Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

tak prozatim si CNB "hraje" s CZK, nedej boze az v blizke budoucnosti rozjede nejake to QE nebo primo "helicopter money" ve spolupraci se socany... ;-) to bude Marxova a Hurvinek jak utrzeni z retezu jak budou rozhazovat ... ;-D

1 1
možnosti
MM

Málo se mluví o tom, proč se tak stalo. Kellner prodával Českou pojišťovnu a kupoval O2, a to byl slušný přesun peněz na kterém se dalo slušně přivydělat. že průměrný člověk a průměrné firmy na to prodělají? No prodělají drobné proti tomu kolik se dalo u jiných vydělat a v antinárodní bance se rozdělovali tučné prémie. Někdo nemusí čekat jestli náhodou nevyyhraje ve Sportce nebo v Eurojackpotu.

4 3
možnosti
JH

Ač nejsem ekonom, jen pouhý logik, toto jsem psal již před třemi léty, že to je špatná cesta, že trh se nemá regulovat a nechat mu volný průběh. Nechce se mi to hledat, ale dal bych i odkaz na blog. Podbízení se cenou na úkor kvality je cesta do pekel. Ale naši soudruzi potřebovali, socialisticky, zaměstnat mnoho neumělů, proto měnu znehodnotili a k tomu ještě podpora inflace. Jedna zpráva horší, než druhá. Paní Šichtařové si vážím, ale proč s tímto přichází až teď a ne před těmi třemi léty? Předkové tomu říkali: "S křížkem po funuse".

4 2
možnosti
DB

když by se nereguloval trh práce..tak byste chodil pracovat 18 hodin denně včetně sobot a nedělí...a neměl byste ani jeden den dovolené a musel byste pracovat i o svátcích...ať žije svobodný trh...a nějaká hranice odchodu do důchodu..pro vás neexistuje..nemáš co jíst..tak se koukej ucházet o místo na neregulovaném trhu práce....a budete takto makat dokud nezemřete..to je sláva a oslava volného neregulovaného trhu práce............přeji krásné zážitky....buďte rád, že je trh regulován.....jinak byste někde fáral namísto sedět v pohodlí u pc A VYMÝŠLEL NESMYSLY:-):-)

1 5
možnosti
JL

Synchronicita. Taky mě napadlo, že Češi jsou masochisti. Víte proč? Narazil jsem v posledních dnech na spoustu názorů, že odchod v 65 letech je brzy. Práci, milí zlatí, bude těžko hledat už v 55-60. Někteří, hádám tak 80% skončí na této hranici. Budou pracovat za český šušeň (minim.mzda), budou docházet na úřady práce a slyšet, že práce není. Budou se pak zachraňovat pomocí prodeje svých nemovitostí a úvěry, ty hodnější rodiny se budou zachraňovat navzájem. Jen masochista chce odchod do důchodu otevřený (nebo vůl, nebo synáček či dceruška z rodin high class, kteří si myslí, že se na dno nikdy nepropadnou, tak ti jsou vysmátí a mají z toho srandu, že někdo má pracovat do 70).

6 2
možnosti
JR

J13a24r34a 56R45a58n58k

9. 9. 2016 22:49

Ale proc, pane Libensky? Poslouchala jsem dnes kanadske CBC radio zpravy a spousta petapadesatniku z financiho sektoru se preskoluje, ve skupine, ktera se k tematu vyjadrovala, byly 3 zeny a nekolik desitek muzu - vetsinou z financniho sektoru, nebo zamestnani, ktera se snazi diky technickemu pokroku eliminovat lidske sily - preskoluji se na TRADE - zamestnani jako instalater, svarec a podobne..... proc ne u nas? Je lehci si jit pro podporu?

0 2
možnosti
Foto

Včera mě napadl nový název pro tu instituci:

Česká antinárodní banka.

