická družstva, která ale asi jsou jen kapkou v moři všech dětí ve fotbale.

9 0
možnosti
PK

Povolit kouření? I takový názor je možný. Jenže s kuřáky je to podobné jako s Romy - největší toleranci vůči nim mají lidé, kteří nejsou nuceni žít v jejich blízkosti.

Z toho usuzuji, že jste jedna z těch šťastlivců, kterým se to (aspoň prozatím) daří - ať už doma nebo na pracovišti. Je však bohužel hodně lidí, kteří takové štěstí nemají a protože v žádném případě nelze spoléhat na slušnost a ohleduplnost kuřáků (ona ani není možná - jedná se o velmi silnou závislost), je zákonná regulace naprosto nevyhnutelná.

Tím ovšem vůbec nehovořím o kouření v hospodách - tam opravdu nekuřák vstupovat nemusí.

2 0
možnosti
OB

Každý den se pohybuji kolem hlavního nádraží našeho jednoho velkého města, každý den tam lidé kouří v zákazu kouření a policie to přehlíží, několikrát jsem to viděl na vlastní oči, jak prošli kolem kuřáka který kouřil v zákazu, je hezké mít zákony, ale vymahatelnost práva u nás = 0 :-)

1 0
možnosti

Zrušení různých nařízení, zákazů, dotací, ... . V pohodě (ale s mírou, aby se nevylilo dítě s vodou a kachničkou. Třeba to EET se podle mě osvědčilo, soudě nárůstu cen jídla prakticky ve všech hospodách). To co mě rozesmálo, jak nám Markétka mimochodem a asi nerada řekla "jsem sportovní střevo, proto bych rád všechny ty sporty zakázala"

2 11
možnosti
BM

Paní Šichtařová, udivujete mě. Významní ekonomové, mezi které jsem se asi mylně domníval, že patříte, říkají, že systémy EET a pod. mají snad všechny země Evropy.

Vy straníte lidem, kteří nedodržují zákony a šidí daně? Vy si myslíte, že neplatit daně je správné nebo dokonce hrdinské?Jako běžný spotřebitel vidím, že to funguje, ale taky si všímám, že i s tím se šidí. Prostě neřád je tu tak zažraný, že změnit to bude trvat hodně let, ale bohužel jen pod tlakem. Kontrolní hlášení pomáhá rozkrýt podvody a nečekal bych, že vy budete hájit podvody.

3 24
možnosti
PK

P48e45t71r 30K13r49e13m49l23a

11. 5. 2017 14:08

Jmenujte prosím alespoň 3 ekonomy, kteří to říkají. A ani nemusí být "významní".

4 0
možnosti
JAN

Další "česká celebrita", které vadí termíny "pravda a láska", jak to tedy vypadá u ní doma ? Otřesné. Jen jsem zavadil o perex, dál to nedám ...;-D;-D;-D

1 21
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články