Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J85a23n 43J20e62n33i49c

15. 10. 2016 13:05

Jestli bude růst koruny skokový nebo ne bude moc záležet na tom, jestli intervence skončí ze dne na den nebo pozvolna. Ať tak či tak, posílení koruny přinese parádní sekeru v hospodaření ČNB, pač ta EURa co za natištěné CZK kupuje rázem ztratí hodnotu vůči CZK a tak to budou možná stovky miliard ztráty. No a pokud by nějaká horká hlava spěchala na zavádění EURa, tak by ztrátu musel před přijetím EURa vyrovnat stát, tedy my všichni. A to ani nemluvím o tom, že dolar šplhá nahoru. Takže proč nedát peníze do akcii a počkat si, až se ČNB vycuká...

Jinak s Váma souhlasím, že v době konce konjunktury začít s posilováním měny je pro podnikatele "hrách na podlaze". Tušite, proč naše media zarytě mlčí o tom, jak oživuje ekonomika v GB...?

4 0
možnosti
JJ

J45a21n 46J35e45n64i73c

17. 10. 2016 11:36

No tak jsem chvíli koukal v neděli na Niedermaiera a Dědka (prý se vrací do ČNB), a už je to tady. ČNB bud emít problémy se ztatou, kterou vygeneruje, až přestane regulovat kurz koruny. Už prý se tím zabývá i ECB...

No pokud by to žuchlo do hodpodaření státu, tak by to byla hodně velká sekera v rozpočtu...

0 0
možnosti
Foto

I97v10o 49P54a81t23t54a

15. 10. 2016 11:00

Co můžeme chtít od ekonoma - bankéře, který prokazatelně lže národu do očí nejméně tucet let? Pan prezident se při jeho jmenování pěkně utnul ...a už toho lituje. Více na adrese: sociologie.netstranky.cz/6-cast-pribeh-jednoho-bankere.html

0 0
možnosti
Foto

Aby to nebylo opačně,CZK ještě více intervovat až do přijetí € na cenu někde kolem 35/€.

0 0
možnosti
KV

Pro šetřílky, odkládající si část výplaty na dobu starobního důchodu je to zpráva špatná, ale pro lidi činorodé naopak skvělá. Kdy jindy začít s projektem, než teď, kdy vám banky rády půjčí skoro na cokoliv a v podstatě zadarmo? A stimulace ekonomiky je základní cíl snižování úrokových sazeb centrálními bankami. Nejde o nějaký konec intervencí na forexu, jak naznačuje autorka. Ostatně dluhopisy se záporným úrokem emitují i Němci. Mám ovšem obavu, že je kupuje hlavně ČNB právě v rámci intervenčního režimu...:-/

0 3
možnosti

To by byla pravda, kdyby bylo možno začít s nějakým "projektem" , který by byl navíc výnosný (rozuměj ziskový). Kdyby bylo takových možností dost, nebyl by problém s umístěním uvěrů. To že máme ty sazby které máme je přímým ukazatelem že takové "projekty" nejsou. A pokud jsou, mají většinou ti co je chtějí rozjet své peníze, a jelikož jim za ně nikdo jiný nic nedá, tyto své peníze do nich sami investují a nepůjčí si.... tedy je to začarovaný kruh. Chyba je v nedostatku motivace a ta je dána regulacemi , zdaněním a tiskem peněz.

0 0
možnosti
PP

Ano, byly doby, kdy 1 zahraniční spekulant dokázal vydělat na cizí měně ?Soros?. A pamatuji, jak zuřil Klaus, když po rozdělení státu se spekulovalo s korunou mezi Českem a Slovenskem, ?Tykač?

Tak jak vidím, podle autorky ČNB připravila podmínky pro nové spekulanty, kdo vydělá na české koruně. Kdo jim to zaplatí? Samozřejmě jako obvykle my.

0 0
možnosti
RB

Líbit se jim to nebude, ale peníze v bankách nechají :-( A docela by mě zajímalo, jak si zaspekulovat na růst koruny. Teď mě čnb jako pracujícího okradli na dani. Prodej bytu a koupi domů - platím daň v obou případě a tak bych rád něco dostal zpět. Taktéž by mě zajímalo, zda se s tim dá něco dělat. Děkuji za info.

