Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

D12a77n 78S55p87a78l

21. 4. 2017 23:09

Plácání Šichtářové je už na hranici slabomyslnosti. Nejen, že vůbec nerozumí základním pravidlům fungování centrální banky ani ekonomii, ale ještě přidává fantasmagorie z oblasti konspiračích teoristů.

0 2
možnosti
MP

Vzdycky rad vidim, kdyz nekdo dokaze vecnou kritikou naprosto rozstrilet souperovy argumenty.

0 0
možnosti
JS

Další jasné vysvětlení, že Šichtařová jenom kalí vodu:

"Deflace... Klesají-li totiž firmám ceny jejich výrobků, a tedy příjmy z tržeb, ale se mzdou v důsledku regulace trhu práce neumí firmy pohnout dolů, a navíc se jim zdražují třeba energetické vstupy, pak je zaděláno na krizi. A co hůře, firmy a domácnosti za deflace ztrácejí schopnost splácet úvěry, protože reálná úroková sazba deflací roste. Nastavení úroku totiž počítá s určitou inflací, místo ní ale přichází pokles cen. "

http://echo24.cz/a/wHGSm/cnb-se-zachovala-spravne-jako-dobry-lekar

0 1
možnosti
DB

Shrnuto..tak jak kritizuji paní ŠICHTQŘOVOU již delší dobu...ani zde nezklamala a psala ekonomické bludy..jen je celkem dobře, že si toho již i někdo všiml........

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
JP

Singr to zasel a blahoskloně odešel.Zeman dosadil další a dopadlo to tak že už se Slovákům díváme do p....e.Nejsem ekonom ale možná kdyby nechali korunu růst tak jsme byli jinde

1 1
možnosti
Foto

O34t30a 93V48á19l21e49k

12. 4. 2017 9:48

Nesnesitelná lehkost bulvární ekonomieRv

1 0
možnosti
MK

To co definujete jako 5. problém je totální kokotina. Naučte se prosím základy ekonomie. Děkuji.

1 1
možnosti
MS

Škoda,že takový erudovaný ekonom od narození - jako vy - není schopen erudovaně vysvětlit v čem se paní Šichtářová mýlí.Proč se podpořily firmy,které mají čistý podíl na HDP ze jedné třetiny?K čemu byla ostatním firmám,které se podílí na dvou třetinách HDP oslabená koruna?

1 0
možnosti
JJ

J64a88n 98J13e39n89i45c

11. 4. 2017 9:26

Paní Šichtářová, když jsem si četl Váš první bod tak jsem si říkal, že to nemůžete myslet vážně, ale v závěru jste to vysvětlila, že šlo o pohyby na trhu a tedy ne o zcela iluzorní představy ČNB, že by mohla něco ovlivnit. Jsme tak malá ekonomika včetně nicotného bankovního sektoru, že ve světovém měřítku jsme zanedbatelní. Vždyť i jedinec jako je Gates má vyšší majetek než je náš roční rozpočet.

S tou montovnou máte určitě pravdu a nebude to lepší. Když se podívám na naši vládu a na "zájem" politiků, někam to dotáhnout, tak je evidentní, že jim nejde o budoucnost nás jako státu, ale jen vysání toho, co tu ještě zbylo a když to nepůjde, tak se zadlužíme ještě více, a není možné, aby aspoň nekapalo... A vize? Plnou párou vpřed do role sluhů a lokajů zápaní Evropy...

Jak jinak si vysvětlit, že několik měsíců se může ministerstvo průmyslu zabývat tak podružnou věcí jako jsou ceny mobilních operátorů.

A kudrnáč Bohúš si libuje, protože mu na to lidé pořád rádi naskočí. Už 2x vyhrál volby kvůli poplatku 30Kč u doktora a teď se snaží přes mobilní operátory. Co na tom, že 3 roky důsledně blokoval všechny snahy o narovnání mobilního trhu... Takže pokud to lidem nedojde a budou volit pořád tyhle lidí, tak nám není pomoci. Vláda nemá žádnou strategii jak posílit naši konkurenceschopnost, jak zainvestovat do technologii. To raději budeme projednávat 5x zákon o právách menšin, až se poslanci unaví a schválí ho a další nesmysly třeba z dílny paní Engelsové a norských fondů...

Mluvíme o Industry 4.0. Ale k tomu mj. potřebujeme inteligentní lidí i na linkách. A co pro to děláme? Třeba paskvil zvaný inkluze, kde není důležité něco umět, ale důležité je být sociální, vcítit se do problémů druhého apod. nesmysly tohoto sociálního inženýrství. Co na tom, že náš vzor Norsko sice zrušilo speciální školy, ale nezrušilo speciální třídy, pouze je přesunulo do normálních škol. My jsem to o5 dotáhli do dokonalosti. Stejně jako platy učitelů, které jsou blízko platu pokladní v SM.

Tož tak ...

3 0
možnosti
RF

Montovna klidně můžeme být i nadále, ani si nemyslím, že je nutno se na high-tech výrobu upínat. Byl jste teď někdo v poslední době v Německu? Divili byste se, jaký tady máme ráj... buďme rádi za titul "montovna"

ČR má unikátní polohu v Evropě, proč toho v budoucnu nevyužít:

- ekologicky šetrná a rychlá tranzitní doprava (naložit kamion na hranicích a vyložit na opačné straně republiky na hranicích za např. 3 hodiny)

- zdravotnictví!! Můžeme být centrem, už se tak někde i děje

0 0
možnosti
JJ

J85a66n 98J14e90n85i87c

11. 4. 2017 9:32

Do Německa jezdím pravidelně. Když mají v Německu nějakou linku 5 a více let, tak nám ji sem pošlou, bo si postavili novou s výrazně vyšší prodiktivitou a přidanou hodnotou... Vážně si myslíte, že v montovně se dá zbohatnout? Nedá. Spíše je riziko, že ji přesunou brzo více na východ, kde se už i ti co pěstují papriku naučili dělat ve strojírenství. Sice zadrhávají, ale bude se to zlepšovat. Tohle chce vizi a tu nemáme jako stát. To by se museli nejdříve domluvit v parlamentu a jet dopředu. Ale to se nestane. Holý zadek s 3+1 chce být za 4 roky milionářem. Tohle jsou motivace poslanců a ne abychom se měli lépe...

3 0
možnosti
LV

No, tak teď už to pofrčí. Přestaneme být montovnou Evropy a konečně se naplno projeví tvůrčí český duch a zlaté ručičky. Mzdy poletí vzhůru a konečně se pomějeme.

Nebo ne? Vlastně ano, ne, nepomějeme. Už je přeci pozdě...

Ale nebojte, paní Šichtařová. Jste mladá, agilní, Vy se do té bankovní rady nakonec protlačíte.

2 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,39
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články