Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Mam za to, ze nejlepe bude , kdyz se budeme drzet Masaryka. Ten rekl, kolik jazyku znas, tolikrat jsi clovekem. Lez ma kratke nohy. Potize ma zejmena pri prekracovani hranic. A potom, lide nejsou blbi a takove ministerstvo brzo nazvou "Radio Jerevan".

1 0
možnosti

Jde o houby. Před ministerstvem pravdy nás paradoxně ochrání náš největší problém - neschopnost vlády a úředníků. Fakticky to k ničemu nebude, jen se utratí pár desítek milionů ročně.

2 0
možnosti
VT

Je třeba zřídit úřad, který bude kontrolovat, zda nový dezinformační úřad nebude šířit dezinformace. A pak další, a další, a dalši

19 1
možnosti
EH

Pár let po revoluci jsme tu měli skutečnou svobodu. Pak se přešlo na západní systém omezování svobody a teď se vyvíjíme spolu se zbytkem demokratického světa. Státníci už přišli na to, že nejlépe udrží lidi v lati nedostatek informací. Třeba informace od ISIS už jsou zakázané nyní, aby náhodou někoho neinspirovaly...

Ale takové silné vnucování jediné pravdy (multikulti) a vytváření vnějšího nepřítele (Rusko) jsem od 1989 do 2015 teda nezažila. IS se jako vnější nepřítel neosvědčil, protože nenávist se přelila na celý islám.

8 0
možnosti
JB

J14a23n 78B90u92r25i75a46n

13. 1. 2017 10:45

Tak ono, že jsou zprávy od ISIS regulované je poměrně logické, protože ty zprávy jsou v podstatě naváděním k trestnému činu.

Je to to samé, jako kdyby jste protestoval proti tomu, že Breivik nemůže svobodně navádět ke střelbě do mladých socialistů.

0 3
možnosti
Foto

Problémem není samotné ministerstvo pravdy se svým zadáním, problémem je, že když třeba jeho pracovník zavolá redaktorovi idnes, že se mu nelíbí Vaše blogy o ministerstvu pravdy, vy už zítra můžete nebýt úspěšnou bloggerkou.

1 1
možnosti
Foto

J32a60k98u81b 65R54o92t15h

13. 1. 2017 10:31

Tak už i vy!? Kdo si ještě vezme do úst toho nebohého Orwella? Kdo další ještě použije ten neuvěřitelně nablblý blábol o Ministerstvu pravdy? ;-O8-o

2 14
možnosti
EH

Orwell je studnice moudrosti pro západ, který si naivně myslí, že žije ve svobodě. My jsme měli socík, ten nás vycvičil a kdo ho zažil, má čuch na manipulaci s informacemi.

5 0
možnosti
JK

My osobně proto považujeme vznik úřadu za největší hrozbu pro svobodu a demokracii od roku 1989, a to bez nadsázky.

Smutné. Před časem jsem vás oba považoval za zajímavé, rozumné, inspirující. Domácí porody super ... pak paní Šichtařová začala se svými dle mne nízkými články o uprchlících a teď toto. Alternativa obecně je fajn, ale spousta různých "alternativních serverů" je prožraná ruskou propagandou, jejímž cílem je relativizace pravdy, znejistění, vnuknutí pocitu, že kdoví jak to všechno vlastně je - a za tím se pak ledacos ošklivého lépe schová. Opravdu vám pokus o odhalování dezinformací vadí? Já jsem naopak rád, že si s tím dá někdo práci. Jejich výsledky pak můžu zase posoudit sám. Není to tak, že budou mít patent na pravdu. Jen budou mít čas na to ji hledat. Fakt vám nerozumím.

4 16
možnosti
ZZ

z lidí tipu pana Buriana a Vás mám opravdový strach

4 0
možnosti
JB

J86a34n 21B59u19r75i79a77n

13. 1. 2017 10:09

Náhodou, já proti tomu úřadu vůbec nejsem. On totiž nemá (alespoň zatím) pravomoc cokoli cenzurovat - pouze má označovat lživé zprávy.

Pokud to zůstane v této rovině (tzn. bez cenzury), tak je to OK!

4 8
možnosti
EH

Hlavně upozorňují na alternativní zdroje informací, které člověk nemá čas hledat sám. ;-D

Ale buď jsou to zbytečné platy nebo s tím mají salámovou metodou další plány.

3 0
možnosti
BC

Taky připravují pro úředníky novinku : Školení pro české úředníky, jak odhalit pokusy cizích agentů o získávání informací. Ale jinak v tom má s Romancovová jasno : „Metody vyzvídání jsou skutečně tak sofistikované, že na to leckdy ani školený úředník nepřijde,“ řekla v rozhovoru pro Seznam právnička Eva Romancovová, která nové centrum vede. „Může to být třeba někdo, kdo se vydává za novináře nebo aktivistu, který začne vyzvídat, jakým způsobem se na úřadu rozhoduje, kdo co podepisuje, co ještě čeká na podpis. Leckdy stačí, aby úředník věděl, že se o té situaci může s někým poradit," myslí si :))

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/desatero-a-pritel-na-telefonu-stat-nauci-uredniky-obrane-proti-cizim-agentum-8424

9 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,46
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články