1 0
možnosti

Pokud nemáte tuny cizí měny tak těžko. Musíte totiž koupit koruny (nyní levné) a pak je prodat až budou dražší. Pokud máte všechny (nebo skoro všechny) peníze v měně Kč , paj je nejlepší spekulace na růst koruny si je nechat. Pokud pak koruna posílí , za část těch vašich korun koupit eura a mít jich "víc" než kdyby jste je koupil nyní. Pro zahraniční spekulanty je situace jiná. Oni mají většinu svých peněz v dejme tomu Eurech a tedy nyní musí kupovat levnou korunu a pak ji prodat a tím získat "víc" svých eur.

0 0
možnosti
MP

Jen upozornění pro všechny, kterým se to nezdá. Dříve střadatelé bance půjčovali peníze, banka ty peníze zhodnotila přes úvěry a střadatelům dával za odměnu úrok. Doba se ale změnila. Peněz je dnes všude strašně moc, alespoň v ekonomice. Banky mají tolik hotovosti, že neví co s ní. Nabídka úvěrů značně převyšuje poptávku po nich, tím se tlačí dolů úrokové sazby a banky ty peníze už nijak zásadně nezhodnotí. Volné peníze musí ukládat na účtech centrální banky na záporné úroky, takže se nedivme, že banky peníze vkladatelů dnes prakticky nepotřebují. Však se podívejte na současné úrokové sazby za hypoteční úvěry, to je dnes skoro zadarmo ve srovnání s tím, co bylo ještě před pár lety. A ty záporné sazby - logika říká, že normálně myslící jedinec na záporné úroky nebude nic ukládat. Jenže se zapomíná na to, že je spousta institucí, které mají povinnost peníze umísťovat bez ohledu na úroky. Banky mají povinné rezervy, fondy musí ukládat část peněz povinně do státních dluhopisů (které dnes státy proto klidně emitují se záporným úrokem) atd. No a lidi - na běžném účtu lidi zkousnou i lehce záporný úrok - představte si, co by s tím bylo za práci začít platit všechno zase v hotovosti - ale zase ne moc, lidi pořád mají alespoň šanci vzít si hotovost a ukrýt do slamníku. Ale pozor, už se začínají objevovat tendence chtít zrušit úplně hotovost a lidem tuto možnost tím pádem sebrat...

12 0
možnosti

Ano, je to logické, a proto že je to zároveň šílené, soudím, že chyba je na počátku a to tedy konkrétně v tom, že "peněz je teď všude strašně moc" jak píšete. Ale nejsou to peníze nýbrž "lósy do tomboly" a jak známo lidi přece dobře ví, že když si tu tombolu rozkradli nemůžou nic vyhrát. Naši lidi nejsou hloupí, musíme našim lidem důvěřovat.

1 0
možnosti
Foto

ale vždyť za to berou jen kolem 700.000,- měsíčně, co byste chtěla za takové směšné prachy

15 0
možnosti
MV

Nějak tomu nerozumím. Jako teď udržují kurz 27 Kč za EUR tak zítra mohou začít udržovat 26 Kč za EUR, pak to zase snížit na 25 Kč, až si to sedne na tržní kurz. Je to snad lepší než pořád držet ten netržní nynější kurz.

6 0
možnosti

Ale to oni právě nechtějí udělat. Koruna NESMÍ posílit ani o píď. Žádných 26, bude 27 a záporný úrok k tomu... neb když můžou , tak musí.

1 0
možnosti
DK

mám vás rád :-) vždy to popíšete velmi pochopitelně i pro méně vzdělané, bohužel ti to většinou nečtou neb se právě cpou koblihou ;-D

5 0
možnosti
PP

P61e96t76r 39P44o50l38á25k

14. 10. 2016 20:18

Snazite se naznacit, ze za to vsechno vlastne muze Babis. Prosim vas, jak?

2 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články