Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

EU elity a jejich velké množství prodloužených pařátů, kterými jsou dobrácké humanitární neziskovky a aktivisté, ti všichni evidentně už demokracii nerespektují, není to jejich pracovní nástroj. Jejich metodou prosazování moci je diktatura.

Komunisté byli alespoň upřímní, když nepokrytě hlásali diktaturu proletariátu. Tyto EU elity jsou oproti komunistům navíc ještě zbabělé, protože si jako totální političtí amatéři nejsou jisti ani sami sebou.

Myslím, že Evropa za celou svou historii neměla takový nedostatek politických osobností jako v současnosti.

23 1
možnosti
VN

Souhlasím s poslední větou. Ale to není o EU , ale o jednotlivých zemích..

3 0
možnosti
JR

J52i28ř91í 58R77o48d

1. 7. 2016 10:58

Opět krásný příspěvek, který musím podpořit.

Moc hezký byl včera i názor pana Schwarzenberga-poslance TOP09- včera v parlamentu, který upozorňoval na nutnost dobře vyjít s Brity i po jejich odchodu z EU a nechovat se k nim přezíravě a nenávistně. Což zcela podporuji!

10 0
možnosti

To je fakt geniální upozornění, nechovat se k Britům "přezíravě a nenávistně". Vždyť úplně stačilo, že jsme se k nim tak chovali v letech 1948-89 - tak to kníže myslel?;-D

0 0
možnosti
JH

J75a36n 34H90a20v39r23d69a

1. 7. 2016 10:55

Netolerance k jiným názorům je opravdu obrovská. Je to vidět v medií, v ČT, v diskusích pod články apod. Nejvíce profesionální nenávisti vypouštějí mladí moderátoři ČT24. Ti svého názorového oponenta (když ho již do televize pozvou) útočným moderováním doslova cupují.

Zajímavé je, že více nenávisti padá z úst či per zastáncům europského socialismu a všeho, co s tím souvisí.

36 3
možnosti
MH

Ano. To, že bolševici z Europarlamentu spílají panu Farragovi znamená, že si neváží obyvatel Evropy. Protože jeden hlas pana Farrage referendum nerozhodl. Je to vlastně čistá neúcta k vůli lidu žijícího v UK v přímém přenosu.

29 2
možnosti
RS

Při slovním spojení "vůle lidu" si vzpomenu na proces s Miladou Horákovou. Tam taky zněla vůle lidu. :-P

3 0
možnosti
VJ

Velice smutné je, že oba protipóly obsažené v nadpisu článku, se staly v posledních sedmadvaceti letech součástí téže mince pokryteckého myšlení prakticky v celé Evropě, naši kotlinku nevyjímajíce. Ani si neuvědomujeme, že to je jeden z hlavních důvodů rozpadu hliněných pilířů současné Evropské unie. Paní Šichtařová ten paradox vypíchla do titulku výstižně.

9 0
možnosti
VJ

Jasně stručně, výstižně. Paní Šichtařová. R^!

40 5
možnosti
ZB

Asi jste si nevšimla,že kampan pro Brexit,byla plná lží a uvolnování nenávisti proti lidem,kteří přišli pracovat do Británie z východu Evropy.Jak se nakonec ukázalo,autobusák Boris,který lid štval nejvíc proti EU a sliboval nesmyslnosti ve skutečnosti ani vyhrát nechtěl.Jediné co se mu podařilo,bylo rozeštvat lidi proti sobě,ekonomicky poškodit kde koho a ohrozil celistvost Británie."Vítěz" nakonec od zodpovědnosti nakonec utekl jako malý kluk,vést Británie ke "svobodě a prosperitě" se mu nechtělo,ani se o to nepokusil.Pokud lid v referentu ovládají žvanilové ,populisté a bezpáteřné ku.dy nemuže to dopadnout nikdy dobře pro nikoho...

10 25
možnosti
Foto

Pane Bárto je to jasné, Pokud lidi volí jinak než si přejeme jsou hloupí a podlehli propagandě. U nás v roce 1969 se říkalo, že byli pomýlení. Oni holt nepochopil, kde je to dobro.

24 0
možnosti
Foto

M92a63r75t74i10n 48Š19i84k

1. 7. 2016 9:59

On by vám ten svatý boj za pravdu a lásku snad mohl i někdo věřit. Škoda jen, že sama taktně zamlčujete lži druhé strany, t.j. zastánců a podporovatelů Brexitu. Takový Nigel Farage je přece veřejně usvědčený a při primitivní lži nachytaný politik. A co další ikona Boris Johnson a jeho vycouvání z odpovědnosti a usílí o premiérský post? Podle vás, zřejmě v tom vašem "kontextu", úplný super kluk. Tak to byly jasné lži a manipulace veřejnosti druhé strany. A teď ta nenávist. Pokud něco všechny zastánce Brexitu spojuje (vás samozřejmě nevyjímaje), je to jednoznačná nenávist k projektu EU a společné měně. Konkrétně od vás je vždy jen slyšet, co všechno je špatně a jaký je EU vlastně "žalář národů" a úplný ekonomický nesmysl. Takových frasnilů, nejen tady na blogu, ale napočítám milion dvacet. Jasně, ani od vás recepty a řešení neočekávám. Jen bych uvítal, vaše mnohem opatrnější nakládání s nálepkami "lež" a "nenávist". Častokrát totiž není úplně od věci, nejdřív si pozametat před vlastním prahem. Když už v sobě máte tu nepřekonatelnou touhu nálepkovat. Britům bych nikdy samozřejmě nebral jejich právo se rozhodnout. A ano, EU je poměrně vnitřně problematický projekt. Jenom tak nějak cítím, že pokud se tento blok bude rozpadat a oslabovat, nemohou jednotlivé státy obstát v celosvětové konkurenci silných bloků USA a Asie. Ale ekonomka jste vy a jistě jste vše důkladně propočítala....

14 18
možnosti
Foto

Jednotou Evropu si přál Napoleon, Hitler a podařilo se to až Merklové. Prootže Německo je ta země, která rozhoduje v EU. Protože je ekonomicky nejsilnější a celá EU je na Německu závislá

7 0
možnosti
JV

Pani Sichtarova pise hlavne pro bolsevicke servery a tam to take patri. Absolutni nesouhlasRvRvRv

0 31
možnosti
VH

máte v tom hokej, libertariánství nemá s bolševismem pranic společnýho Rv

8 4
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články