Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

A25d24a95m 21M54a51l20ý

27. 1. 2017 11:22

Souhlas s autorkou.

Např. požadavek na úroveň energetické náročnosti budovy je velkým zásahem do svobody jednotlivců a přesto byl přijat veřejností shovívavě.

Proč si člověk nemůže pořídit neúsporný nezateplený domek, když tím nikoho neohrožuje? Ekologie je jen zástěrka. Takový "neúsporný" dům, dost možná, zatíží přírodu mnohem méně než technologiemi a izolacemi nacpaný "nulový" dům. Proč tedy? Prostě proto, že některé elity chtějí řídit vše a rozhodovat o tom co je správné a o co ne.R^

32 1
možnosti

Hlavně je takový "obyčejný" dům nenáročný na údržbu, dalo by se říci, že je trvale udržitelný.

6 2
možnosti
JS

tak dnes jste si kopla do zelených, kdo to bude zítra? Rv

5 30
možnosti
PH

To je jedno, ale redakce to i tak "spravedlivě" vybere jako článek na hlavní zeď.

3 17
možnosti
AM

Nic si z toho nedělejte, že jste úplně vedle.

Prostě nemáte o zkušenosti opřenou představu, v jakém stavu je životní prostředí.

Jo, biopaliva jsou naprostá pitomost, souhlasím. A našlo by se víc takových úletů.

Ale to jsou drobáky.

Rostlinné a živočišné druhy mizí raketovým tempem, umírají korály, na něž je navázáno 25% živé hmoty oceánů atd. atp. etc.

Blíží se náraz do zdi.

Bez mezinárodní spolupráce a tvrdé regulace to nepůjde ani náhodou............

4 17
možnosti
VJ

Je skvělé, že jste o krok napřed. Patrně jste už do té zdi narazil. Plnou silou.

11 3
možnosti

Děkuji za článek, souhlas.

Jen doplním: "Ekoteroristé vymřou, hned jak se zastaví penězovod od státu." (To platí pro všechny neziskovky = organizace dojící stát a vytvářející zbytečná pracovní místa.)

51 0
možnosti
VW

V18i76k34t84o37r 47W78o90l42f

30. 1. 2017 21:00

Možná vás to překvapí, ale zdaleka ne všechny neziskovky dostávají od státu nějaké peníze. Pravděpodně takových bude dokonce většina.

To jen pár konkrétních neziskovek si udělalo ze státu dojnou krávu a vrhají tak špatný světlo na ty stovky dalších, o kterých jste nikdy neslyšel.

1 0
možnosti
VK

To je opravdu strašné. Ty zpropadený žárovky. Co na tom, že domácnosti svítí o 80% menšími náklady? Zakázali nám žárovky, i když v obchodě běžně jsou. Prokletá unie chce snížit energetickou náročnost, no co si to dovolujou? Země je nevyčerpatelná. Snese naprosto všechno.

PS: pro pomalejší, jde o ironii.

1 10
možnosti

Spotřeba energie na osvětlení domácností je tak směšný drobeček, že jakékoli úspory nemá energetika jak postřehnout.

14 0
možnosti
OP

Ekoteroristé nevymřou a také nemají s ekologií nic společného. Jsou to paraziti, kteří budou v každé éře dojit jakékoliv zdroje, které jsou právě dojitelné a ušlechtilé záměry s gustem zdevastují ve svůj prospěch

35 0
možnosti
Foto

Jednak, ekoterororismus byl aktuální v 80. 90. letech minulého století, kdy se prosazoval jako politický směr a Zelení byli označování jako radikální strany. Není to nic nového . V něčem má autorka pravdu, například když hovoří o žárovkách, biopalivech. Ale její článek je manipulativní. Prosazuje momentální pohodlí nad dlouhodobějšími zájmy. Měla by si poslechnout ekonoma Petera Staněka, ten přemýšlí inteligentně nad zateplováním budov. Zateplení slouží jednak k tomu, aby teplo neunikalo ven, ale i dovnitř. Když nastane éra oteplení, zajistí to, že budeme v příjemné vyrovnané teplotě. Nějakou budovu nemá smysl opravovat, ale na zateplení jsou dotace, i kotlíkové dotace. Ona dotace neuznává. Také nebydlí v Ostravě a tak neví, co je to smog.

3 7
možnosti

Je jedno, zda zateplujete proti ochlazování nebo ohřívání. Pokud se vám ale zateplení nevyplatí, znamená to, že zateplováním pouze plýtváte. Dotace pouze podobné plýtvání pomáhají zamaskovat.

12 1
možnosti
Foto

ano, ale nejak Vam to nevěřím, ze to vsechno jen hrajete pro neco, co v budoucnu budete po nas pozadovat, ze ty Vase nazory a postoje jsou jen vlastne obchod, kde je hlavni cil Vas zisk

0 0
možnosti
KC

Autorka má pravdu: zelené pseudoekologické mozky mají všude zelenou a úspěšně se jim daří znemožňovat, komplikovat, prodlužovat a prodražovat mnohé veřejně potřebné investiční akce. Mrzí mě, že se na ně dosud nenašel způsob, jak jejich veřejně škodlivou destruktivitu odstříhnout. Flagrantním příkladem je stavba D49 Hulín - Zlín - Slovensko. Nejenže se ekoteroristům podařilo ji o minimálně osm let blokovat, ale také slušně prodražit, až je tento případ brán v celé Evropě jako odstrašující příklad destruktivity pod ochranou zákona. Naposled se pokračování stavby podařilo těmto kazisvětům oddálit o tři roky a to jen kvůli několika křečkům, kteří by si sami rychle našli náhradní teritorium.

38 0
možnosti
MV

M65i74l36a41n 70V33i34k

27. 1. 2017 11:18

To samé trasa dálnice okolo Plzně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články