Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Po právní stránce nemá ten kdo někde bydlí automatické právo parkovat na veřejném prostranství, tzn. být tzv. rezidentem.

Myslím, že by ostatní obce měli uplatnit stejný postoj k Pražákům (a lidem z dalších měst, kde je rezidenční systém) a zakázat jim v obci parkovat s tím, že záchytné parkoviště je u hnoje 20 min. od obce a doprava je 2x za den na vlečce od traktoru. Prostě všichni z celého Česka by byli rezidenti mimo Pražáků aj.

To že rezidenční systém existuje je důkaz úplné neschopnosti právníků a submisivní povahy Čechů.

Zde je rozebráno:

Můra rezidenčního parkování se blíží i do Brna

Právo na parkování není základním lidským právem, není zakotveno v Ústavě, zákonech, nikde. Podle zákona o dani z příjmu se zdaňuje i rozdíl mezi cenou obvyklou a cenou zvýhodněnou. Rezidenti by měli svoji výhodu přiznat k dani.

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=487422

3 1
možnosti

Neházejte to na Pražany, myslíte, že mi tu po rezidenčních zónách toužíme? Mají smysl možná na Praze 1 a části Prahy 2, ale dále už ne. Nemá smysl dělat zóny někde na periferii Prahy, navíc v době, kdy zoufale chybí parkovací domy a to i na konečných metra. Každým rozšířením zóny se akorát problém přesouvá o městskou část vedle a modré zóny přes den zejí prázdnotou.

0 0
možnosti
BH

cekal jsem neco jineho nez +1/2 clanku o doprave po Praze... ;-) dalo se to rozvest jinak-jinym smerem...

0 1
možnosti
ZJ

... paní Šichtářová .... DOKONALÉ R^R^. Karma jako hrom.

10 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^ Zúžení Severojižní magistrály v Praze v současné době, kdy není dokončený vnitřní městský okruh, by bylo šíleností.

13 0
možnosti
AB

A53l51e37š 81B32e76s63e34d57a

29. 7. 2016 10:35

Paní Šichtařová,

nepřipadá Vám západní civilizace se svými svobodami projednotlivce jako zvrhlý jedlík, který nepozná kdy má dost, a tak žere kdykolijen může a co se do něj vejde? A jak tak pořád žere, logicky tloustne, nafukujese jako balón, nárokujíc si své bezbřehé svobody bez ohledu na následky.Neposlouchá rozumné rady dietních poradců. Má přeci svá práva! Má přecisvobodu!

Víte, ještě před pár lety byly Vaše články veskrze rozumné a poučné.Byly racionální. Jenže bohužel poslední dobou racionalitu potlačily emoce. UžVás nelze brát vážně.

Možná nastal čas se na nějakou dobu odmlčet, tolik seneúkolovat, místo psaní si raději něco číst. Protože psát by měl jen někdo.Někdy. Jak pravil Henry Charles Bukowski. Psaní na blog není povinnost, anizávazek. Nemusíte to dělat.

S přáním všeho dobrého

Aleš Beseda

15 22
možnosti
ZB

To je fakt hruza,politik za stranu Zelených jezdí autem,to má na služební cesty jezdit na kole?Nebo jak si to představujete?To je dost přihlouplá demagogie,jak už je u Vás zvykem...Rv

3 21
možnosti
PK

Pokud někdo od ostatních požaduje, aby autem nejezdili, a snaží se jim v tom bránit (rušení parkovacích míst, zužování vozovek), měl by se tím sám řídit.

28 0
možnosti
VJ

Zelení pokrytci a ostatní mutanti socialistů. Nevolit ani omylem.

20 1
možnosti
MN

Proti zácpě - Gutalax! Proti rozumu - Zelený politik.;-D

28 1
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 43,38
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články