Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J96i46ř30í 49H66a52r37t39l

12. 1. 2017 17:16

Dobry den pani Sichtarova,vase clanky mam rad,ale opet trochu manipulujete s fakty. Ano staci napsat Kalousek za TOP09 ministrem financi 2010-2013 a hned to vypada lepe nez kdyz sectete vsechny jeho deficity (temer 700mld) co byl ministrem financi i za jine strany. Zajimave na tom vsem je, ze jste nezminila Kalouskuv bezkonkurencne nejlepsi rok 2009, to mel naplanovany schodek 50mld a nakonec byl 192mld. Takze kdyz uz jste nam zde vysvetlila jak se Babis seknul o +132mld, tak by jste nam v dalsim clanku mohla vysvetli jak se Kalousek seknul o -142mld. Rad si opet od vas neco prectu.

1 0
možnosti
LJ

Podle me by pani Sichtarova z fleku pracovat na kritizovanem ministerstvu "Pravdy", protoze to, co predvadi s cisly neni jen trocha minipulace. Koneckoncu, to co jste nakousl ohledne Kalouska jasne ukazuje, ze je naprosto neobjektivni.

0 0
možnosti
JB

Ad neziskovky:

A/ ano, seznam desinformačních webů je docela užitečná věc

B/ ne, ten seznam nestál 11 mld.

C/ v čem jeho autor hrál a nebo nehrál je irelevenantní informace dobrá jenom pro ty, co ho chtějí za každou cenu diskreditovat a nemají objektivní protiargument

Takže zase jeden "za každou cenu být v topu" článků

1 5
možnosti
PH

P91e38t37r 23H71á87n70e91k

10. 1. 2017 14:15

Ono s tou pravdo je to takové ošidné. Např. když řeknu "A kde stát utrácel nejvíc? Na sociálních dávkách. Ty nás přišly na 513,2 mld. Kč. Neboli o 1,3 % víc než před rokem. A to v době rekordně nízké nezaměstnanosti, kdy by bylo naopak logické čekat, že dávky poklesnou.

", tak to vypadá na první pohled jako věrohodné tvrzení - rozpočet MPSV je opravdu opravdu 513 mld. Nicméně z toho cca 2/3 tvoří důchody. Takže to zvýšení rozpočtu mohlo klidně znamenat, že se zvedly důchody (což jsou tedy vlastne taky sociální dávky - ale na ty nemá nezaměstnanost moc velký vliv).

Takže u nás není ani tak moc potřeba "Ministerstvo pravdy", ale spíš "Kancelář pro uvádění románových příběhů na pravou míru".

http://www.mpsv.cz/cs/14217

4 0
možnosti
OM

hezký ekonomický rozbor dalšího babišova podvodu, jenže bohužel koblihářům to stejně nevysvětlíte :-)

2 1
možnosti

Vidite... a Kalouskovi se jeho podvod povedl pouze do asi minus 19 mld kdyz si snizil deficit rezervama vytvorenyma za CSSD, takze Babis je porad lepsi i "v podvadeni". Takze "koblihari" porad maji duvod spis volit jej, nez kohokoliv jineho - ODS, TOP09, CSSD, ktera snizovat zadluzovani neni nejak nadsena a KDU-CSL co se v podstate na vsem podili... ja ANO nevolil ani neminim, museli by se zbavit multikulturalistu. Jinak to s temi socialnimi davkami bylo podle me od pani Sichtarove populisticke, ponevadz se mi nechce verit, ze nevi, ze asi 78% kolonky socialnich davek tvori duchody, ktere se asi na 7mld. narustu podilely zhruba polovinou.

http://www.mfcr.cz/cs/aktualne/tiskove-zpravy/2017/stat-v-roce-2016-hospodaril-s-rekordnim-27109

2 0
možnosti
LH

Když tak umíte obratně "číst mezi řádky", jistě jste btavurně rozklíčovala které neziskovky opravdu nepotřebujeme - hospicy, klokánky, bílý kruh bezpečí, linky důvěry - o to se jistě stát s takovým přebytkem bez problémů stará a postará...

2 0
možnosti
MZ

Ano, to jen neziskovky se nacpaly tam, kde stát funguje. Místo zlepšení fungování státu si vybudovaly vlastní byznis. Nechť ho mají, ale ne za peníze ze státní pokladny.

3 1
možnosti
KN

Podepisuju vsema deseti! R^

4 0
možnosti

Dobrý večer paní Šichtařová - mohla byste mi víc objasnit, jak u nás fungují záporné úroky státních dluhopisů? Můj dotaz se týká tohoto Vašeho odstavce: "Tak kupříkladu přes 11 mld. Kč jsme vydělali na záporných výnosech státních dluhopisů. Ty má ostatně mnoho zemí Evropy, protože ECB se zápornými úroky snaží pomoci problematickým bankám třeba v Itálii. Tyhle záporné výnosy nám ohromně pomohly: Zatímco v roce 2015 jsme za správu státního dluhu utratili 53,2 mld. Kč, v roce 2016 to bylo jen 40,7 mld. Kč. To už je hodně peněz. Pro srovnání: na všechny státní zaměstnance vynaložil stát 110 mld. Kč. Jinými slovy, v roce 2015 nás dluh stál to, co polovina všech státních zaměstnanců.

