Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Příliš zjednodušený pohled na svět. Z celého článku stojí za úvahu pouze voucherový systém.

0 3
možnosti
JS

Ministryně Valachová při svém nástupu prohlásila, že je připravena plnit zadání předsedy vlády. No a premiér, aby nedostal dvojku s chování, zase plní příkazy občas přiopilého Junkera, nebo umolousaného Schulze, či některého komisaře v Bruselu.

Nelze tedy od Valachové očekávat, že by se na Bruselem nařízenou inkluzi (či jiné výpotky) podívala aspoň částečně selským rozumem a hledala přiměřený a především funkční kompromis. Prostě splnila Bohuslavovo přání a když nebude zlobit i v jiných zadáních, má od něj koncem roku zajištěné pěkné vysvědčení.

"A vo tom to je", ať se učitelé snaží ty klacky pod nohama přeskakovat a nemají potom čas v hodině probrat ani potřebnou látku, ne tak ještě předat dětem něco navíc.

17 0
možnosti
BH

Pak je také otázka zda takto vymodlené děcko, tak trochu proti přírodě, stojí samoživitelce za to...

3 4
možnosti
JH

Zvláštní, za mého dětství žádné ADHD neexistovalo, dokonce jsme neměli ve třídě žádné neposedy, vyložené rušitele ani zloděje svačin. Vše se odvíjelo od úspěchu a učitelé hodnotili spravedlivě, většinou, otravní, kteří se moc ptali byli na tom hůř. Někdo byl lepší v počtech, někdo v jazyku, někdo v tělocviku, někdo v dílnách. Pak jsme měli na celé škole, čítajíc cca 27 tříd, přibližně 40 dvojkařů z chování a 3 trojkaře. Ti však neměli ADHD, ale byli to jedinci nerespektující pravidla školy. Samozřejmě, mimo naši běžnou ZDŠ, existovaly i školy pomocné, kde se vyskytovaly děti s inteligenční nedostatečnosti, děti po obrně učili rodiče sami doma a skutečně nezvladatelní byli ve školách zvláštních. Pokud to naše slavné, po vzoru EU, ministerstvo smíchá dohromady, bude skutečný irský guláš. Ale což, moji synové již dávno vystudovali a mají vlastní děti, jak se k tomu postaví oni, je jen na nich a oni se musí projevit ve volbách.

30 2
možnosti
PN

Dnes se vyskytují dříve neznámé syndromy možná proto, že dnešní děti jsou vystaveny mnoha potenciálně škodlivým vlivům, které dříve nebyly. Chemie v jídle, elektromagnetické záření (wifi,4G,3G,GSM ...atd), nedostatek pohybu, sociální izolace (naše ulice byla za mé generace po škole plná dětí - dnes tam žádné nejsou. Dílem proto, že je jich je málo a dílem proto, že sedí doma u PC her a ven moc moc nechodí).

5 3
možnosti
Foto

ADHD je výmyslem psychologů. Žádná taková choroba neexistuje. Potvrzují to děti, které s touto diagnostikou umístili do školy typu Sudbury Valey.

3 2
možnosti
SS

ADHD nemusí mít a často nemá žádný vliv na IQ.

3 0
možnosti
PK

Nechci se tady pouštět do problematiky ADHD. Já osobně jsem absolvoval základní osmiletou školu v padesátých letech. Na okraji Prahy, žádné pohraničí. Bylo nás ve třídě vždy přes 40. A velmi dobře si pamatuji, že zvláštní škola byla vzhledem k té "normální" zanedbatelná - 1 malá třída. V třídách které jsem navštěvoval si na žádné abnormální projevy kromě zlobení nepamatuji. I taková šikana byla minimální. Učitel či učitelka v těch hrozných 50.letech byl ještě bůh. Společnost se bohužel změnila k horšímu. Důvody jsou asi různé.

14 0
možnosti
AP

Až na větu "A to ani nemluvím o nízkých platech, které učitelé v klasických školách mají" karma.

1 0
možnosti
PK

To myslíte vážně? Přece mají 2 měsíce prázdnin, co by chtěli. Ale že by tam byli muži : ženy tak jedna ku jedné ... proč to tak není?Rv

1 1
možnosti
PB

P82e78t27r 68B74r30o87ž

8. 7. 2016 15:42

Někteří diskutéři tu autorce vyčítají, že nenabízí řešení. Já jedno mám: nechat to při starém. Ostatně, i autorka to v článku, myslím, vyjádřila celkem jasně.

Ovšem sociální inženýři - ať už sedí v naší vládě, v Bruselu, nebo v Barnevernetu musejí obhájit svou důležitost, tak budou vymýšlet nové a nové kraviny.

26 0
možnosti
ZH

Bohužel, velmi špatný, zlý a prolhaný článek. Jednou si holčička nic neuvědomuje, pak se konstatuje, že nebyla holčička hloupá, ale jen neposedná, prostě samaá vykonstruovaná protiřečení. Zlehčování šikanu od dětí je snad nejhorší ranou pod pás. Co ale jiného čekat od ekonoma, že?

1 27
možnosti
PB

P90e39t64r 58B10r40o46ž

8. 7. 2016 15:40

Vy jste teda génius ;-D

4 0
možnosti
SJ

Zdánlivě nelogické a nesmyslné nápady různých neoMarksistek a neoMarksistů mají v konečném důsledku jediný cíl: rozrušení / rozbití přirozených společenských skupin typu národ, rodina. Neomarxismus splňuje definiční znaky genocidy dle R. Lemkina, jako systematického úsilí na zničení základních znaků národa (včetně kultury). Na rozdíl od běžného přesvědčení, genocida nevyžaduje hromadné vyvražďování ani jiné fyzické násilí. Zničit národ lze i "sametově".

11 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,04
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články