Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Tady nejde o EET, to většině podnikatelů nevadí. Tady jde o A. Babiše, nevědí jak se ho zbavit, ve volbách vítězí a stará politická garnitura, která nikdy nic nedokázala, by za chvíli nemusela vládnout. Potřebují, aby odešel a odešel sám. Jde o EET, aby se vůbec nespustilo, protože jinak se může stát, že to bude fungovat. I na podnikání jsou třeba pravidla, pokud jsou stejná je jedině dobře. Jinými slovy, jako by někdo chtěl jezdit na červenou z důvodu, že najezdí jen 1000 km ročně.

3 1
možnosti
TK

Kdybych vás nesledoval déle, byl bych z vašeho populismu a demagogie zklamaný. Ale protože už vím, s jakým potéšením kafráte i do toho, čemu nerozumíte, jen když je šance se zavděčit stádu, tak překvapen nejsem.

12 12
možnosti
DZ

Vždy si rád přečtu konstruktivní kritiku. Jo aha, ona to žádná není. On je to jen takový flusanec bez jakékoli přidané hodnoty. Aha, tak příště.

7 0
možnosti
VA

Rád čtu váš blog a většinou s vámi souhlasím. Tentokrát ovšem souhlasit nemohu. Píšete své tipy a dojmy, jenže EET by chtělo spíše propočítat na nějakém vzorku provozoven. U těch nejmenších provozů kterých se EET ještě týká stačí aplikace malapokladna. cz, která přijde měsíčně na 99Kč. Myslím že to opravdu není likvidační částka. Co se týká restaurací kde se vaří, není žádný důvod k razantnímu zdražení neboť se jim snižuje DPH o 6%. Tolik k ekonomické části EET. Druhá věc je, že EET představuje zásah do soukromí a další byrokracii. Já nejsem pro zavedení EET, jen se mi nelíbí to, že podnikatelé využívají situace k nepřiměřeně navýšeným cenám.

9 1
možnosti
PB

..... a to se teď musí říkat že živnostníci kradou?,- nebo si to jenom někdo myslí?,- nebo je to postavený na pár údernejch politickejch proklamací ?!?,- na lontu si každej vidí do talířa a tady je živnostník - zpravidla řemeslník ale i ten hospodskej, buďto skvělej fachman nebo totální lempl a vod teho sa vydrážijou všechny kšefty,- jeden nestíhá a druhej klimbá nohama. Však všeci jedním hlasem tvrdijou,- "já s tem EET problém nemám, vod teho si cáluju účetní, ale když všichni tak všichni !,- (obrazně) vod ČEZu až po teho posledního zmrzlinářa !"

3 0
možnosti
JAN

A ještě, opravdu je nutné dávat na titulek takovéto intelektuální giganty, nejen přes ekonomii, ale i domácí porody ?!? Myslím, že máme na víc ;-D . děkuji.

3 6
možnosti
MN

S příspěvky paní Šichtařové obvykle souhlasím, ale to co předvedla v příspěvku k EET, je hodně slaboduchá demagogie.

Alespoň několik příkladů - argument že EET se týká všech, protože přece i nemluvně musí jíst? A copak se zavírají obchody, copak doteď nevykazovaly tržby? ČOI nevadilo, že inspektor nedostal účtenku? A nemluvně je snad vázané na nákupy, nebo spíše na mateřské mléko, jak by paní Šichtařová, propagátorka zdravého přístupu k rození a výživě jistě ví? Nepřiznával se zisk pro daně?

Další argument - Stát neumí "informatiku", zklamal s registrem vozidel, tak proč se pouští do dalšího systému? Takže, když se Ikaros zřítil se svými neumně vyrobenými křídly, tak už nikdo nikdy neměl zkoušet létat? Něco jako technologický pokrok a vývoj neznáte?

Nefunkčnost internetu položila Google? A nebylo to spíš jinak a to tak, že chybu udělali správci Google, takže selhal portál Google a jeho služby? Nikoliv internet!!! Jiné weby a služby internetu fungovaly, pokud nebyly závislé na Google.

Nehledě už vůbec na to, že zákon nezapomíná ošetřit nedostupnost internetu a umožňuje v tomto případě hlášení o tržbách zaslat neprodleně po té (do 48 hodin) po obnovení funkcionality?

Populistická demagogie, paní Šichtařová, kterou jste neměla za potřebí. Ano, zavedení evidence tržeb EET má některá neošetřená úskalí - Třeba problémy s konektivitou internetu v odlehlých místech, kde je problémový signál zajišťující konektivitu připojení "vzduchem" a pevné linky do místa zavedené nejsou. I poplatek kolem 500Kč měsíčně je zejména díky cenám operátorů zbytečně vysoký s ohledem na reálnou sílu finančních příjmů.

Ale jinak není důvod být proti transparentnosti příjmů. To že někteří hostinští si najednou uvědomují, že musí upravit ceny, protože už nemohou praktikovat neevidované příjmy, kterými třeba "dotují" personál placený minimální mzdou - tím zase utíká státu příjem za sociální a zdravotní pojištění a poškozen je i zaměstnanec při výpočtu náhrady "nemocenské" a důchodu.