Zdroj: http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=578752";

Vím z vlastní zkušenosti že státní dluhopisy nakupuje ČS pro svůj produkt Sporobondy a úročí je pro soukromé zákazníky kladně. Já se u nás, v ČR, se zápornými úroky zatím nesetkala, i když pozorně sleduji, jak sílí jejich zavádění v Německu. Jak vlastně fungují? Neumím si představit, že si stát za vydaný dluhopis půjčí např. 1000 od soukromníka se záporným úrokem - tj. soukromník, místo aby jako věřitel kasíroval třeba 2% - tj. 20,- Kč, tak tu sazbu státu navrch ještě zaplatí???? To by byl hlupák, ne? A jak to funguje u mezibankovních půjček - to je pole, o kterém se vůbec nikde nemluví a lítají tam největší částky. A jsou vůbec státní dluhopisy součástí částky státního dluhu tak, jak se s ní běžně operuje v tisku? Byla bych ráda za odpovědi - pokud byste chtěla, tak třeba jen soukromě na e-mail sumova@seznam.cz.Velmi děkuji a zdravím.

0 0
možnosti
MR

Záporné úroky má pochopitelně pouze stát a pouze tak spolehlivý, že mu věřitelé půjčí, přestože mu vrátí skutečně míň. Můžete si vybrat, zda půjčíte 1 000 000 E Polsku a za 5 let získáte třeba 1 050 000 E. Ale taky možná Polsko zbankrotuje a nebude nic. Nebo půjčíte 1 000 0000 E Německu a získáte za 5 let 995 000 E, ale skoro nabeton. Nebo je dáte doma pod polštář a máte za 5 let stejných 1000 000 E, ale možná vás někdo kvůli tomu 1000 000 vykrade a přizabije. Tak co obětujete 5 000 E za to, že dluhopis na jméno vám neukradnou a máte 5 let bez starostí? V bance taky nemáte věší obnos pojištěný, takže při krachu banky nedostanete vše nad nějakou částku. Nebo si připlatit za pojistku 5000 E a doufat, že nekrachne banka a pojišťovna? Jo uložit dneska bezpečně větší obnos peněz není sranda.

1 0
možnosti

Z clanku:

A kde stát utrácel nejvíc? Na sociálních dávkách. Ty nás přišly na 513,2 mld. Kč. Neboli o 1,3 % víc než před rokem. A to v době rekordně nízké nezaměstnanosti, kdy by bylo naopak logické čekat, že dávky poklesnou. A jen díky této rekordně nízké nezaměstnanosti jsou výdaje na dávky pořád o 2,6 mld. Kč nižší než plán.

Zdroj: http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=578752

tak se na ty socialni davky podivejme:

513,2 mld. celkove

398.99 mld. duchody

Prostředky na podpory v nezaměstnanosti

0 0
možnosti

Data 2016 (2015)

Důchody...........................................................398,99(395,22)mld.

Prostředky na podpory v nezaměstnanosti..............8,22(8,28)mld

Ostatní soc.dávky.................................................68,15(65,26)mld

Státní soc.podpora...............................................37,84(37,65)mld

+ DALSI VYDAJE =.........................................513,21(506,40)mld

2 0
možnosti
KH

Dobrý den.Tak že jak já to tak vidím bůh ani ufoni nás nezachrání .Jeden aby se v tom vyznal.Volit není koho,proto že je to stále totéž.Mladým se pracovat pro tento stát a natož rodit nechce jelikož státu jsou ukradený,raději budem finančně podporovat agentůry který za peníze umějí všechno i z osla udělat kosmonauta.V mládí jsem neměl v lásce SSSR a nemusím tam ani dnes ale nebýt a to je můj názor, rusů tak by jsme ty uprchlíky už měli ve velkém i tady.Možná že se vám tento názor nelíbí jenže je to asi jediná pojistka jinak už by Turci otvřeli hranice.Co se týče ekonomiky moc jí nerozumím a není to ani potřeba,chudej byl vždycky chudej a bohatej bohatej proto že bohatej byl u informací vždycky první.Závěrem ....,nikdy se však nedočkáme takových lidí ve vládách kteří by vyhovovali každému voliči a poslance kterému by záleželo na každém z nás.Hlavně mě nefackujte je to jen můj názor děkuji.

3 0
možnosti
PP

Díky za informaci, možná by to bylo zajímavé téma na samostatný blog

0 0
možnosti
  • Počet článků 683
  • Celková karma 44,24
  • Průměrná čtenost 20243x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články