Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Viděl jsem jediný průzkum o EET, asi 60% lidí bylo pro, 30% proti. Tim to pro mě končí. Živnostníci zdraží, lid to zaplatí, boháči se zasmějí a jedeme dále.

4 1
možnosti
KS

Ono to nebude tak horký. Pracuju v Praze a každý den jsem od 1. prosince šel na oběd do jiné restaurace. Účtenku z EET jsem nedostal ani jednou.

1 0
možnosti
JK

A požádal jste o ni ?

0 0
možnosti
PS

Nejsem nějakým velkým přiznivcem EET. Ale co mi vadí je zveličování a nafukování problémů. Když měly být elektronické recepty nebo elektronické neschopenky tak většina doktorů neměla počítač nebo ho neuměla ovládat. A přitom skoro každý obvoďák má PC na stole. Je to prostě nechuť k čemukoliv novému. A s EET je to podobné. Každý hospodský má internet v mobilu a čile ho používá. Ale terminál EET je najednou neřešitelný problém. Ovládat dotykovou obrazovku v menší hospodě by se naučila opice za jeden den. Pokud někomu vadí EET tak ať brojí proti systému jako takovému.A s tím nemám žádný problém. Ale kecy typu, že se to nedá zvládnout prostě neberu.

5 3
možnosti
Foto

Ale jistěže všechno se dá zvládnout, ale i když pominu všechny ostatní důvody spočívající v cestě k totalitnímu systému, nutit lidi začít používat IT technologie pod hrozbou půlmilionové sankce mi nepřijde jako nejšťastnější nápad. Je to stejné jako by vás někdo nyní nutil učit se latině. Sice ji nepotřebujete, ale přece i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergilia v originálu.

3 1
možnosti
LP

V mé oblíbené malé hospůdce zvládli EET z provozních nákladů a rozjeli to během tří dnů. Žádný problém..... Desítka z Poličky zůstává na 22 kačkách, pokud cenu nezmění pivovar. No, nedejte si pivko... :-) :-) :-)

Závěr: slušný hospodský nemá s EET problém. Pokud někdo vehementně protestuje, tak má strach, že nebude moci okrádat stát (a tedy nás všechny) na daních a bojí se, že mu FU udělá průvan v dokladech za poslední 3 roky...

6 3
možnosti
JH
PO

Jak tu dámu mám rád a velice si vážím její názory, tento příspěvek mi absolutně nesedí a

je psaný velice povrchně ,

s podivným nadhledem a obhajobou chudáků živnostníkůRv.

7 3
možnosti
LR

L18u50b63o57š 44R39u39b14ý

5. 12. 2016 7:53

Mám jen pár poznámek:

1. Pokud nemáte data, jste jen další člověk s názorem, jak zní slavný výrok. Data budou za rok, takže je skvělá příležitost mlčet a čekat.

2. Česko je asi na 75. místě v korupčním žebříčku, takže použití nestandardních metod bude nejspíš na místě. Určitě nemáme morálku jako Skandinávci.

3. Zatím tady pozavíraly obskurní herny, vietnamci atd., což byla asi první cílová skupina EET, takže žádná katastrofa

4. To že všichni zdraží je nasnadě, mohou to svádět na EET. Nikdo nedodal data kolik jim ušetřilo snížení DPH, ale všichni dodali data kolik stojí pokladna a datové připojení.

6 6
možnosti
JH

J56a87n 23H34u52r84k74a

7. 12. 2016 9:53

vše lze v tomto případě utopit v nákladech a odepsat...

1 1
možnosti
PM

Nejgeniálnější na EET je, že podnikatelé musí zaplatit i ne zrovna malou daň z HW a SW k EET, což znamená, že stát vybere daně, na které by si normálně ani nesáhl. Takže tady je přínos pro státní pokladnu jednoznačný:-/

1 0
možnosti
BH

Jo když chtěli zavádět elektronické recepty, tak se lékaři vzbouřili, dělali ze sebe slabomyslné blbce a všichni ustoupili. Mají lepší loby. Doufám, že to historie Andreovi spočítá, jen se bojím, aby se to stihlo do příštích voleb.

5 0
možnosti
VV

Bojím se že se bojíš marně.

2 0
možnosti
VD

Paní Šichtařová,

já se domníval, že seriózní ekonom konstatuje jen na základě faktů a hlavně neuvádí smyšlenky, nemaluje čerty na zeď a nešíří poplašné zprávy.

:-)

4 5
možnosti
JL

Jak všichni chápeme, paní Šichtařová je hlavně celebrita.

0 2
možnosti
BD

Vyjímečně má autorka pravdu.Lidé v zodpovědných pozicích berou peníze zbytečně a řeší pouze politická zadání. Navíc všichni vědí, kde je jádro pudla a kontrola nadnárodních řetězců, kde nemá ani Finanční úřad možnost nějaké kontroly se konat nebude. Tam uplacený auditor udělá namátkovou kontrolu a je to. Stačí si vzpomenout, jak se vybírali daně za socialismu a jaké daně. A dnes třeba, jak je udělán daňový systém v USA a tam jim to taky vůbec nefunguje.

4 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články