Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M87i82r48e86k 49Ř90í44h43a

6. 5. 2017 10:35

Osobně nám na mateřskou školku pěkné vzpomínky. I má dcera do ní chodí a světe div se od 3 let. Je tam ráda, má tma kamarády, naučila se hodně, má ráda paní učitelky. I kdyby měla jít do školky jen na poslední rok povinně, já bych jí tam dal a nebral to jako nějakou buzeraci ale jako něco, co jí obohatí život. Minimálně se naučila to, že existují jiné autority než jen rodiče, že se má dělit , život není jen já jenom já. Mám na to jiný názor než autorka a tak v tomto nařízení nespatřují žádný problém ale vidím to rozhodně jako kladnou zkušenost. Ne náhodou se jedna z mých oblíbených knih jmenuje " Všechno co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce".

5 1
možnosti
JK

Autorka NEMÁ jiný názor než vy. Jen tvrdí, že je nesmysl mít to jako povinnost !

Já to jako povinnost považuji za správné u cikáňat, tam je to opravdu potřebné, a u tohoto etnika dopadá "dobrovolnost" ne zrovna šťastně. Takže u nich - ano - ale ostatní děti to většinou nutně nepotřebují. A když je rodiče do školky dají, fajn, ale je to jen a jen jejich rozhodnutí..

9 0
možnosti
JH

A tak je to, milé děti, se vším.

0 0
možnosti
PP

Ale to je stejné jako u EET, u povinné revizi kotlů na pevná paliva a komínů, u STK málem i na kočárky, kvůli menšině jsou buzerováni všichni. Dnes je stát "organizovaná šikana".

17 1
možnosti
JU

J14a89n 27U24l54r36y72c95h

7. 5. 2017 19:53

no, je otázka, jestli by se současná společnost smířila s tím, že bude trochu víc hořet, protože zcela nekontrolované komíny nějaký ten požár navíc občas způsobí, že bude o fousek víc výbuchů plynu, protože nikdy nekontrolovaná plynová vedení taky nějaký ten výbuch navíc vygenerují, to samé technické u aut a mohli bychom tak pokračovat dál, koneckonců vymýšlení stohů zákonů a vyhlášek je taky buzerace a obvykle kvůli menšině...

stát není organizovaná šikana dnes, stát je organizované násilí od svého začátku, to je prosím pěkně jeho základní rys (a proto ve společnosti vznikl, to je jeho smysl)

1 0
možnosti
TZ

S paní Šichtařovou musím opět souhlasit. Není to jen školství, své rozčarování a negativní pocity, tentokrát z podnikání nedávno hezky popsal pan Hanák. Šrouby se utahují, to by tak bylo, aby si, lidé, kteří vůči státu nemají jen natažený hnát a očekávají od něj pouze základní věci, jako je třeba kvalitní školství a zdravotnictví a hlavně nevměšování se jim do života, dělali co chtěli. Všeobjímající pomoc nesvéprávným, ale i svéprávným, aspoň proti jejich vůli. Nějak nám tu ta blbost a drzost státu za poslední čtyři roky zapustila kořeny. Já chci! Mám právo! Mám základní právo! Slyšíme to dnes a denně, slovo POVINNOST však asi budeme moci zanedlouho ze slovníku vyškrtnout. Začínám mít neodbytný pocit, že nadcházející volby budou opravdu přelomové.

6 1
možnosti
JK

Souhlasím s tím, že povinné předškolní vzdělávání je čirá buzerace státu. Problém s nesocializovanými dětmi (černými, bílými i fialovými) se dá vyřešit jinak, než buzerací 98 % zbylé populace. Jenže socialisti, no. Další věc, která se moc neřeší je, že tyto povinně zapsané děti zabírají ve školkách místo a znesnadňují matkám menších dětí nástup do práce. U nás ve městě to zatím vypadá, že se do školky nedostanou děti mladší čtyř let v době nástupu...

