Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

"Myslíte, že je velký rozdíl mezi udavačstvím na portálu Finanční správy a udavačstvím za protektorátu anebo ve stalinistickém Rusku?"

Paní Šichtářová, vy chcete opravdu říci, že udávání zločinným režimům, které měly na svědomí miliony obětí je stejné jako nahlašování protizákonného jednání dnes? 8-o Uvědomujete si, že vlastně říkáte, že stávající zákony, demokratický režim a vládu vzešlou ze svobodných voleb nerespektujete a že ho stavíte na roveň zločinných totalit? Stávající systém rozhodně není bez chyb, ale tohle jste už trochu přehnala, tohle si oravdu někdo ve vašem postravení může dovolit veřejně napsat? 8-o Nechápu. Psala jste to vůbec střízlivá??8-o

11 20
možnosti
JK

J91a56k72u61b 69K16o81s

11. 12. 2016 21:59

Z takových názorů, co máte, je mi vždy smutno. škoda, že nevidíte to, co se lidi, jako pani Šichtařová snaží říct. Opravdu nevidíte ten obrovský rozdíl mezi tím, když je to udání anonymní nebo podepsané. Tento detail činí rozdíl mezi svobodou a totalitou. Účtenkami EET to začne a jednou vás to doběhne až doma. To už tleskat nebudete.

25 4
možnosti
OM

jsem zvědavej kolik bonzáků - udavačů se v našem národě najde. doufám že toho dobytka podporující bureše bude co nejmíň :-)

17 2
možnosti
KL

jaka je vlastne definice bonzaka - udavace? resp. když uvidim, jak sousedovi vykradaji před barakem auto a zavolam policii, jsem také udavac? nebo to plati jen v pripade prestupku proti statnimu (nebo jinak spolecnemu) majetku? anebo je udavac ten, kdo při oznameni uvede nepravdu, aby udávaného poskodil?

4 9
možnosti
TN

Já nejsem počítačovej odborník, ale opravdu by se podle IP adres nedalo zjistit, kdo FÚ hlásí? ne že bych byl pro lynčování, ale každej by měl vědět, že třeba bydlí vedle práskače...

9 4
možnosti
OM

IP adresy jsou nespolehlivé. Nelze je považovat za jasnou identifikaci osoby (resp. připojeného zařízení). Vezměte si např. takovou nadnárodní firmu - tam se zaměstnani připojují ze svých PC přes nějakou "proxy", tj. tu IP adresu má daná proxy, nikoliv počítač uživatele (ten má nějakou IP adresu v rámci interní sítě firmy). Pak to může vypadat třeba tak, že se Vám někdo z kanceláře v Praze objevuje s francouzkou IP adresou.

3 0
možnosti
JR

J66a36n 43R84á87ž

11. 12. 2016 16:37

No jsem zvědav, jak bude probíhat správní řízení, když FÚ dostane anonymní udání, že v restauraci X někdo z anonymních hostů nedostal účtenku s kódem EET.

U velkých restaurací s naprostou většinou anonymních hostů, by byli naprostí pitomci, kdyby nedávali účtenku s EET kódem A kdyby se tak i stalo, tak je jen dobře, když budou za svou pitomost potrestáni.

V naší hospodě se to řeší tak, že neznámý host dostane účtenku s EET kódem a štamgast bez toho kódu. Jsem zvědav, jak by to bonzák řešil, kdyby viděl, že každý host dostane počítačem vytištěnou účtenku, kterou štamgast hned zmačká . V typické venkovské hospodě, kam chodí pár místních na pivo si pokecat o politice a o ženských si domácí objednávají pivo bez Babiše, protože ví, že by hospodský musel skončit.

27 1
možnosti
MI

M92i56l27a70n 19I61l72l57e35k

11. 12. 2016 13:50

"proti nahlášení porušení zákona jaksi není možno nic namítat, že" R^

1 1
možnosti
JK

J68a41n 44K18a43d41l72e38c

11. 12. 2016 13:16

Je smutné, jak socialismus pokřivil naše myšlení. Pokud někdo porušuje zákon a já to nahlasím, není žádné udavačství. Váš článek podporuje rčení: drž hubu a krok, ničeho si nevšímej, kdo nekrade, okrádá rodinu apod. Ale vy toho budete mít s minulým režimem společného asi víc. Proto té ironii v nadpisu taky moc nevěřím.

8 17
možnosti
VV

Zkus si uvědomit, že zde můžeš prásknout hospodu, ve které jsi nikdy nebyl, z důvodů naprosto nesouvisejících z její činností.

9 0
možnosti
BM

Zrušil jsem upozorňování na články paní Šichtařové.

3 10
možnosti
KL

se vam nedivim, taky se mi jeji blog libil vice, když se zamerovala na ekonomiku.

1 5
možnosti
FN

Paní Markéta Šichtařová můžete uvést ještě další příkladykdy je špatné

nahlásit když někdo krade a podvádí na daních? Např. prácena černo?

Pokut trafikant prodává cigarety s falešným kolkem to byjste také

paní šichtařová nenahlásila? Škoda na dani muže být úplně stejná...

V čem je rozdíl???

7 5
možnosti
JD

K vašemu výčtu prohřešků bych přidal metanolovou aféru, kolik lidí tom vědělo a možná stačil jeden "bonzák" a bylo by zachráněno mnoho lidských životů nebo jejich zdraví.

3 3
možnosti
KL

koukam, ze se nam diskuse o hlaseni prestupku vesele rozjizdeji na vice frontách, další jsem objevil pod clankem o coudicich kominech. z tohoto pohledu mi prijde zajimava nemecka mentalita, kde se velmi dba na dodrzovani zakonu a narizeni a mozna proto nemaji vetsi problém s hlasenim prestupku.

3 1
možnosti
LC

Ma to i druhou stranu. Nemecke cteni prava a uctivani autorit uz ve 20 stol.prinesla mnoho spatneho a ted se to zase chysta

1 1
možnosti
JD

J71a57n 70D10ě25t92á12k

10. 12. 2016 22:55

Znám takovou písničku a v ní je "...udavač, donašeč, správnej Čech!" A těm, co se tu podivují nad tím, že tolik lidí je ochotno tolerovat podvod vůči nenažrané státní hydře, co jenom tyje a tyje - pro mne už to není tolerance, ale přímo čest a morální povinnost! Budu-li mít příležitost zabránit okradení sebe či někoho jiného touhle donašečem řízenou mafií, udělám to s potěšením!

15 0
možnosti
JK

Udělejte. Ale ne jako zbabělec.

0 5
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články