Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R76o22m57a44n 81K58o34z55e35l

30. 9. 2016 19:31

Podle autorky by život se strachem a stresem byl lepší....nebyl.

0 0
možnosti
MM

Proč zmizely Elfové? Jednoduše proto, že si sami vymysleli tolik zkoušek a pravidel a regulí, že je nebavilo žít. A tak ani nechtěli potomky rodit do toho přeregulovaného, přeodpovědného a svázaného světa. Měli super hračky (luky,...) jídlo, prostředí, ale prostě se rozplynuli. Ztratili vnitřní sílu žít. To samé v obměněném měřítku čeká i naší vyspělou civilizaci. Inu a pak přijdou Ti, co neuznávají takovou sešněrovanost, protože je proti "přírodě" no a Ti potom nahradí ty unavené dinosaury co nemají životní sílu. PS: A že jsou mladí nedospělí? Vždyť to není pravda. V té době byla populace z našeho dnešního pohledu dětinská až infantilní. Naopak, mladí jsou uvědomělí až moc a proto ta kariéra a strach o výplatu na nájem, jak se uživit jak uživit plánovanou rodinu atd. A ktomu strach je zapotřebí i ten ventil (v dnešní době bohužel konzum) Vždyt i vy ekonomové říkáte "Ukrojte si měsíčně řádný kus výplaty, ať máte na důchod" Vždyť vy říkáte to samé => pracuj a dři a šetři si a bůh ví jestli Ti to stačí na tvůj život a natož na živení někoho dalšího. :-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
ZM

Co má společného "sociální" stát s tím, že: Lidi se neberou, protože tu š..uk..á kámen cihlu a nechtějí být v chomoutu manželství, chtějí volnost. Lidi nemaji děti, protože si chtějí užívat svých vydělaných peněz, životního stylu a volnosti. Nemusíme se bát o práci? Vy byste vyžila ze sociálních dávek? Celý je to nějak mimo.... Každý je odpovědný sám za sebe, většinová populace opravdu nečeká na to, až jim stát něco nadělí v podobě sociálních dávek. Aspoň tak to mám já (máme 5 dětí) i mé okolí.

6 0
možnosti
AJ

Pani Sichtarova zapomela na to, ze je to prave socialni stat, ktery take umoznuje predevsim zenam zit mnohem nezavislejsi zivot na muzich.

2 0
možnosti
AJ

A v cem je ten nas stat tak strasne moc socialni? To nam p. Sichtarova nesdelila. Myslim, ze socialni velkorysost tohoto statu je jeden velky mytus vyvolavany prave temito clanky. Kazdy system (i tento socialni) potrebuje obcas upravit sve parametry. Ale, ze by byl v principu spatny to zcela urcite ne. Jedine pokud pani Sichtarova - a dalsi podobni naseptavaci jako V. Dlouhy atd - zde nechteji mit Cinsky kapitalismus bez hranic. Asi chteji, je treba se ptat proc.....

5 0
možnosti
JV

Autorka podle svého tradičního hesla - Já jsem dobrá a mám čtyři děti, takže všemu rozumím - opět předvádí svou sociální nechápavost. Ne, v sociálním státu, který u nás není příliš sociální, ty problémy nebudou. Ostatně, mohl by se soudný člověk dopustit závěru, že problém je v tom, že se něčeho málo bojíme?

4 1
možnosti
JL

Životní minimum v ČR (člen EU) je 3400 kč. Tak to u mně není žádný sociální stát, ale kolonie velkých firem. Kolik asi berou migranti v Německu životní minimum?

6 2
možnosti
JN

J56a92n 66N17o11v22á87k

30. 9. 2016 6:56

Ale o tom ten článek přeci neníí,,,

0 0
možnosti
OS

Přesně tak. Evropa je zhýčkaná a na to taky dojede (už dojíždí). Kolikrát se člověk pozastavuje co je největší problém některých lidí.... Ztratilo se jak rodinné cítění, tak i vztah ke státu a k jeho obraně... [>-]

4 0
možnosti
Foto

J16a58n46a 38M38a54j90o58v29á

29. 9. 2016 18:10

Jo, z toho už dneska obvyklého "státe, starej se" mi naskakuje husí kůže.

2 0
možnosti
RK

Přééésněěě!

0 0
možnosti
LZ

Skutečnost je ovšem taková, že lidé zuřivě bojující proti sociálnímu státu v okamžiku, kdy se jim něco stane (úraz, nemoc, důchod...) nejvíce brečí a dožadují se pomoci.

4 1
možnosti

Dožadujú sa pomoci? Predsa všetci zamestnanci si platia zdravotné poistenie, dôchodkové, nemocenské a aj dane. Nedožadujú sa pomoc, iba si žiadajú to, čo si zaplatili. na tom nie je nič sociálne. Tí, ktorí bojujú proti sociálnemu štátu bojujú proti tomu, aby rovnaké služby nedostával aj ten, kto si nič neplatí, neprispieva do spoločnej kasy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články