15 1
možnosti
JH

J25a73n 82H74a81v51r31d31a

9. 9. 2016 12:21

Souhlasím s teorií, že kurz by ti zločinci z ČNB měli snižovat pomalu a postupně, aby se ekonomika dokázala posilování koruny přirozeně přizpůsobovat.

Problém je, že nevíme, čím se hlavy z ČNB řídí, koho poslouchají, v zájmu koho dělají rozhodnutí.

Vzhledem k tomu, že někdy v r. 2008 byl kurs koruny cca 24 Kč/euro a tudíž se dá očekávat minimálně stejný přirozený kurs i nyní, tak si rozhodnutí Singra zaplatíme velice tvrdě. ČNB intervenčně nakoupila cca 70 mld. eur (asi 1,5 násobek rozpočtu ČR), tak čistá ztráta bude asi 200 mld. korun.

12 0
možnosti
JH

On by ten kurs byl dnes kolem 20 za euro, protože euro je inflační měna podporovaná tiskem peněz na zaplacení dluhů. Tak jako tak, euro jde ke dnu a naši politici, nikdo mi nenamluví, že je ČNB nezávislá, chtějí abychom šli ke dnu i my.

9 0
možnosti
JR

Co se týče modelu levného zboží...to je věc tradice...střed a východ Evropy měl image vždy asi jako produkty z rozvojovek......tady si nemyslím, že to je dané tím co vyrábíme ale tradicí chudé země, stále nás haldy zápaďanů berou jako nějaké Mongoly...

1 1
možnosti
LC

nemyslím si, že to je tradicí... Je ale těžké něco nabídnout, když průmyslový vývoj a výroba budovaná za Rakousko-Uherska a první republiky a jakžtakž udržovaná (spíše zamražená v čase) za totality, v podstatě vymizeli. Ta troška, co zbyla, je spíš lokálního významu... A zbytek a drobná řemeslná výroba ekonomiku celé země nevytrhne... Takže nám z toho zbude jakžtakž levná pracovní síla vhodná pro montovny... To je, dle mého, o celkovém hospodaření státu, průmyslové strategii a podpoře vývoje...

Nakonec se to celé sesype jako domeček z karet a jediná záchrana bude opět ve válce, která krom negativních věcí, obvykle zvýší produkci a ekonomiku restartuje...

2 1
možnosti
JJ

Nejsem finačník,celý můj život se řídí obyčejným selským rozumem,ale intervence neberu.Někdo sice vydělal,ale dělný lid a důchodci by asi nejraději nakopali ČNB do konce zad.

17 0
možnosti
RW

Je už třeba otevřeně říci, že česká politická reprezentace nepracuje v zájmu občanů a v zájmu českého státu, ale v zájmu struktur řídících ultralevicový nadnárodní projekt. Pokud se "náhody" a "chyby" hromadí na jedné straně statistiky, nejedná se o náhodu. Ať už jde o uprchlíky, řeckou krizi, brexit, dohodu s tureckem, omezování držení střelných zbraní, či škrcení ekonomiky pohádkami o tom jak omazení příkonu vysavačů zachrání planetu, výsledek (cíl) je jediný - přesunout svobodu volby od občanů k nekontrolovatelným skupinám a zabránit občanům ve svobodném osobním a ekonomickém rozvoji.

25 0
možnosti
Foto

No zrovna to Slovensko, u kterého tvrdíte, že krizi zvládlo lépe než my Euro má a uvádí se , že právě díky Euru nás dohání a v některých ekonomických ukazatelích dokonce předhání.

Pokud už hodnotíte kdo jak krizi zvládl měla byste zhodnotit i to jak se kdo během ní zadlužil. Uměle koupený růst na dluh jak to některé okolní země předvedly rovněž není bůhvíjak výhodný. Z vámi zmiňovaných zemí máme dluh pokud se nemýlím suvereně nejmenší jak v přepočtu na obyvatele tak v poměru k HDP.

0 0
možnosti
JR

To máme ale i vůči západním zemím ale platy jsou daleko nižší...rusko je také minimálně zadlužené

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,31
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články