Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I69v60o 55P32a23t76t55a

13. 8. 2016 10:40

Cituji: "...ekonom bude dělat to, čemu rozumí a co mu jde od ruky a ne to, čemu nerozumí". Bohužel to není pravda. Ekonomové umí jen manipulovat s penězi s cílem dostat z těch druhých, kteří jsou pro ně jen manpower, co nejvíce. Důkazy jsou přímo v článku. Ekonomové sami sebe přesvědčili, že umí řídit stát jako podnik. Přitom A. Babiš v rozhovoru pro Lidové noviny dne 14. 5. 2014, když řekl: „Akceptovali jsme zrušení poplatků ve zdravotnictví – blbě. Akceptovali jsme snížení DPH pro léky - taky asi blbě. Zrušení druhého pilíře – možná taky blbě." Závěr je jasný: Andrej Babiš sám sebe definujete jako úspěšného byznysmena, který by chtěl styl řízení firmy přenést i na stát. Přitom A. Babiš ekonom netuší co z vládních opatření je skutečně špatně, co nikoliv a proč. K tomu mohu dodat: Žádný ekonom neumí řídit stát. Důvod je v podstatě triviální: Ekonom dokáže řídit podnik, do kterého mu stát zajistí pracovníky. Ekonom ale nedovede řídit stát tak, aby těch pracovníků bylo dost i v příští generaci. To je systémová chyba v rozvoji ekonomie a slabé místo všech ekonomů. Proto nelidskou, protože jen finanční ekonomii musí nahradit mezioborové studium sociální ekonomie. Více zde: sociologie.netstranky.cz/14-cast-svetlo-na-konci-tunelu-i.html

1 0
možnosti
JH

J89a31n 72H48a53v25r72d69a

13. 8. 2016 20:13

Socialni ekonomie je hloupost.

1 0
možnosti
JH

J45a75n 20H39a17v62r18d59a

13. 8. 2016 8:42

Hi hi hi. Tak Pikora tvrdí, že on je ekonom a že si spočítá, co se mu vyplatí. Takže si najímá šikulu na údržbářské práce v domě, výměnu žárovky a zavěšení poličky na zeď.

Ale do stavby domu se klidně pustí se Šichtařovou sami a to tak, že si najímají jednotlivé řemeslníky a ty pak (svépomocně) řídí a kontrolují. Není potom divu, že Šichtařová nadává na řemeslníky ve svém blogu. Takže tady Rv. Asi stále platí: Co Čech, to stavitel.

Ale když Šichtařová tepe do zvyšujícící a utužující se všeobjímající regulace, tak to potom R^

0 0
možnosti
PP

Věšel jste někdy poličky na knihy na ty nové zdi s nějakého papírového papundelku?

0 0
možnosti
GR

Úřeďnícká blbost nezná mezí. Platí to i pro ty, kteří takové blbosti vymýšlejí.

0 0
možnosti
SS

Paní Šichtařová. Ale to jste popsala výsledek práce vás ekonomů. Nízké mzdy pro řemeslníky - výsledek - nezájem o učební obory.

A když se podívám, jak lidé s ekonomickým vzděláním tento svět vedou, tak ti špatní řemeslníci jsou ještě v kvalitě práce špičky (neberte to prosím jako jejich omluvu, práce se má dělat kvalitně, ale mělo by to platit i pro ekonomy).

1 1
možnosti
JH

J56a87n 31H13a16v14r32d92a

13. 8. 2016 8:35

Mýlíte se. Tento stát (skoro žádný stát) nevedou ekonomové. Státy jsou (až na výjimky) vedeny partami zmanipulovaných slizounů, kteří pranic nedbají na skutečné zájmy občanů.

4 0
možnosti
Foto

Chtělo by to aby všichni dělali na černo a vládní mafie z toho neměla ani korunu !

1 0
možnosti
Foto

Možná šmejdy nikdo nechrání, jen prostě z nějakého důvodu cíleně likviduje drobné živnostníky. Že to pro běžného občana bude nevýhodné, protože dojde ke zdražení služeb, ke zvýšení jejich nedostupnosti, je nabíledni, ale tady je každá rada drahá, protože většina chudých tomu tleská. Kopou si hrob a ještě se radují. :-/

11 0
možnosti
Foto

Nebude to nevýhodné. Jen se vrátíme k systému, kdy budeme využívat známých a známých známých a všechno hezky mimo erár. Komu je co potom jestli vám na návštěvě něco opravím? Spláčou jen ti co je pro ně modlou papír se štemplem.

1 0
možnosti
PN

P40a53v12e69l 85N75o84v88á51k

12. 8. 2016 16:37

konecne clanek o tematu, o kterem autorka neco snad tusi.

1 1
možnosti

Také ode mne dostala po dlouhé době karmu.:-)

0 0
možnosti
VK

My jsme dělali půdní vestavbu na chalupě ve vesnici,kam můj muž jezdil odmala,kde žila jeho babička.Zedník je kamarád ze vsi,dohodil další řemeslníky - zámečníka,elektrikáře,truhláře,instalatéra.Všechny práce perfektní,s časem občas bojuje každý,ale klíče měl ten zedník,tak nám bylo jedno,kdy kdo přišel.Samozřejmě byly telefonáty na stavbu i osobní kontroly,ale celkově za nás super.

0 0
možnosti
RP

Jenže v takové vesnici se nejspíš všichni znají. Proto si nikdo nedovolí Vám doporučit řemeslníka, co neumí stejně jako ten řemeslník si nedovolí svou práci udělat šmejdovsky. Asi podobné, jak to bylo v naší vesnici ještě před takovými 30 lety.

Ovšem kde je to na komerční bázi....

Samotná stavební firma, co stavbu nějak zastřešuje, vznikla tak před 2 roky a až trh "vytěží" čti stane se všude profláknutá a nedostane se tak k zakázkám ani přes nejnižší nabízenou cenu, nejspíš skončí nějakým řízeným krachem.

A jednotliví řemeslníci v místě stavby nikoho neznají, dojíždějí 15 - 30 kilometrů daleko nebo to jsou Slováci, Poláci či Ukrajinci bydlící na ubytovně. A plnou mzdu dostanou jen tehdy, pokud práci udělají velice rychle a spotřebují při tom jen minimum nakoupeného nejlevnějšího šmejdovského materiálu.

0 0
možnosti
OP

Na hodinového manžela jsem měla štěstí, je to chlápek, který umí skor všechno, co neumí, na to přizve kamarády a navíc - neokrádá. Takže pokud jsou ostatní hodinoví manželé stejně šikovní, za chvíli by řemeslníci, co toho moc neumí a okrádají, neměli koho okrádat a tomu se rozhodně musí učinit přítrž

7 0
možnosti
  • Počet článků 689
  • Celková karma 43,06
  • Průměrná čtenost 20066x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články