Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

To je ale bláznivý nápad, plodit děti zrovna když je plodí všichni. ;-D To je jako by se ráno všichni domluvili, že pojedou metrem přesně v sedm. Jak by to asi dopadlo? ;-)

5 0
možnosti
Foto

.."další pokus vyrvat dítě z tradiční rodiny, v níž chtějí rodiče trávit s dětmi co nejvíc času, a vytvořit stádo." Přesně tak - "státní zájem" nad osobní. Komu na vašich dětech nejvíce záleží jsou vedle vás typicky vaše rodiče a širší rodina - státním zaměstnancům nebo členstvu vyučovací profese slouží hlavně k ospravedlní jejich příjmů či existence. - Moje děti v USA chodily do školky na "poloviční úvazek", v privátní základní škole začaly, ale nakonec jsme je zdárně vyučili doma a šly pak už rovnou na střední školu. "Home-schooling" si volí každý rok více amerických rodičů že stejných důvodů co popisuje autorka - přeju jí a ostatním hodně zdaru s úsilím žít podle svého, za své.

25 0
možnosti
PD

Přesně tak. Domácí škola v ČR funguje také; stačí, když tam dítě zajde na zkoušky + nějaké mimoškolní zájmové kroužky (i kvůli socializaci). Ve velkých městech v ČR je to asi jedno, ale z malých vesniček je i první stupeň pro děti problematický - dojíždění.

3 0
možnosti
MS

Já myslím, že někteří rodiče na své děti prostě kašlou, nic je nenaučí, nevěnují se jim, a děti tak nějak rostou jako dříví v lese. A když se tyto děti pak objeví v první třídě absolutně nepřipravené na socializaci a nezvládající úkony, které by šestileté děti zvládnout měly, tak stát vymyslel, že by nebylo špatné tyto děti připravit na první třídu povinnou školkovou docházkou.

Bohužel je tu problém, že tuto povinnost mají i rodiče, kteří se svým dětem věnují, a pro které to asi zbytečná buzerace je. Možná by jen stačilo nějaké "přezkoušení" pětiletých dětí, jestli je pro ně ten poslední předškolní rok strávený ve školce skutečně nutností.

34 0
možnosti
MT

Myslet, milá paní, znamená *ovno vědět. Celý tento systém se zavedl proto, že ukázat na ty, kterých se to celé týká, je diškrimináce a rasízmuz. Což si stát dovolit nemůže, protože by ho EUpolitbyro uškvařilo ve vlastní šťávě. Týká se to přibližně 1,3% dětí, kvůli kterým musí státní buzeraci snést všichni ostatní slušní. A jestli ten systém funguje? Ani omylem. Před zavedením si i MŠMT nechalo zpracovat dopadové studie, z nichž ani jedna zavedení povinné předškolní docházky nedoporučila. Závěrem bylo to, že povinná předškolní docházka nebude mít požadovaný efekt, prostě se mine účinkem. A nesocializované děti budou i nadále nesocializované. Stejně se to proti logice a zdravému rozumu rozhodla Valachová protlačit a taky protlačila. například: http://www.kudyvedecesta.cz/node/3

9 4
možnosti
Foto

Zkuste se zeptat učitelky v první třídě jaké to je při 28 dětech ve třídě učit děti smrkat nebo zavazovat si boty krom toho co je skutečnou náplní jejich práce - totiž psaní, čtení a počítání.

17 3
možnosti
AM

A35d90a43m 17M48a75l65ý

5. 5. 2017 11:26

Takže ta povinná školka je podle vás dobře nebo špatně?

0 0
možnosti
VK

Tak to teda máme kliku.Školáka nám vzali do spádové školy, není teda ničím výjimečná,ale psát, číst a počítat snad děti naučí.

