Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BS

Udavačství - to je v české kotlině už taková tradice.

A anonymita k tomu vytváří to nejlepší prostředí.

Když po roce 1945 probíhal v Brně soud s kriminálním radou brněnské řídící úřadovny Gestapa SS-Hauptsturmführerem Otto Koslowskim, tak ten prohlásil, že sami Němci byli překvapeni množstvím udání v Protektorátu Čechy a Morava. V takovém rozsahu se s tím nesetkali nikde jinde v okupované Evropě. Byly doby, kdy udáními zahlcené Gestapo vyjíždělo až po třetím udání na konkrétní osobu.

Ano, vše je jen o morální hodnotě národa. A ten český se věru nemá čím chlubit...

To platí i pro EET.

Kdyby ta "udání" byla opravdu jen kvůli porušování zákonů (v tomto případě daňových), tak je to i z morálního, občanského hlediska v pořádku. Ale mám obavu, že hlavním motivem bude klasická závist, nenávist nebo jen obyčejná (a ubohá) možnost někomu znepříjemnit život. Inu - jsme v Česku...

19 1
možnosti
MP

Oni si to přeberou. A závistivci odpadnou když zjistí, že se mu nic nestalo a že má všechno v pořádku. Chce to svůj čas. Jo kdyby se začalo dřív, tak takových závistivců by již dnes byla hrstka.

2 1
možnosti
JS

J32a88n 45S71v52o30b19o38d34a

20. 12. 2016 9:33

Podle úrovně článků se zdá, že spíš než z potřeby něco sdělit je tady potřeba být viděn ...

3 1
možnosti
VR

Kdo okrádá stát, okradl i nás. Neplatí nejen daně, ale i zdravotní i soc. pojištění. Pojišťovny mají méně peněz, zdravotníci menší platy. Český národ je pořád v zajetí minulého režimu. Kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu.

9 5
možnosti
PZ

Pane Rozehnal : Když jeden vidí jak socanská verbeš rozhazuje doslova výtěžky daní tak se nedivte , že mnoho lidí tak pohlíží.Kdybych byl OSVČ tak bych se také snažil jim nic nedávat. Nebo ty dáfky nepřízpůsobivým ?Jakým právem na to mají nárok? Jak k tomu přijde ten občan ČR , který nenajde práci? To je ta rovnost a sociální styl ? Do haje s takovým vedením státu. Kobliháři.RvRv

3 2
možnosti
JV

J98a19n 23V51e33r64n42e35r

19. 12. 2016 16:55

A když někdo okrade jiného na ulici a já to uvidím, mám zavolat policajty nebo ne? Nerad bych byl podle autorky bonzákem...

Jaký je rozdíl mezi okradením státu na daních nebo někoho o peněženku?

Nejedná se prostě jedním slovem o zlodějinu v obou případech?

13 9
možnosti
PJ

Řekl bych, že ani tak nejde o to nahlášení, jako o způsob, jaký stát zavedl. Jestli mohu někoho oznámit anonymně a ještě k tomu na formuláři připraveném veřejnou správou, tak je to špatné. Nicméně - anonymní to zas moc není - nechá se vyhledat PC, ze kterého byl formulář odeslaný. Takže soudruzi - ani náhodou. Pokud oznámit, tak svým jménem, potom je to na férovku.

13 1
možnosti
VJ

Rozumím dobře? Nechte nás krást ... jinak budete prohlášeni bonzákem!

9 8
možnosti
IH

I14v66a40n 15H44o82l48a36s

20. 12. 2016 22:05

Nerozumíš dobře.

8 0
možnosti
ZF

Až dodneška jsem měla za to, že jako první přišlo s účtenkovou loterií Thajsko. A teď se dozvídám, že je inspirace přišla z protektorátu...8-o.

0 0
možnosti
JS

J40a27n 18S18m71í79š52e80k

19. 12. 2016 8:02

- Bonzáctví se mi nelíbí.

- Neplacení daní se mi nelíbí.

- Už jsem zavolal PČR na ožralu, který sedal za volant a udělal bych to znovu. A taky na zloděje "sběrače" železa a taky bych to udělal znovu.

- Práskání "nežádoucích" za protektorátu se od bonzování neplatičů daní liší nejen trestem, v tom jste mne p. autorko zklamala, to vážně není dobré přirovnání.

...

- Takže teď přemýšlím, jestli bonzování účtenky bez EET je bližší spíš k udávání typu STB, protektorátnímu nahlašování židů nebo k bonzování, že někdo se chystá řídit ožralý, případně krade železo. První je pro mě nepřijatelné, druhé považuji za správné, i kdyby to druzí za správné nepovažovali.

11 5
možnosti
JB

Bezva článek, stejná lumpárna je toto udavačství jako v případě komínů viz PR článek na neziskovku čisté nebe. Vše je zdůvodněno zástupnými problémy vycucanými z prstu.Každý si myslí že kdo má IČ tak se topí v milionech, které musel dotyčný ukrást, ačkoli 45% živností je na vedlejší činnost, většina neplátců DPH a díky slevám na dani neplatí ani DPFO. Ale dopustil se hrozného zločinu - poté co mu dosloužila Felicie si na splátky pořídil ojetou OII kombík na naftu. Nejvíc rozhořčení vyjadřují lidé, kteří sami šidí třeba na clu stát když si nechávají posílat zboží z Číny, USA atp., pálí načerno alkohol, kupují nekolkované cigarety, kupují palivo (nad povolený limit) v zahraničí, jezdí na tzv. červenou naftu, nebo kupují bez dokladu kradenou normální naftu, kradou v práci papír, sponky, úklidové prostředky, šroubky viz zmíněnou naftu, využívají prostředky zamětnavatele pro svoje melouchy atp., nebo alespoň "hladí" děti nebo má v PC alespoň jejich nahaté fotky, ale takhle může ukázat na jiné. Každý než začne moralizovat měl by se nejdříve podívat do zrcadla, na každého se něco najde.

11 3
možnosti
Foto

J73a50n 78Č54e68r82m23á86k

18. 12. 2016 15:47

a všem těmto křiklounům o zlodějích, neplatičích daní doporučujui, ať si zkusí podnikat... Budou se divit, co vše musí živnostník splnit, jaKÉ PAPÍRY VYŘIZOVAT a ještě si shánět práci... Bez dovolené a nemocenské...A pak je Bureš zatíží dalšími náklady a starostmi, aby si udělal "voko" u koblihářů...

A to říkám jako zaměstnanec, aby nedošlo k omylu...

Oni všichni ti křiklouni jaksi zapoimínají, že základem podnikání je dobrá služba. Komu asi, že?... A další věcí je, že živnostníci a malé firmy jsou páteří ekonomiky a zaměstnávají nejvíce lidí v zemi... A pokud zavřou "krám", kdo na to asi nejvíc doplatí?... A to u něho nehrozí, že se sejde jednoho dne rada akcionářů a spočítá si, že v Rumunsku (či jinde) se jim bude vyrábět lépe či levněji a za dva měsíce tu máte opuštěné haly a na pracáku x tisíc lidí...!!

16 3
možnosti
Foto

J92a17n 30Č91e89r95m13á93k

18. 12. 2016 15:37

vždy, když od prosince platím oběd vrchnímu říkám, že NECHCI účtenku...

A může si Babiš vymyslet tisíc loterií, stejně ji brát nebudu... Už z principu...!!

13 3
možnosti
MZ

Hrdinove na tomto svete byli, jsou a budou ;)

0 2
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články