Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

zásadním problémem našeho školství je, neustále se snižující úroveň znalostí. To platí jak pro základní, střední či vysokou školu.

Když jsem si před pár lety prohlížel maturitní otázky na SPŠS, kterou jsem také absolvoval, měl jsem pocit, že jsem absolvoval na VŠ.

A nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit, takže čekám, kdy se v maturitních otázkách objeví vyjmenovaná slova, či velká násobilka.

22 2
možnosti
MZ

Ono stačí, že některé úlohy z matematiky jsou postaveny na práci se závorkami, sledem operací a řešením zlomků.

0 0
možnosti
MD

Jsou tam detaily na rozbor a upresneni, ale jako celek to dela dojem, ze to nepsal K. May. Karma.

0 0
možnosti
DB

Paní Šichtařová opět máte velmi zkreslené pocity na základě velmi nepřesných informací.....ale to u vás bývá zvykem....skutečnost, že jsou ve školství jisté nedostatky je fakt, ale nejsou takové, aby člověk musel nadávat na celé školství...a pak nějak vám unikla pro ekonoma, který je skutečným ekonomem, analýza proč tomu tak je....vy jen dšíte zlobu a neuváženou kritiku...bez faktů bez analýzy bez konstruktivní kritiky....prostě jste to vy....možná by měl někdo napsat takovou kritiku na vás jako vy na školství

2 18
možnosti
Foto

Já paní Šichtařové dlouhodobě a vytrvale oponuji a vytýkám jí beletričnost nikoliv odbornost jejích "ekonomických" textů. Tady však jste, podle mne zcela mimo šachovnici (což u vás není nic neobvyklého) a vaše poznámka o analýze ekonoma je jen doklade úpornosti vaší snahy kritizovat za každou cenu.

Ostatně - vyčítáte autorce nedostatek analýzy a konkrétní kritiky, ale sám se (jako ostatně téměř vždy) dopouštíte přesně tohoto.

Na rozdíl od vás autorka argumenty pro své názory napsala. Můžete s ní nesouhlasit, můžete jí kritizovat, můžete jí argumenty i vyvracet, protože v textu jsou.... ve vaší poznámce neeee.

14 0
možnosti
Foto

Ano, váš návrh na jednotné střední školy je relevantní v kontextu výsledků "péče" ministerstva školství.

0 0
možnosti
MT

"C.-K. systém biflování v době Wikipedie!" To si děláte srandu, že jo? Ale asi ne, u ekonoma (rozuměj absolventa nejtěžšího gymplu v Praze) se asi dá očekávat, že wikipedii považuje za zdroj relevantních informací.

Ale to je jenom drobnost. Problém celého školství netkví v centrálních přijímačkách či maturitách (ty jsou naopak v pořádku), problém je především v děsné devalvaci vzdělání, kdejaký trouba musí mít maturitu a ideálně i VŠ diplom, jinak si třeba ve státní správě ani neškrtne. Až bude VŠ vzdělání výsadou skutečných intelektuálních elit, až kompetentní pochopí, že všeobecná a srovnatelná maturita (včetně povinné matiky) je nutná podmínka ke studiu na univerzitě (ok, jsem schopna pochopit výjimky u uměleckých škol, ale i tady s výhradou), že na učňáky a odborné střední školy tato všeobecná maturita nepatří, pak se to může někam pohnout.

26 2
možnosti
Foto

R45o53m22a63n 83K52o64z91e66l

21. 4. 2017 12:25

VŠ vzdělání dříve bylo jen pro elitu, dokud se nezačalo mluvit o tom, že zaostáváme za Evropou, že v Evropě je 25 % lidí s VŠ, kdežto u nás jen kolem 10 %.

8 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,73
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články