21 14
možnosti
DS

Vy byste to mohl vědět (viz "...zákon nezapomíná ošetřit nedostupnost internetu ..."). Jak je vymyšlena účtenková loterie pro majitele účtenek, kteří obdrželi doklad bez FIK (v off-line režimu) ?

0 0
možnosti
JAN

Správně, proč platit daně ?;-D? To udělá jen hlupák, i sázkařský "OSVČ" Valenta z Monaka se brání ;-D Bravo, zase něco napište, já ale čtu jen titulek, ten mi stačí. Fakticky.

4 6
možnosti
KT

Na někoho se zase stačí jen podívat. Fakticky.

0 0
možnosti
BP

B79e36n 41P66a70v23k76a

2. 12. 2016 10:28

Normálně jak tak čtu ty kecy v novinách o EET, tak začínám dumat, jestli nejsem v Bangladéši. Podívám se z okna a prý néééé.

Je naprosto normální, že když chcete podnikat, tak si musíte vést nějakou evidenci a zákazníkům vydat doklad. Jednak proto, aby v tom nebyl bordel a jednak proto, že se ty účtenky také strkají do účetnictví jiných, že.

Kdo tyhle primitivní věci nezvládá, tak prostě nemůže podnikat. Protože ono i na to podnikání musíte mít větší IQ, než houpacího koně.

Stejně jako nemůžete mít například v kuchyni bordel na úrovni profesionálního pěstitele plísní. Musíte se starat o své zaměstnané Pepíky, atd...

Říká se tomu civilizace. Paní Šichtařová si ten pojem může najít třeba v nějaké encyklopedii.

13 17
možnosti
JV

Další, co ostatní jen uráží. Co přihodit nějaký argument, proč jsou lidi, co desetiletí prodávají kávu, limo, zmrzku zloději jen proto, že nechtějí zvyšovat svou administrativu více než bylo nutné? Už dnes museli vést účetnictví a že si stát nepohlídá finanční úředníky a neprovádí častější kontroly není chyba těch drobných podnikatelů nebo dokonce zákazníků!

11 2
možnosti
Foto

Račte prominout paní Šichtařová, ale u každého nového zavedení poměrně složité IT technologie je třeba počítat se startovními problémy. Prostě systém je třeba oživit a on si sedne. Tak to v těch digitálních technologiích prostě funguje. Pamatuju se, když firma u které jsem byl před důchodem zaměstnán, zaváděla nový systém řízení firmy One Word. Měli jsme na to, všichni kdo se na svých úsecích s tím museli zabývat, jeden měsíc. Prosinec se jel ještě po staru, od ledna byl spuštěn One Word. Nekompromisně. My jsme to stihli, Škoda Mladá Boleslav, která ten systém firemního řízení zaváděla ve stejnou dobu, to nestihla a tři následující měsíce nebyla sto nakupovat od svých dodavatelů. Teď už je tam samozřejmě dávno všechno v pořádku.

Chci říct, že každý nový IT systém má právo na svých pár dnů hájení. Je to dáno fyzikální podstatou těch systémů. Ty se řídí přírodními zákony a ty neoblafnete. Systém je třeba zažít a usadit. Pak bude bez problémů fungovat. A každý, koho se to zavedení týká, na to měl dost času, aby se s tím popasoval. Kdo čekal a doufal, že to bude nakonec zrušeno, se s tím musí poprat už v ostrém provozu.

Kdyby takto měl fňukat každý, kdo má ve větších výrobních podnicích na starosti IT technologie, a že jsou to všichni, tak se dávno výroba u nás zastavila.

10 6
možnosti
DZ

Fyzikální zákony u IT systémů? Jako programátora mě to velmi zajímá. Poučte mě. Třeba gravitace má jak velký vliv? Nebo ohmův zákon, či zákon zachování energie? Nechci si z vás dělat srandu, vím že to myslíte dobře.Ale jste bohužel vedle. IT systémy se musí pečlivě testovat a nasadit až když jsou odladěné. Testování musí náročné / nákladné být podle toho, jak důležitý daný systém. Servery dostatečně připravené na odhadovanou zátěž + rezerva. Pokud se neodchytí vše, je to vždy lidská chyba. Drobné chyby tolerovat většinou lze, velké ne. Fyzikální zákony s tím nemají opravdu nic společného.

8 0
možnosti

Ať děláte co děláte, tak u nás se nikomu nezavděčíte.

Když zavřete podnik, tak jste kradli.

Když zdražíte z důvodů nákladů na EET, tak jste kradli a nechcete přijít o původní příjmy.

Když neuděláte vůbec nic a jedete jako dřív, tak jste stejně zloděj, protože jste živnostník. ;-D

52 3
možnosti
TZ

T52o31m54á32š 76Z29m14e79k

2. 12. 2016 11:16

Pokud platim poctive vse co mam, tak EET neni duvod zdrazeni. Ti co zdrazili neprimo priznali, ze doted poctive odvadeli ledatak ho.

4 5
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články