Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J34a17n 23H10á64l48a

20. 5. 2017 16:15

Souhlas s autorkou. Pokud stát nařídí nějakou povinnos pro občana, je potom povinností státu zařídit odpovídající podmínky pro splnění této povinnosti.Postup MŠMT je trochu zmatečný. 1, nutno zřídit dostatečnou kapacitu předškolních zařízení 2, teprve poté schválit zákon (povinnost)o povinné předškolní výchově dětí.

2 0
možnosti
VS

Šílený nápad ještě šílenější Vlachové. Rodiče kteří nepotřebují dát dítě do školky tak budou muset a rodiče kteří ho tam dám potřebují, tak mají smůlu. Byla doba kdy obce likvidovali školky jako zbytečné koukali je prodat aby byla provize tak se dneska hrozně diví.

4 0
možnosti
JM

Tak u nás holku vzali, ale vešlo se pouze 29 z 53 dětí, což není úplně pokrytí veřejnou službou. Sociálně slabého vzali přednostně jenom jednoho, ale i tak má kvůli němu jedna pracující rodina holt smůlu.

1 0
možnosti
JS

Zaprvé mi z popisu autorky nepřijde, že šla do škol v termínech, kdy měly školy zápis. Nevím, čemu se tedy teď diví. Zadruhé mi přijde, že je všechno tak nějak pro ni problém. Jaké "potupné" přezkušování? Proč je problém, že se mají umět podepsat? Děti se ve školce na výkresy podepisují, napsat svoje jméno je běžná dovednost, kterou se některé děti učí už velmi brzy samy, protože chtějí. Není to tak, že je po nich požadováno, aby uměly psát. I v testu školní zralosti opis psacího písma ale je.

4 1
možnosti
ŠF

Vy jste fakt srandovní. O jakých termínech mluvíte? Ženská potřebuje jít do práce, když jí skončí mateřská. To jen na MŠMT si myslí, že mateřská končí všem matkám právě 31. srpna.

0 1
možnosti
MH

Naprosto výstižný text. Buzerace začíná už od mateřských škol - právě začínáme (pokusiliy jsme se) s dcerou o výchovu s pomocí státu... ...a končí povinnou maturitou. Pak už se dýchá volněji...

0 0
možnosti
MH

Ale na druhé straně to nepřehlášené trvalé bydliště je čistě chyba rodičů...

1 0
možnosti
JP

Rozumím autorce, jsem v podobné situaci (jen se stěhuji o trochu dále). Ale fňukat nad tím, že nemá přehlášené bydliště dětí, je čistě její problém. Já se stěhoval minulou středu a už v pátek jsem si na úřadě pěkně vyřídil trvalé bydliště pro sebe a své dvě malé děti (na které jsem sám).

Ale jinak chápu - mé okolní školy neberou ani všechny děti ze spádových oblastí, školky jsou na tom podobně. A za to, že je rodič samoživitelem žádné lepší místo v pořadníku nezíská.

0 0
možnosti
JP

Jó, co jsme se nenaučili sami, to škola nám nedala. Taky jsem se na školu zlobila, když jsem se po práci ještě musela učit s dětmi, a psát s nima úkoly, protože ze školy, i družiny nic neuměly. Hnusná zkušenost ze škol.8-o

0 2
možnosti
DJ

zkusenost z minuleho tydne - kdy jsme byli pozadani reditelkou materske skolky (kterou dcera navstevuje uz 3 roky), abychom ji dali potvrzeni, ze dcera nastoupi do prvni tridy a tim padem nenastoupi do povinneho predskolniho rocniku..

jen k vysvetleni situace - dcera je narozena 2.zari, nastoupi do prvni tridy "driv", tedy ve svych cerstvych 6.letech. Kvuli tem 2dnum (oficialne musi dite dovrsit 6-ti let veku do 31.srpna) jsme byli v psychologicko-pedagogicke poradne, pak radne u zapisu. A jeste jsme cely "predskolni rok" platili skolkovne, i kdyz by mel byt posledni rocnik pred nastupem zadarmo, protoze nebyla oficialne predskolni dite...

0 0
možnosti
Foto

Nejsem žena a nemohu se na to dívat a chápat očima a myslí matky hlásící své dítě do (před)školního zařízení.

Proto mne nemůže napadnout nic jiného, než že ostatní matky jsou nějak podivně šikovnější než autorka, protože se jim umístit dítě daří.....

1 3
možnosti
LS

Chybne si vysvetlujete povinnou predskolni dochazku. Povinna je, ale jen jeden rok pre zakladkou a tam se vetsinou deti dostanou, maji prednost.

1 0
možnosti
JM

A co ta menšina, která zbyde, když se většina dostane ? Nechtěla bych být dnes v situaci mladých rodičů:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,06
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články