Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Na našem sídlišti byla spousta bouraček, protože lidi jezdili podle pravidla, že přednost má ten, kdo jede rovně. A dneska tam jsou značky s nápisem: Pozor, platí přednost zprava.

0 0
možnosti
KK

Nevyšlo by to stejně kdyby tam dali "Pozor, přednost má ten, kdo jede rovně"?

3 0
možnosti
JS

Když je to tak výhodné, proč to nezavedli v celé zemi? Ale ono je dobré vždy něco pokritizovat, že jo paní Šichtařová. Hezký den na hlavních i vedlejších cestách.

2 1
možnosti
VE

Třeba protože by museli propustit spoustu státních zaměstnanců

4 1
možnosti
Foto

Problém podobných úvah je, že to funguje pouze tam, kde je obecně vysoká úcta k pravidlům a lidé jsou k sobě ohleduplní. V realitě českých silnic si to představit nedovedu. Pokud si u nás budou někteří plést města se závodnickým okruhem, tak odstranění značek stejně nezabere.

11 1
možnosti
Foto

Kecy v kleci. Takto by to fungovalo všude. Lidé na celém světě jednají a přemýšlejí skoro totožným způsobe. Viz. Mises - Lidské jednání.

6 6
možnosti
RP

Podobne myslenky me vcera napadaly pri prechazeni jedne silnice v hostivari kde je zcela zbytecne semafor. Normalne bych presel na cervenou protoze v tu chvili nic nejelo a zbytecne semafory jsem se uz naucil ignorovat, ale pan ktery chtel take prejit cekal na zelenou tak jsem nechtel byt za anarchistu. Po chvili se pred semaforem nahromadila auta ktera mela rovnez cervenou. Po zhruba 2minutach (skutecne neprehanim) se stale nic nedelo a auta zacala projizdet na cervenou... Kdyz uz jsem skoro ztratil nervy, naskocila chodcum zelena. Auta co projizdela na cervenou, respektive jejich ridici se o tom samozrejme nedozvedeli takze prejit na zelenou bylo nakonec vyrazne nebezpecnejsi nez kdyby tam semafor vubec nebyl...

9 0
možnosti
KN

Pozor na to - od te doby, co maji chodci na prechodech prednost, jsou tyhle semafory stlacitkem casto ne kvuli chodcum, ale kvuli ridicum - pokud v nejakem miste chodi hodne lidi, tak by pak auta nemela vubec sanci projet... Jina vec samozrejme serizeni semaforu, je nesmysl, aby byla dve minuty cervena vsude...

0 0
možnosti
KK

Na to přišel už Ozák, že značky jsou zlo a můžou za nehody.

Spolu s Lexou ale byli jediní kteří proti tomu něco udělali. ;-D

22 0
možnosti
Foto

R^;-D Taky jsem si na to vzpomněl.

0 0
možnosti
ZJ

... R^ nelze než souhlasit a udělit karmu R^.

4 3
možnosti
PN

Nejhorším zločinem jsou kruhové objezdy. Nejlépe na 4 pruhu kde před kruhákem (dříve bývala křižovatka s nějakou okreskou kudy projeklo auto jednou za půl hodiny) dojde k zúžení do jednoho pruhu a poloměr kruháku je takový, že kamion musí zvolnit na dvacet km/h. No a tam, kde se dalo ještě před pár lety projet devadesátkou dnes uvíznete kvůli kruháku půl hodiny v koloně. Hnus.

17 1
možnosti
VJ

To je pouze nepochopení problému a jeho špatná aplikace. Kruhový objezd je vhodný pro určité intenzity dopravy a jeho velikost tomu také musí odpovídat. Je to stejné, jako když byste udělal odpadní trubku ze záchodu průměru 70...pak se vám ucpe a s*ačky máte v bytě. Ale typ křižovatky "kruhák" za to fakt nemůže. Zajeďte si někdy do GB, tam jsou hodně, jsou velké a fungují dobře. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Psal jsem o podobném experimentu nedávno. Semafory na křižovatkách prudce zhoršují bezpečnost účastníků dopravního provozu i plynulost dopravy.

Včetně dokumentačních videí k vidění zde: http://www.svobodny-svet.cz/2799/praxeologie-a-eticky-semafor.html

5 0
možnosti

Na některých. U dvouproudých je to bez semaforů vo hubu.

4 0
možnosti

Je přeznačkováno, souhlasím. Ale zavedením usekoveho měření se zklidnil provoz v Praze a témeř vymizeli magoři, co jezdili nebezpečně. Nechci, aby zase v tunelech někdo lítal 120. Autorka zase vylila s vaničkou i dítě.

7 10
možnosti
VJ

Podstatné je to téměř.

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,47
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články