Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Začala jsem to cítit kolem roku 32010 v češtině - jazyk jde vždycky první a státní maturita z ČJL je orweliaáda jak vyšitá. Mám tedy náskok a nic mě nepřekvapuje - ano, nacházíme se v pretotalitním stádiu. Stále věřím, že masivní vítězství pravice po celé Evropě s tím nějak pohne.

29 1
možnosti
BV

Tím "masivním vítězstvím pravice" máte na mysli např. vítězství Le Penové? Té politické hochštaplerky, která obdivuje Putina a které putinovský režim evidentně platí tu její fašizující stranu? Bože, do čeho's to duši dal...

1 11
možnosti
SK

Kdo z nás by čekal, že komunisti byli vlastně břídilové.

Svět podle Orwella je tady a lid spí.

12 2
možnosti
Foto

Souhlasím a podepisují v plném rozsahu...R^

56 1
možnosti
JH

Laďo žiješ? To sem rad, bo už sem se obaval, že dali ban aji Tobě. J

1 0
možnosti
JP

Naprostý souhlas. Je třeba se dívat, jak hlasují konkrétní poslanci. A když se dostanete osobně k nějakému kandidátovi před volbami, ptejte se, jak by hlasoval.

8 0
možnosti
PN

Naši civilizaci ovládli úředníci a právnici a ženou ji do záhuby. Co se týče úředníků, o tom psal už kdysi dávno profesor Parkinson a není k tomu co dodat. Co se týče právníků, doslechl jsem se, že za posledních deset let se počet právníků zdvojnásobil. A každý z nich chce jezdit v nové audi a postavit si dům na klíč. Peníze na to musí dostat v causách z obyvatel. Proto musí parlament generovat stovky protichůdných a nesmyslných zákonů (návrhy zákonů připravují opět úředníci a právnici) a dostávají nás do situace, kdy žijeme v chaosu postrádajícím poslední zbytky zdravého rozumu, úředníci řídí a kontrolují všechno a za chvíli i na koupi rohlíku v sámošce budeme potřebovat kvalifikovaného právního zástupce, neb se jedná o obchodní smlouvu. Naše civilizace už z těchto důvodů v podstatě přestala fungovat, ještě se trochu pohybuje setrvačností, ale už jsou to spíše předsmrtné křeče. Imigranti nejsou důvodem pádu naší civilizace, ale spíše důsledkem, že už není schopna se bránit.

39 1
možnosti
PK

Bohužel máte pravdu , svoboda jedince a rodiny je stále více omezována .

Co si Orwell jenom představoval , tak se pomalu stává skutečností.

25 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,34
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články