Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Máte pravdu, že opravdu ekologické chování je potřeba začít u jednotlivců a nemělo by být nařizováno zhora. Jenže to je dost naivní představa, když většinová společnost hledí jen na spotřebu a maximální užití si života bez ohledu na jakékoliv budoucí následky. Když jsem se narodil, bylo na planetě kolm 4 miliad lidí a dnes už je to téměř 7,5. Takže se obávám, že to není dlouhodobě udržitelné.

A nadávat radnici, že se snaží dostat lidi do MHD - to mi přijde taky silně krátkozraké. Konkrétní situaci v Praze neznám, ale obecně, čím více lidí bude jezdit hromadnými prostředky - tím lépe. Pokud to jde udělat lépe - možná byste jim mohla na magistrátu poradit jak.....Ovšem to by asi nebylo tak snadné, jako napsat tento článek, že ;-)

2 6
možnosti

Problém je v tom, že respektování zelené víry vede k řešením, která jsou drahá, ale údajně "šetrná".

Trochu se přitom zapomíná na to, že řešení je významně dražší kvůli tomu, že spotřebuje více zdrojů - a kde je tedy nějaká úspornost?

9 0
možnosti
MC

Souhlasím s vaším článkem a dal bych karmu, ale nemohu, neboť je to vždy o levém a pravém politickém náklonu, přestože je to mnohdy velmi důmyslně ukryto. Proto mi mrzí, že i Vy jste propadla názoru, že levo-pravé vnímání občanů je v 21.stoletím přežito, jak záměrně mlží altruisté v slunéčkové záři či v podobě dalších kolektivistických rejích.

0 0
možnosti
RK

Tak třeba mě osobě je levice i pravice někde.... Nejsem ani levičák ani pravičák. Ani s jednou skupinou se nemohu ztotožnit. Ovšem znám ve svém okolí lidi, pro které, kdo není alespoň tak pravicový (levicový) jako oni, je prachsprostej levičák (pravičák). Já osobně si myslím, že je lepší nějaký konsenzus než rozdělování na levičáky, pravičáky a vytváření černobílého světa.

3 0
možnosti
OF

A topit budeme ostravskou raketou, poněvadž je to levné a účinné.

1 0
možnosti
JK

Jenom podotknu: rybu z volného rybolovu si nekoupíte, množství ryb takto ulovených prostě nepokryje spotřebu..

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články