Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel máte pravdu paní Šichtařová. ;-(

4 1
možnosti
JK

Příznivci a odpůrci Doníka názorově pevnězafixovali svá kormidla a jali se urážet a nálepkovat ty druhé. Po raketovéakci je nutné začít s kormidlem silně šibovat, ale jak zrušit tu fixaci apřitom neztratit tvář. To je současné dilema znesvářených táborů. U některýchzdejší přispěvovatelů jsou to veletoče až úsměvné.

Že stát není firma je také fakt a příznivcitohoto dogmatu by měli zkusit transformovat sami sebe z občana dozaměstnance a zřejmě by jim to pak došlo. Snad si uvědomí, že jejichprotěžovaný budoucí generální ředitel tohoto státu z nich ty zaměstnanceudělá a odpůrcům doručí dle zákona (takže nedoručí) výpověď (k tomu se zatím nevyjadřuje),tak to totiž ve firmě chodí. Jenže pokud díky rozhodnutím GŘ běžná firmazkrachuje, bývalý GŘ je zavřen (ideálně) a zaměstnanci jdou makat jinam, krachy států jsou však jiné kafe apříkladů je dost.

Co se týká zařazení Doníka jakooportunistického protekcionisty (nebo naopak), úvaha trochu pokulhává zejménadíky užití cizích slov, které za sebou historicky skrývají několik významů,hlavně pro nás zasažených reálným socializmem. Nemám zřejmě Váš pohled na danáslova, a proto nemohu s Vaším hodnocením Donika souhlasit.

Dynamiku mezinárodních konfliktů a jejich vlivůna cokoliv, zejména na zbrojení si neodvážím hodnotit a Váš pohled beru jenjako subjektivní i přesto, že je napsán formou tvrzení. Připisuji to Vaší jisté„nafrněnosti“ plynoucí z úspěchů, ovšem z jiné oblasti vědění.

Raději si u Vás přečtu něco o Deutsche Bank,mimochodem problém byl zahlazen a Houstone nebylo potřeba volat (26.9.2016),nebo o intervencích protože víte, že „Měli bychom platit 24 korun za euro“(24.7.2015). S pojednáními o EET (různě) musím vyslovit souhlas, i když sepotvrzuje, že berňák není peklo, protože čerti, ti si občas zdřímnou a u kámoše v hospoděuž byli (ti první) 3x, zřejmě se jim tam zacyklovalo anonymní udání, nebo dobřevaří, prostě někde se děje chyba.

Piště dál, rád to čtu.

6 0
možnosti
JR

J78a23n 75R10á66ž

13. 4. 2017 17:24

Problém Deutsche Bank byl účetně upozaděn, nikoliv zahlazen. Dřív nebo později se vynoří znovu

1 0
možnosti
Foto

"Ekonomická teorie už mnohokrát dokázala, že ....." - KAŽDÝ kdo toto napíše či řekne je předem deklasován, protože je mimo, nechápe souvislosti a nepochopil, že ekonomická teorie z minulého století a tisíciletí je zastaralá a téměř bez výjimky jí nelze obecně aplikovat. Naopak, minulé roky, dokonce i naší kotlině, prokázaly, že volná (kouzelná, samospasitelná či jak jí chcete nazvat) ruka trhu je již jen chimérou a relikvií z doby dřevního kapitalismu.

"Překvapivé ovšem bylo, že i finanční trhy, .............. kouzlu Donalda Trumpa propadly. " Co to je za výrok? Což jsou finanční trhy čímsi nadzemským, nadlidským?? 8-o Finanční trhy odrážejí nálady a předpoklady investorů a jen doložily, že Trump skutečně dokázal oblbnout značnou část veřejnosti, dokonce i obvykle zdrženlivé investory. Ale použít citovaný výraz může maximálně tak literát, ale ne obchodník a už vůbec ne ekonom. Ačkoliv.... autorka je literát a ekonomem jen nazývána, tak je to asi v pořádku.

Jako už mnohokrát, se potvrdil špatný odhad autorky, která 9.11.2016 napsala (a opravdu to stojí za přečtení):

"Každopádně jedno víme jistě: Zatímco vítězství babi Hillary by byla trochu nuda, s kačerem Donaldem začíná ve finančním světě ta správná bžunda. Finanční trhy se ho totiž převelice bály. A tak je naprosto logické, jak nyní musí zareagovat: Propadem.

Propad bude všude, kam se podíváme: U akcií. (Protože cla nejsou pro akciové podniky žádnou výhrou.) U dolaru. (Protože propad akcií není pro dolar nic dobrého.) U výnosů dluhopisů. (Protože na zvýšení amerických úrokových sazeb ještě letos nejspíš můžeme zapomenout.) U ropy. (Protože Trump podporuje zvyšování neekologické těžby ropy z břidlic.) U mexického pesa. (Protože Trump a mexičtí imigranti se vzájemně nemají zrovna v lásce.) U ekonomiky. Ano, u ekonomiky jako celku."

Autorka není ekonom, je populista, nechápu ty, kdo jí vnímají jinak, než jako beletristku

7 2
možnosti
EH

Doník nesplnil ani blbý slib, že pozve Zemana do Bílého domu. Když nezvládne takovou prkotinu, jak má zvládnout předvolební sliby?

Jestli je jeho podnikání podobně chaotické, tak nechci vidět stav jeho podniků. ;-D

2 3
možnosti
VV

On to opravdu slibil, nebo to jen publikoval hradni mluvci Ovcacek?

3 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, jak přesně Markéta vystihuje mé pocity. Prakticky ve všem.

Ještě, kdyby přidala větu, že ona patří do třetí skupiny, která by volila Trumpa jen proto, aby nastala změna a rozvířily se zatuchlé vody. Pokud by tedy nevolila toho třetího, tedy libertariána, o kterém nevím víc, než že je libertarián.

A když tady Robert Horáček kritizuje, že je "odborník na všechno"; kéž by v oborech, ke kterým se Markéta vyjadřuje, reálně nepůsobili "odborníci" o řád horší.

2 1
možnosti
Foto

A to ještě horší být mohou? 8-o

1 1
možnosti
RH

V poslední době pozoruju, že odborník na jeden obor se při určité míře popularity považuje za odborníka na všechno. Nakonec nám o mezinárodní politice bude přednášet Leoš Mareš nebo Jiří Pomeje...

9 3
možnosti
EH

Tohle je blog a ne univerzitní přednáška. Tady se prezentují názory. ;-)

2 0
možnosti
JV

Jistý pán v Rusko mu pomohl na trůn a jistý pan u nás si čůral při jeho volbě blahem do gatí.

Dobře jím tak,

6 1
možnosti
JR

J21a86r58a 10R48a96n86k

13. 4. 2017 20:52

Jeste neni vsemu konec, tady se stale vysetruje uz asi 8 lidi, kteri chudaci netusili, ze rusky konzul Kisliak ma nacucnuty telefon:-)

1 0
možnosti
JH

Tentokrát - jako kdyby tenhle dort pekl pejsek s kočičkou.:-)

Ale s tou bublinou souhlas.

3 1
možnosti
MD

Ten clanek je jako prave z vody vytazeny mokry uhor.

2 0
možnosti
PS

Selfíčko vždy a stokrát jinak.....tak na to se těším... asi nejvíc.

1 0
možnosti
MS

A zrovna tady to poslední je hodně nepodařené. :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,30
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články