Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M55a29r45t19i26n 11Š68i36k

2. 12. 2016 13:03

Prosím vás přátelé... Nepodléhejte tak naivně této slavné, iDnesem trvale protěžované, paní pop-ekonomce! Ona s vámi všemi ráda mává všemi směry, nebál bych se napsat, že přímo tříská o zem. Dnes např.tvrdí, že od 1.prosince naše nebohá nemluvňata závislá na nákupech, budou snad trpět hlady, kvůli nefungujícímu EET. Jaká je pravda? A zajímá vůbec někoho? Zde http://www.eltrzby.cz/cz/od-kdy najdete úplně přesný harmonogram EET. Od 1.prosince se opravdu týká jen hotelů a restaurací. Maloobchodu (a tedy i nákupů pro nemluvňata a také jejího pana zelináře) se EET týká až od března 2017. Ale to už víme, že si paní ráda něco vylže, aby s tím vzápětí začala bojovat až do roztrhání těla. A pojďme dál. Spojovat nedávný výpadek Google s EET, to už je opravdová známka obratné manipulace s veřejným míněním. Jen pro pořádek. Při výpadku spojení online, evidují pokladny v offline režimu účtenky a po obnovení připojení je odesílají hromadně daňové správě. Takže se nebojte a nenechte se vystrašit touto úplně pomýlenou dámou. Hlavně že trousí rozumy o 50. letech a sama lže jako starý, protřelý komunista. Protože ji mám díky iDnes tu čest sledovat dlouhodobě, říkám jenom, dávejte si na ni pozor, používejte vlastní rozum a ověřujte si její výkřiky do ticha z různých zdrojů. Podle mě zjevně míří do politiky. Tam se prolhat totiž není až tak těžký úkol....Rv

11 14
možnosti
AN

Vy jste hlupák nebo jen tak normálně omezený ?

4 5
možnosti
Foto

Bože jak vy mi mluvíte z duše.

2 0
možnosti
Foto

Ted jsem si jeste proletel diskuzi a koukam, ze jste se vcelku strefila i do te propagandy a zazranosti . Tolik zmanipulovanych jsem tu opravdu necekal.

5 1
možnosti
VK
PN

P74e18t19r 69N69ě82m39e19c

2. 12. 2016 11:52

Bohužel na malé podniky, které někdo provozuje po své práci, nikdo nemyslel. A každý je má jen za zloděje (asi podle sebe?).

To že skončí, to Babišovi nevadí, že zničil mnoho a mnoho malých podniků mu je jedno.

Je jasné, že střední a větší podnik EET nebolí, ale důchodce svoji hospodu radeji zavře, než by se učil něco na pokladně (tabletu, apod).

32 1
možnosti
BP

B47e92n 60P45a50v85k89a

2. 12. 2016 12:34

Jak nikdo nemyslel. Jako vedlejšák neplatíte minimální odvody. To je vám málo? Pak už je další stupeň asi aby to vlastnil stát a ty lidi zaměstnával na půl úvazku.

0 2
možnosti
TK

Na místě Babiše bych jednu věc udělal jinak. Ten systém bych živnostníkům nainstaloval a zaplatil, včetně připojení, aby je to nestálo ani korunu. Pak by nemohli říct ani popel. :-P

6 0
možnosti
PN

P27e75t40r 43N35ě51m20e19c

2. 12. 2016 11:53

Ano, to by až na ty důchodce, který nemá ani mobil a přesto prodává (znám osobně), stačilo.

2 0
možnosti
TK

I kdyby EET neprineslo ani korunu, tak pokud aspoň trochu sejme z podnikatelů nálepku "zloděj a parazit", kterou mají z důvodu osobní zkušenosti u velké části veřejnosti, pak to za to budoucí snížení rozdělení společnosti a zlepšení morálky stálo.

Ano, zlepšení morálky, protože platí "Příležitost dělá zloděje" , a jestližé nyní cca milion lidí tu příležitost má, vždy ji bude velká část z nich využívat.

2 12
možnosti
PN

P95e14t12r 48N68ě58m16e97c

2. 12. 2016 11:54

I ty Tome bys kradl nebo jen ostatní ?

