Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZV

Nové použiti BONZWEBU :

můžeme hlásit hospody, které zavřeli z důvodu elektronické eliminace živnostníků.

Aby viděli co způsobili, kolik lidí přišlo oživobytí;-O

5 1
možnosti
JD

Víte kolik hospod v posledních pěti letech zaniklo? A určitě to nebylo kvůli EET.

1 2
možnosti
Foto

Dobré - až na to, že jste poskytla těm potenciálním bonzákům návod jak na to...Jsem si jista, že většina z nich o anonymním formuláři nevěděli...:-/Rv

3 1
možnosti
JH

Nazývejme věci pravým jménem ! Bonzák je UDAVAČ !! Udavači tu byli za každého režimu, s tím nic neuděláme.

18 3
možnosti
VV

Jen stručně. Pokud Bureš, Sobotka a Bělobrádek, resp. jejich partaje budou ve vládě i po příštích volbách tak o tomto národu (svém národu!) ztratím poslední kladný názor.....

19 1
možnosti
GK

mate moznost se odstehovat na vychod

1 6
možnosti
LC

Tak brzo bude těch udání 1000. A to se lidi ještě nerozkoukali. Takže za měsíc těch udání může být i deset tisíc. No a co s tím bude asi tak finančák dělat? Inspektoři budou chodit do hospod a říkat ... vy jste někomu (anonymnímu) prý nevydal účtenku. Přiznejte se! Mám k EET zcela neutrální vztah a je mně jedno jestli je, nebo není. Ale třeba v takové Itálii vám vnutí účtenku (z pokladny s fiskální pamětí) ke každé zmrzlině, v Řecku vám ji v hospodě dají ke každé obednávce, v Maďarsku vám ji dá na trhu každá babka, když koupíte dvě papriky. A nikdo se nediví. Dnes schválili ve sněmovně protikuřácký zákon. Prý jsme se konečně zařadili do civilizované Evropy. A v tomhle bysme měli stále zůstat mimo onu civilizovanou společnost?:-)

8 8
možnosti
KK

Krásně to autorka napsala. Jen mám určité pochybnosti, jesti ví, jak se bude s takto získanými informacemi nakládat.

851 nahlášení za 8 dní, ale nevíme, kolika se to týká provozoven, je to něco mezi 1-851. Myslíte si, že budou všechny kontrolovat na základě byť jen jediného oznámení?

1 0
možnosti
Foto

Osobně jsem proti EET a chtěl bych jeho úplné zrušení. Myslím si, že to jen zatíží časově a finančně podnikatele a nepřinese nic dobrého.

Na druhou stranu EET bez možnosti anonymně ohlásit nevydání účtenky by ztrácelo smysl. Celý systém je založený na tom, že lidi budou hlásit ty kdo porušují zákon. Pokud někdo pravdivě oznámí, že nedostal účtenku.zejména pokud by si o ni řekl, nebo to bylo jinak evidentně úmyslnné pak nejde o bonzování či udavačství, ale o ohlášení porušení zákona. Je to podobné jako když nahlásíte přepadení, týrání dětí, krádež....

Je celkem jasné, že u nás značná část a možná i většina těch udání bude falešných, ale to není vina autorů zákona, ale je to defektní povaha těch co falešné udání dávají. Odstranit to ůže jen změna veřejného mínění.

11 9
možnosti
Foto

Celé to bonzáctví mně připadá jako spory v rodině s několika dětmi typu: Mamí, on mě uhodil! Ne, já jsem ho neuhodil, jen jsem mu řekl že je blbej atd. atd. a komu má mamí věřit když u toho nebyla? Zkrátka ten, kdo si chce hrát na spravedlivého, měl by udat svojí totožnost, když totožnost toho, na něhož bonzuje známá je. Pak by to bylo spravedlivé, takhle ne.

21 0
možnosti
EH

Není "bonzáctví" jako "bonzáctví". Udávaní lidí za účelem vlastního prospěchu a ještě falešně je bezesporu morální žumpa. Jenže pak tu máme další typy bonzování - co třeba když hospodský načapá svého číšníka, jak krade? Je hned nemorální, když to nahlásí policii? Co když toho číšníka načape kolega?

Každý bonzák si musí své počínání ospravedlnit před sebou a blízkými (nebo bohem, pokud je věřící). Zakazování bonzáckých (rozuměj hodnotících) serverů je akorát další cenzura.

4 1
možnosti
Foto

Jsem přesvědčen, že 99% "hlášení" na EET/bonz/serveru je motivováno jinak. Prostě, udám ho a budu se bavit tím jak mu zadělám na problémy. Nebo i jinak. "PaneBože, chcípla mi koza. Dej prosím Tě ať chcípne taky sousedovi!"

19 1
možnosti
MC

M38a68r27e97k 73C32o29z34l

9. 12. 2016 16:03

R^ s tím vnímáním morálky to autorka trefila přesně. Jistě si spousta diskutujících pamatuje blogera Hanáka, "bonzáka korupce", který to bonzáctví dávno před Babišem povznášel na normu a hodnotil podle toho politiky - zda deklarují, že při korupční nabídce budou bonzovat (ti dobří, nemluvě o tom, že nikdo z nich nikdy nikoho nebonznul - kupodivu ani takový Babiš, který si zvládl vybudovat impérium, aniž by se setkal s korupcí, přestože všeci kradnú) nebo nebudou bonzovat (ti špatní).

Je zajímavé, jak rychle lidi zapomínají. Ve Švejkovi to byl Bretschneider, v éře komunismu různí agenti STB, pomocníci VB apod., nad kterými si lidé tajně odplivli, a dnes dobrovolně zavádíme nové udavače.

31 4
možnosti
JK

plus "domovní důvěrníci / ce..

3 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články