Předškolačku nám taky vzali do školky podle bydliště,ale zase v ní pořádají multikulturní dny, tak si nejsem jistá, že je to výhra;-D

5 0
možnosti
JJ

J45a15n 69J51e34n53i75c

5. 5. 2017 9:21

Jj přituhuje...

Včera se tu řešil pseudoproblém, že single ženy mají právo na "státní oplodnění", jako by bylo málo polosirotků. A nyní přicházíte s další "super" myšlenkou, jak buzerovat rodiče, aby nevyčuhovali z řady.

Přesně jak píšete. Najde se nějaká okrajová menšina. Udělá se z toho bublina, nejlépe ještě získat pár slboduchých jedinců, co bez státu neudělají ani krok a můžeme začít vesele zevšeobecňovat. Tj. máme problém s rómy a nechce se nám do řešení, tak postihneme 99% normálních dětí, abychom měli donucovací prostředek na 1%. Ubohé, hodné levicové vlády a soudružky Engelsové a Valachové. Kam socan stoupne, tam 10 let tráva neroste...

44 1
možnosti
MP

Musím s Vámi souhlasit, ta povinná předškolní docházka buzerací skutečně je. Otázkou je, jak se to bude vlastně vymáhat a sankcionovat. Podle mne nijak. Kromě toho, s tou slavnou inkluzí se do tříd dostane hodně dětí, jejichž úroveň socializace bude dost nízká.

Já sama jsem kdysi musela u svého druhého dítěte ten předškolní rok vypustit, protože nejstarší šel do první třídy, třetí byl v kočárku a toho druhého by mi bývali vzali stejně jen na dopoledne. No, povinnost pro předškoláky to tehdy nebyla, spíš právo, tak jsem to nechala tak a nic se nestalo.

12 0
možnosti
MT

Tak jestli vám nevadí dohled OSPODu, tak potom se to nebude vymáhat nijak :-/ Zkuste si ale nezapsat dítě do školy. Je to úplně to samé jen posunuté o rok dřív. Porovnají seznam pětiletých se seznamem zapsaných pětiletých a na rodiče chybějících si došlápne milá paní ze sociálky.

0 0
možnosti
AM

A67d84a55m 24M46a30l31ý

5. 5. 2017 8:33

Tak to dopadá, když chce stát konat "dobro" na občanech i proti jejich vůli.

Stát si uzurpuje různé činnosti a tyto pak následně stejně nezvládá.

Vychovávat děti musí především rodiče.

Děti z rodin, kde rodiče plní svou výchovnou funkci povinnou školku nepotřebují a vychovat děti těch zbylých "rodičů" stát stejně nezvládne. Jako vždy.:-/

37 0
možnosti
MH

Pane Malý. Pokud budete mít jedináčka, bude s ním Vaše žena na mateřské jen 3 roky. Když budete mít hypotéku, budete rádi, když dítě půjde do školky a ona bude moct do práce. Takže zde bráníte "horních 10 tisíc". A s těmi má moje žena ve školce víc problémů, než s těmi sociálně slabými. Matka z "horních 10 tisíc" je chytrá jak rádio. Jen ona přece ví, co je pro její dítě nejlepší, že nic nemusí. Vozí dítě na kroužky, na tenis, plavání, na angličtinu, chrání jej, vše za ně dělá. Najednou se ukáže, že předškolák si neumí utřít zadnici, zavázat boty, utřít nos, obléct se, najíst se, neumí správně vyslovovat. Hlavně že šišlá anglicky. Moje žena pracuje ve školce, tak tyto problémy od ní znám. Naopak matka ze sociálně slabé rodiny dítě do školky dát musí co nejdřív. Takové dítě se tam naučí vše, co potřebuje znát a umět před vstupem do školy.

2 2
možnosti
VPS

U nás sa v takýchto prípadoch hovorí: Ale na Slovensku je to tak!

Teraz ale dodávam, že i "V Česku je to tak!" Osobitne po včerajšej komédii na Pražskom hrade.

4 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články