13 2
možnosti
PA

Někomu to tak může připadat. Nedávno tu však visel blog někoho, kdo psal o tom, jak nějaká nadace rozdává miliony na podporu vzdělávání segregovaných Romů. A ta samá společnost měla na svém webu několik oficiálních dokumentů pro agendu EU, které se rozepisovaly o tom, jak u nás utlačujeme romské děti a neumožňujeme jim předškolní vzdělávání a nejen to. IMHO toto je jediný způsob jak je donutit děti do školky přivést. Pak se možná něco změní. Minimálně to otevře diskuzi o tom, jak to vlastně je s ochotou Romů k předškolnímu vzdělávání dětí. Také se ukáže, jestli je dostatečná kapacita. To, že někdo přispěchá k zápisu na poslední chvíli ještě není měřítkem toho, jestli je kapacita nedostatečná. Máme tři děti a se zápisem jsme neměli nikdy problém ani ve školce, ani ve škole.

3 0
možnosti

Je-li problém s malými Cikány, proč musí chodit do školky všichni? Nechť jsou tedy zřizovány cikánské přípravky.

17 1
možnosti
MH

Nesouhlasím s inkluzí ve školství ...

Co se týká školek, povinná předškolní docházka dětem jen prospěje. Manželka ve školce pracuje. Problém není se sociálně slabými, ale naopak s matkami z "lepších rodin". Každá je chytrá jak rádio. Děti vozí na kroužky, mají soukromou "Anglickou školku". A najednou v 5,5 letech zjišťují, že děti si neumí utřít zadek, obléct se, jíst příborem, držet tužku, neudrží pozornost, nechápou pojmy před, za, vedle, ... Neumí se v kolektivu podělit, počkat na druhého, A neumí ani vyslovovat. Hlavně že šišlají anglicky. ;-D

Takže za mne, hloupý článek autorky, která si taky myslí, že je chytřejší, než rádio ... Rv

7 21
možnosti
MN

Myslím, že pravda bude někde uprostřed. Nebo pisatelku a její děti osobně znáte? Moje manželka pracuje v družině s prvňáčky. Socializace dětí, které neabsolvovaly školku, není zásadně horší, než dětí, které do školky chodily, ale pochází z dysfunkčních nebo neúplných rodin. Je to vždy o konkrétním dítěti a konkrétní primární rodině a na to škatulky neexistují.

10 0
možnosti
IM

I56v89a97n 98M95i59n28á35ř

5. 5. 2017 18:21

Zdá se, že socani nařídili povinou předškolkovou docházku z důvodu - obrovských nárůstů cikánských dětí v ghetech, kterých je po celém Česku asi 600. Jejich zanedbanost je často až děsivá. Děti, které by tuto alibistickou péči, pro svůj normální vývoj mít nemusely - se "svezou" s nimi. Druhým důvodem je - vychovat generaci, která má být, zejména v dětství - co nejdéle .. ovlivňována státními institucemi.

21 1
možnosti
VK

Je to tady. Mainstream, vymývání mozků, iluminati.... Nebudou?

1 0
možnosti
Foto

Nojo, no, chceme sociální dávky, zaručené příjmy, sociální byty, podporu samoživitelek, oplodňování singl žen...tak máme na druhé straně povinné školky.

Ne, že bych s tím souhlasila, ale...

1 2
možnosti
MP

Ano, toto je velká bolest dnešní doby. Díky (především) "jisté menšině" plus několika málo jedinců z majority, kteří na výchovu dětí kašlou a učitelky je pak v 1. třídě musí učit, jak se myjí ruce mýdlem, je nutné zavést povinnou předškolní docházku pro všechny děti bez rozdílu, protože nelze ukázat prstem jen na ty dotyčné problémové a povinnost vztáhnout pouze na ně... Takové bývají začátky konců civilizací...

28 1
možnosti
Foto

Váš velký omyl spočívá v tom, že si myslíte, že se to děje kvůli "jisté menšině" a několika málo jedincům z majority. Děje se to proto, že drtivá většina si přeje pečovatelský stát, který zasahuje do soukromí občanů víc než je zdrávo. Ta vámi zmíněná menšina je jen záminkou. Kdyby té nebylo našla by se záminka jiná. Příčinou je ale směřování společnosti k bolševizaci.

19 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články