Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J27i61r26i 21D15o25b19r33ý

15. 5. 2017 15:29

Naprosto nesouhlasim. Paradoxne ze stejnych duvodu jako udava Sichtarova.

Ano, na dite neni pravo. Jenze kdo nam dava pravo rozhodovat, ktera zena smi na umele oplodneni a ktera ne? Nikdo, takove pravo nemam ani ja, ani nikdo jiny. Ano, lze zpochybnit proplaceni takoveho zakroku z pojisteni, ale to je asi tak vsechno.

A nesouhlas partnera? Prave. Stejne jako nema zena pravo rozhodovat, ze si dite poridi bez souhlasu partnera nemam ja rozhodovat co bude delat zena ktera (muzskeho) partnera nema.

Lidicky, do toho nam nic neni! A brat pravo zorhodovat lidem, kterych se rozhodnuti prvorade tyka je neprijatelny hnus.

1 0
možnosti
RV

Vážení diskutující, je mi z Vás tak nějak smutno. Odsuzovat něco jen proto, že se za to postavila M. Marksová (snad dokonce jen kvůli tomu jménu) není dobré.

Změna zákona měla umožnit i samotné neplodné ženě požádat o umělé oplodnění. Zákrok by nebyl hrazen zdravotní pojišťovnou. Nyní může taková žena absolvovat zákrok v cizině, kde je to povoleno.

Plodná žena si může pořídit dítě i jinak, zadarmo a stát ji to zatím nezakazuje.

Pozměňovací návrh: http://www.psp.cz/doc/pdf/00/12/95/00129545.pdf

A toto je také dobré: „Díky znění současné legislativy takédochází k situaci, že vdaná žena nepotřebuje souhlas svého manžela, alejakéhokoliv muže, který není jejím příbuzným.“ :-/

2 0
možnosti
MK

R^R^R^. Je tu ještě jeden aspekt. Žena bez partnera dítě většinou neuživí. Alimenty (dávky, příspěvky), bude požadovat od státu. To znamená, že finančně na něj budou přispívat i ti, kteří s jeho zrozením neměli nic společného. Dále se v mnoha případech stane, že osamělá žena dítě nezvládne. My, kdo děti máme, víme, že to není žádná pinkačka, a že jsme s tím kolikrát chtěly seknout, ale partner nás podržel. Co se s dítětem stane? Půjde do děcáku...

2 0
možnosti
JD

J33i21r97i 54D92o58b71r52ý

15. 5. 2017 15:37

Mozna, ale to neni duvod zakazu. O te hypoteticke zene nevite vubec nic. Klidne to muze byt nekdo, kdo ma tolik penez, ze nemusi v zivote delat vubec nic. Ale na tom nezalezi. Kdo vam dava pravo rozhodovat za jine?

1 0
možnosti
Foto

Nejsem si jistá, jestli žití v páru je skutečně počin evoluce. Evoluce upřednostňovala zatím vždy žití v tlupě, kdy pro zachování rodu není nezbytně nutné přežití ploditelů. Žití a plození dětí v páru bylo spíše otázkou zachování majetku než nutnosti přežití. Oženilo se pole s lánem a potomci dědili a majetek množili, jiný historický význam žití v páru nemělo, protože každý jeden pár sám by dlouho nepřežil. A na druhou stranu, když už jsme zasáhli do přirozeného množení, proč je k tomu nezbytně nutné uzavření manželství před úředníkem? V současné době jsou to jen úřednická pravidla, která s evolucí mají pramálo společného a velmi často jsou vlastně kontraproduktivní. Jinými slovy, když už uměle pěstujeme děti, když určujeme kdy a jak se mají rodit, další pravidlo komu se mohou narodit, je opravdu zbytečné. A pokud jde o muže, tam je situace jasná, mohou se podrobit umělému oplodnění, pokud budou schopni donosit a pokud přežijí, až se placenta oddělí od břišní stěny. ;-)

0 0
možnosti
LT

S první částí Vašeho názoru bych celkem souhlasil, ale s druhou polovinou mám problém.

Jelikož je umělé oplodnění celkem nákladná záležitost, která se platí ze zdravotního pojištění má stát celkem právo určit pravidla komu tuto nadstandardní podporu poskytnout a komu ne.

0 0
možnosti
JJ

J54a16n 73J55e12n60i29c

2. 5. 2017 11:33

Super.

Soudružka Engelsová už v roce 2013 hlásala, že stát ví lépe než rodiče, jak se o dítě postarat. A tuto osobu si vzal kudrnáč Bohúš do vlády. Téhle Milce nějak nedošlo a nikdy nedojde, že práva a zodpovědnosti mají být vyvážené. Stát, zastupovaný nějakým úředníkem bude mít k dítěti velká práva, ale skoro nulovou zodpovědnost. U rodičů dítěte je to vyvážené, proto také v drtivé většině dobře fungující...

Nerad, ale musím souhlasit, že snaha státu, především levicově smýšlejicích politiků, je vychovat si poslušné stádo. Ideálem je stav, kdy se ovčan zeptá politika, aby mu poradil, jaký hlasovací lístek má vhodit do urny... Když se podíváme jak nás stát vodí čím dál více za ručičku a kolik omezenců tomu ještě tleská, tak ty snahy nejsou jen utopii... :-(

1 0
možnosti
PP

P31e34t19r 69P76á85v16e94k

2. 5. 2017 9:07

no a právě z toho důvodu jsou usa na pokraji občanské války mezi konzervativci a liberály (=neofašisty)

0 0
možnosti
PP

P58e40t24r 11P68á71v18e50k

2. 5. 2017 9:05

Dítě počaté přirozeně se vychovává, dítě ve zkumavce se vypěstuje. Jako kytka. Autorka chtěla nadsázkou poukázat na ten obrovský rozdíl mezi tím.

1 0
možnosti
JJ

J63a26n 32J51e83n32i39c

2. 5. 2017 11:34

Skoro jako léčit a uzdravovat :-)

0 0
možnosti
VN

Trefila jste hřebíček na hlavičku R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,08
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články