Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Myslím, že se postačí podívat na Chorvatsko, kde EET zavedli a jehož příkladem se Babiš inspiroval. Dokonce tady jednou měl i chorvatského ministra finací, aby podpořil zavádění EET u nás.

Tedy v Chorvatsku výběr daní spíše klesl, spousty živnostníků, obchůdků a restaurací skončilo, šedá ekonomika vzrostla. Jediný, kdo na tom vydělal, byl tamních oligarcha.

Takže EET je vynikající věc pro Babišův holding, špatná pro stát a živnostníky a nejhorší pro všechny občany, kteří to nejen zaplatí, ale ještě se jim sníží servis státu i podnikatelů.

14 2
možnosti
VV

"Těžko říct, jak moc se propaganda až dosud stačila lidem zažrat pod kůži."

Těžko říct? Odpověď je jasná - nejoblíbenějším politikem je soudruh Bureš.

12 1
možnosti
PM

Já jsem zíral, když v anketě na Parlamentních listech (kde bych podporu Bureše zrovna nečekal, neb je to údajně dezinformační web plný Putinových agentů) se ve smyslu "kdo zavře, ten kradl" vyjádřilo cca 65% čtenářů:-/

0 1
možnosti
MO

Babišova politika, a politika socanů, hraje do karet velkým korporacím a je likvidační pro drobné podnikatele a střední třidu. Živnostník je v očích socialistů příliš nezávislý tvor a toho je třeba potlačit.

31 1
možnosti
Foto

Všem doporučuji si poslechnout diskuzní rozhovor na DVTV s Drtinouvou a Babišem.

Podle mě jde jenom o to, že velká část české populace, která podniká je líná se zařídit měnícím se pravidlům pro vstup na trh.

Příklad pokud chci sázet na internetu-> tím páde msi musím pořídit internet a počítač na kterém budu danou aktivitu provádět. To samé platí u podnikání pokud chci podnikat musím mít pokladnu na kterém tisknu doklady pro spotřebitele a taky pro sebe, lepší vyhodnocování tržeb a plánování obratu.

Další věcí je jak se tady povídá o drahé pokladně, že stojí i 20000kč -> to je jasné je tu otevřený trh a mohu si vybrat co chci a na co všechno to chci takže mohu si i na trhu vybrat jakou pokladnu chci a nemusí stát 20000 ani 12000 ale i 5000kč a to je sakra rozdíl. V případě mého příkladu taky si mohu vybrat jaký počítač chci jestli super dělo za 20000kč a nebo "krystalku" za 5000kč pro sázení na internetu funguje obojí.

Takže kdo hledá problémy je jenom líný a nebo se prostě neumí orientovat. Doba je krutá a vyžaduje si oběti.

Jednotlivé příběhy jsou kruté a někdy i smutné, ale taky se mě nikdo neptal jestli chci umět chodit nebo jestli chci umět číst nebo jestli chci umět psát atd... jestli chci přežít prostě musím takové věci podstoupit.

7 31
možnosti
KK

??? "Doba je krutá a vyžaduje si oběti." ???

Jako za protektorátu. Tohle může napsat jenom velký pr.se! 8-o

12 6
možnosti
JB

Z celého článku je nejzásadnější věta: "Protože skutečné daňové úniky se dějí ve velkých korporacích" -to by si zasloužilo samostatný rozbor/článek!

23 0
možnosti
Foto

Daňové optimalizace, vyváděná zisků přes dceřinky, daňové ráje ... vietnamské směnárny ... škoda mluvit o neochotě státu a celé EU pod vlivem korporací.

8 0
možnosti
RB

R71a67d71a34n 33B17e54m

2. 12. 2016 15:46

Mam obavu, ze jste s timto blogem trochu mimo, stejne jak s blogem o Trumpovi a padu burz. Zasadni rozdil mezi zamestancem a zivnostnikem je, ze zivnostnik vydela, utrati a pad dani, zbylo-li neco. Zatimco zamestnanec vydela, zdani a az pak muze utracet. Tak nedelejme z zivnostniku chudacky s odkazovanim na nejakou babu Novakovou. Tvrzeni ze vetsina lidi nepodnika kvuli penezum je taky usmevne. Pokrok nezastavite v zadnem odvetvi, natoz pak u zivnostniku.

Delate z podnikatelu chudacky. ale ti si to mohou dat do dani, a pokud ho polozi 300Kc mesicne a jednotrazovy nakup pokladny za 3000Kc tak at nepodnika. Mam kamarada, co je ridic kamionu. Musel si k ridicaku udelat stupidni profesni prukaz za temer 50.000 Kc. A kazdy rok skoleni za 1000 Kc. A nemuze si to dat do dani, plati z cisteho, pro nektere ridice je 50 tisic temer dvoumesicni plat. A mimochodem jim tam uz davno zavedli elekronicke knizky, jaka buzerace, ze? Vzdyt prece vetsina ridicu jezdila podle pravidel a nepodvadela ;-D;-D;-D

11 13
možnosti
KK

Nikdo přece netrvdí, že "vetsina lidi nepodnika kvuli penezum".

Šichtařová píše, že i takoví jsou, a to je pravda.

7 1
možnosti
VV

A ted si predstavte, ze tu byrokracii z EU, na kterou tak nadavame, bychom si meli tvorit tady v CR. Nekdy si rikam, ze je to mozna i lepsi, ze to chodi z Bruselu a ne z Prahy.

2 0
možnosti
DK

Vážená autorko, všiml jsem si v několika vašich posledních článcích, že mínění vaše předkládáte jako obecně platnou věc. Stavíte na nepodložených faktech, ze svých názorů vytváříte axiomy. Rezolutní vyjádření o výsledku voleb v USA ještě před zveřejněním oficiálních výsledků, další.

V případě EET nemáte v ruce žádný relevantní výstup a opět už hodnotíte.

3 11
možnosti
KK

Vážený kritiku. :-/

Jste na blogu. To je krátký útvar který vzniknul za účelem vykecání se.

Nemusí být založen na žádných exaktních datech, stačí když to má hlavu a patu není to evidentní lež.

7 1
možnosti
MM

Tentokrát s Vámi nesouhlasím, ale pravdu odhalí až čas! Uvidíme!

4 2
možnosti
KJ

K23a61r25e10l 87J73a83n29d37a

2. 12. 2016 15:19

Těch 18 mld nepřijde od "zlodějů živnostníků", ale od nás spotřebitelů ve formě daní ze zvýšených cen. Takže to nakonec zaplatíme všichni ...

22 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články