1 0
možnosti
DS

Argument pro EET = narovnání podnikatelského prostředí je realizován tak, že malým podnikatelům bylo nařízeno pořídit si a udržovat v chodu technologie, které Ti největší už dávno mají. A z daní nás všech se každý rok utratí miliardy ročně na centrální systém evidence všeho, co se kdy kde prodalo.

Mimochodem, může mi někdo vysvětlit, jakou logiku má, že už teď musí hotely a restaurace do EET uvádět platby kartou, ale podle návrhu ANO pro eshopy v druhé fázi již platby kartou do EET jít nemají ?

A taky by mě zajímalo, jak bude fungovat účtenková loterie pro majitele účtenek, kteří dostanou účtenku vytištěnou v off-line režimu (tedy bez FIK kódu) ?

A jak je to myšleno s tou paušální daní - proč by se OSVČ měla hlásit k tomu, že chce platit daně, když podle platných daňových zákonů, daň neplatí (příjmy 250.000 a 40% výdajový paušál generují daň z příjmu 22.500,- a základní sleva na poplatníka je 24.840, takže daňová povinnost = 0).

15 0
možnosti
JZ

Kristapána, to jsou zase kecy. Ja snad nad slunce jasné, že zloději se vykytují ve všech vrstávch společnosti a je rovněž zcela zřejmé, že někteří živnostníci kradou. Nikoli všichni, nikoli žádný. Ale někeří ano, to je snad zřejmé. Vlaky taky musí obcházet průvodčí a kotrolovat platné jízdenky. Můžete hádat proč. Na lidi musí být přínost. Jedne známý mi s plnou vážností řekl, že EET je nespravedlivá, protože jeho švagr, který vlastní italskou restauraci, ve které jsem mimochodem jen tu a tam viděl někoho jíst, už dále tu restauraci možná nebude moct vést, protože bude muset přiznávat daně. A jaký je to přitom velký srdcař, jak rád se věnuje italské kuchyni! Až na to, že v dané lokalitě je pro mně osobně zázrak, že ta restaurace s její cenovou úrovní vůbec pár let přežila...

Jinak musím poznamenat, že ja osobně kradu také - občas jezdím načerno v MHD a zcela pravidelně porošuji pracovní kázeň a odcházímm v pracovní době na vyřizování svých soukromých věcí do města. A také píšu tento příspěvek, místo abych se věnoval práci, která mi tady stojí a za kterou jsem placen. Jenomže nikdo na mě nevidí...;-) .. a je mi to všechno srdečně fuk...

Sentimentální obrázky o dobrosrdečných vesničanech a jejich romantickém odporu k výpočetní technice si taky strčte za tanga. Pokud nějaká babka něde o víkendech prodávala lahváče a nyní raději zavře kšeft, než aby se obtěžovala se něčemu novému přiučit, tak ať sejde s pánembohem bodnout. Buď bude dělat ten kšeft někdo jiný, nebo prostě nikdo, když o to není zájem, co má bejt? Vesnická hospoda přece nestojí na náhodném výskytu jediné osoby, která je ochotna ji provozovat. A pokud ano, a drží se taktak nad vodou, asi se do ní lidem moc nechce chodit, a tak ani není důvod, aby existovala.

8 23
možnosti
JR

J37i60ř31í 78R16a80š36k37a

2. 12. 2016 11:33

Z lidí, jako jste vy, je mi dost zle.;-€RvRvRvRvRv

6 5
možnosti
Foto

A54l96e40š 72P87r87a64g10e64r

2. 12. 2016 11:25

EET ukazuje mnohé autory blogů úplně v jiném světle, najednou nejsem naštvaný na ty, o kterých píše, ale spíše na ně... jenže já nechci být naštvaný...

0 0
možnosti
Foto

No....obávám se, že jste to trošku "přepálila", ale do detailního hodnocení se mi nechce.

Snad jen k závěru: Vsadil bych se, že stát naopak VYKÁŽE výrazné zvýšení výběru daní z titulu zavedení EET. Zdůrazňuji: VYKÁŽE!!

4 5
možnosti
DZ

A co vykáže u zaměstnanosti obyvatel a odchodu do předčasných důchodů?

4 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články