Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Byli jsme před EU? Myslíte tu zemičku, která mezi lety 1939 a 1945 neexistovala? A která by dnes byla součástí Německé říše, kdyby Hitler neudělal pár strategických chyb a USA a Británie nám nepřišli na pomoc?

V jednotě je síla. Pokud se domníváte, že desetimilionové Česko může samo ekonomicky vzdorovat miliardové Číně, tak jste naivní blázen.

3 1
možnosti
PD

To je taková kravina...

Před stovkami let seděly ty samé ženy, které si dnes jdou na poštu vyzvednout "dávky", u chrámových schodů, s nataženou rukou a děckem v náručí, a žebraly o milodary.

4 3
možnosti
JV

Před stovkami let tam těch žen sedělo pár – vesničtí žebráci se dali spočítat na prstech jedné ruky. Dnes je počet lidí závislých na dávkách daleko vyšší.

8 0
možnosti
OH

Moc mi to teda nesedí. Stejné (nebo dokonce vyšší) jistoty jako dnešní sociální stát poskytoval i minulý režim a takovýto problém neexistoval. Podle mě spíš než sociální stát je to přechod ke konzumnímu způsobu života, který to způsobil. Zkrátka máme prachy, máme je za co utrácet a chceme si to užít. Do toho děti moc nezapadají.

16 3
možnosti
MS

M60i92r55e39k 74S60á67l

27. 9. 2016 12:41

v mnohých případech (my co nejsme v IT apod) máme dost pro sebe, ale nedostatek rómské mentality si pořídit dítě, když to nemám dobře zajištěný. když člověk živí jen sebe, zrovna nehýří a stejně není schopen skoro nic ušetřit, tak do toho dítě nezapadá. natož když splácí garsonku, páč na větší hypo neměl bonitu. rodina v garsonce je nesmysl

1 3
možnosti
JJ

Paní Šichtařová, vaše texty nejsou nezajímavé, ale zkuste psát stručněji, resp. hutněji. Ty články získají na údernosti a naléhavosti.

4 1
možnosti

Toto není pravda:

"Naučil nás, že se nemusíme bát o práci, protože když ji ztratíme, dostaneme sociální dávky. Nemusíme se starat o svůj důchod, protože až nastane, stát nám život zasponzoruje bez ohledu na to, zda jsme během svého aktivního života společnosti cokoliv užitečného přinesli.

Zdroj: http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog/blog.aspx?c=554275

"

Když člověk příjde o práci a dostane odstupné, nemá právo na podporu v nezaměstnanosti a pokud někdo v domácnosti vydělává pravděpodobně ani na sociální podporu.

Důchod dostane jen ten, kdo odpracuje 35 let.

5 3
možnosti
JJ

J81a37n 81J82e55n94i53c

26. 9. 2016 17:42

Chápete rozdíl mezi sociální dávkou a podporou či důchodem? Kdyby platilo co píšete, tak cikáni už dávno vymřeli...

Zcela souhlasím s autorkou. Jistě ji můžete chytat za slovíčka, ale smysl toho co napsala nezměníte. Možná, kdyby se snažila být matematicky přesná a vyčerpávající, tak mohla dodat, že když ztratíme práci a vyčerpáme všechny své dostupné zdroje, tak dostaneme sociální dávky...

7 1
možnosti
JR

J68i48ř67í 61R77o64d

26. 9. 2016 16:55

Je možno někde tu žalobu na stát podepsat? Připojuji se !:-)

4 3
možnosti
JS

paní autorka nediskutuje a maže? Pokud jsem svůj páteční příspěvek přehlédla,tak se omlouvám..

0 0
možnosti

Jano, přehlédla:-)

0 0
možnosti
MC

Výchovou levicově smýšlejících lidí není rozumného východiska. Čím více se na této planetě bude rodit lidí, tím více bude posilovat většina levicových hnutí, které ještě lehčeji převálcují rozumné zodpovědné pravicově uvažující jednotlivce. Proto dnes i mnozí z nich nemají potřebu svůj genotyp dále rozmnožovat a neprávem jsou nálepkováni za sobce.

4 2
možnosti
Foto

Myslím, že autorka má částečně pravdu, i když sociální stát není jediný vliv. Ale po zobecnění to platí. Nejvyšší fertility dosahují civilizace právě v podmínkách obtížných, jako jsou války, doby nejistoty a podobně. To je známý fakt.

Jsou pak samozřejmě výjimky, například já, moje manželka a našich (za pár dní již) 7 dětí, což má na rozdíl od sociálně dávkových etnik spíše náboženský důvod. Ale rozhodně je to o té odpovědnosti, resp. o schopnosti převzít odpovědnost za sebe i druhé a také, o čem autorka nemluvila, o naději na lepší budoucnost, bez ohledu na přítomnost.

Naopak, matkou v útlém věku nemilované děti, o kterých autorka mluví, jsou jen dalším prohloubením onoho trendu. Takové se pak mnohdy děsí rodiny nebo opačného pohlaví do takové míry, že z nich následně vyrůstají davy feministek, případně v mezních situacích i homosexuálů - a to bez ohledu na změnu chování matky v dalších letech. Ty to pak chtějí dále uzákonit a institucionalizovat, jako např. naše arcifeministka Marxová. Ve skutečnosti jsou to ale postižení chudáci.

Trendu bych se ale vůbec neděsil. Naštěstí se totiž tahle kasta vyhladí sama v několika generacích. Budou mít prostě málo dětí. Bohužel při tom budou otravovat život všem ostatním, způsobí kolapsy sociálních států a jejich systémů, sociálních, důchodových, zdravotních, školských a dalších - a možná to povede i k válce. Tak jako už mnohokráte předtím. Pokud je tedy nezastavíme...

5 4
možnosti
TH

No jo nabozenstvi.....Rv

0 0
možnosti

Muslimové mají hodně dětí (bo nemají sociální stát), ale za všechny děcka mají o to více odpovědnosti, lásky a toho všeho.

Nejvíc to jde vidět, jak je pak hážou na ostnatý plot nebo jim oblečou vestičku a pošlou je vybuchnout na tržiště.

Holkám uřežou genitálie a pak je ukamenujou.

Vskutku velká odpovědnost a hromada lásky, kterou naše bílá zpovykaná společnost nezná.

14 3
možnosti
VP

R^ Taky jsem chtěla napsat něco o rodičovské lásce muslimů, ale lépe než Vy bych to stejně nevyjádřila.

4 1
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 42,83
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články