Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Neberte si to, Marketo, osobne. Ale tady na iDnes nemuzu ted nerict:

Seznamte se s MARKEETOU.. Tady si myslim, ze je Babisovo a clanky proti EET nebudou moc kvest.

1 1
možnosti
MK

Kdyby všichni podnikatelé platili daně jak mají, tak by systém nebyl nutný.

Koneckonců z těch daní se platí lékaři, policie, armáda, hasiči čili složky jejich služeb využíváme všichni.

Pokud někdo čerpá výhody, ale do systému nepřidává ( a vlastně nás neplacením daní okrádá všechny) tak je zloděj.

Nahlásit zloděje není bonzáctví.

11 12
možnosti
JB

Většina podnikatelů je normálně platí. Asi vám stačí to zdůvodnění, což svědčí o nic moc přehledu a schopnosti vidět souvislosti. Je evidentní, že jde o zástupný problém stejně jak když utahují šrouby v dopravě - ačkoli ubývá fatálních nehod a sitace se zkliedňuje stačí pár článků, nafouknout to, podpořené grafikou a dojemnými reportážemi podbarvené sporávnou hudbou a kdo si opět nedá dohromady souvislosti nabyde dojmu, že se děje armagedon a hýká blahem když PokuŤok (taky ANO) navrhuje další represe. Teď jak zakázali kouření ,víte že neomarxisti na západě už zcela regulérně řeší zdanění nezdravého jídla? Jak myslíte že ho zdůvodňují a čím to skončí pokud jim někdo nezatne tipec? Jinak jsou to všichni ti samí co vítají uprchlíky. Taky se chystá prodražení provozu starších aut, víte kdo a jak to zdůvodňují?

11 1
možnosti
JD

J47a45n 39D67v56o87ř44á19k

17. 12. 2016 20:35

No já ještě web finanční správy nenavštívil, ale když vidím, kolik je kolem toho humbudu, tak se tam asi podívám :-)

0 0
možnosti
PH

P10e95t58r 21H85o61r71á16k

17. 12. 2016 19:56

Nahlásit krádež je normální. Tak si na to zvykněme. I autorka, když bude krást, tak ji nahlásím. Rv

8 9
možnosti
RJ

Máte dvě možnosti. Vyprázdnit se nebo zbláznit.

1 1
možnosti
KN

V hospodě Na Zastávce v Modřanech zdražili jak pivo (o 1 Kč) tak jídla. Ale účtenku dávají každému- a bez řečí!

1 0
možnosti
KN

Paní Šichtářová tady asi ulétla.Jako ekonomka je OK, ale tady popírá vymahatelnost práva. Až její Pikora dostane někde pár facek taky nepůjde bonzovat na PČR? Všude ve světě vyspělých ekonomik dostanete účtenku bez keců. I v Číně! No v Rusku si o sčot musíte říci (někdy i dvakrát)- takže tak.

5 9
možnosti
MV

Pochopil jste ten clanek vubec?

5 0
možnosti
JD

J72a32n 87D88r30t13i33n66a

16. 12. 2016 22:44

Mam ctyri deti, nezamestnanou mamzelku a dobrou praci. A platim dane jako mourovaty do posledniho halire a nejak skrome predpokladam ze dane se platit maji, tedy ze by je meli poctive platit i ti jichz se EET tyka. Muze mi ta uzasna Sichtarova napsat jak by si to tedy predstavovala? Nejde mi o adoraci EET, ale nadavat umi kazdy hlupak, nejak mi v tom jejim vyplodu chybi alespon naznak reseni. Ale kde nic neni, ani smrt nebere, ze ........

17 5
možnosti
Foto

I54v70o 70C89i52l58i80c55h

20. 12. 2016 7:32

Pokud máte čtyři děti a nezaměstnanou manželku, tak na ně pravděpodobně máte i velice vysoké slevy z daní. Nepřipadáte si jako zloděj, když ty daně neplatíte v plné výši jako byste byl úplně sám? :-P

5 4
možnosti
TH

Jedno velké plus autorce článku. Kdo je vlastně ve skutečnosti bonzák? Člověk neschopný, líný, který v životě nic nedokázal. Kromě zaslání " bonzu". V tu chvíli si připadá důležitý a léčí si tím svůj mindrák " zbytečné existence".

12 3
možnosti
Foto

Všichni jsme volali po pořádku a najednou, když se udělá první krok k nápravě, jako by píchnul do vosího hnízda.

Směšné argumenty o finančním zatížení podnikatelů, vždyt vše potřebné většinou vlastní a když ne, tak si to na konci roku odepíší z daní jako nová auta a ostatní potřebné věci k podnikání.

O to tady vůbec nejde, ale o ty černé duše za které se neplatí daně a o praní špinavých peněz, tady se těm nepoctivcům šláplo na zoubek.

Všichni poctiví podnikatelé, kteří mají ve svém podnikání pořádek, tuto změnu spíše přivítají, než odmítnou. Vzniknou tak rovné podmínky pro všechny. Vždy se najdou chytráci, kteří si poradí s tím jak obejít zákon, ale přece již jsou na ně větší páky jako dříve.

Také nesnáším bonzáctví a dokázala jsem se ve škole i porvat s těmi co donášeli, ale přirovnávat k němu tento zákon je poněkud scestné.

Ten kdo ho překročí přece na sebe upozorní sám.:-)

9 8
možnosti
Foto

I30v88o 87C92i32l36i72c54h

20. 12. 2016 7:43

Nezlobte se na mne, ale já mám živnost jen jako drobný vedlejšák, jako přivýdělek k mému stálému zaměstnání a přiznávám zcela vše, ale až se mne EET začne týkat, tak bych na tu pro mne zcela zbytečnou pokladnu vydělával skoro rok. To raději tu živnost ukončím a budu to dělat jen pro známé v rámci šedé ekonomiky třeba za flašku domácí slivovice. Když podle Bureše neplatím daně, tak je teda za živnost platit přestanu!

4 0
možnosti
Foto

Již jsem to psal i jinde. Před dvaceti lety jsem často jezdil do Švýcarska a tam jsem se setkal se vznikající občanskou společností, která si sama hlídala dodržování pravidel, která si nastavila. Dvakrát na mně zavolali dálniční policii pro rychlou jízdu, pan domácí na mně zavolal městskou policii, když jsem se pokusil přelít naftu z kanystru na dvoře domu - musí se to dělat u pumpy. Nikdo z telefonujících si o sobě nemyslel, že je bonzák a ani ho to nenapadlo. Chránili svou ideu správného chování. Tehdy jsem já vystřízlivěl ze svých zvyků "bojovat" proti socialismu tak, jak bylo u nás v ČSSR zvykem. Myslím paní autorko, že jste se ještě z vašeho boje proti státu neprobudila a nedorostla do morálky běžných občanů Švýcarska. Nazýváte své odpůrce bonzáky, stejně jako kriminální galerka své odpadlíky.Rv

20 8
možnosti
JB

Zaplaťpánbůh, že nejsme ve Švýcarsku - tamnější zdegenerovaná společnost vylučuje normální žití a používání selského rozumu. Švýcarsko sledujeme z hlediska dopravní legislativy a jak čtu v jiných životních situacích je situace podobná. To bychom si opravdu neměli brát za příklad.

5 3
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články