Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Velmi dobrý článek. Karma a souhlas. Tlak politiků na občany , aby se rozhodovali nikoli ve vlastním zájmu a dle svého nejlepšího uvážení , ale v závislosti na mediální masáži a plánech evropské komise , je obrovský. Propaganda se vyrovnává té bolševické. Celá myšlenka super státu je šílenství a konec demokracie a svobod v Evropě. De facto nová totalita , kde je občan pouze součástí plánů elit , položkou v registrech státu a výrobní jednotkou. Individualita a osobní svoboda se stává fikci a blíží se to spíše špatné sci-fi než lepší budoucnosti .

18 4
možnosti
VM

přečetl jsem první čtyři odstavce a pak jsem musel skončit.

tolik manipulací z vaší strany, až si říkám, jestli to děláte úmyslně.

11 18
možnosti
SS

Škoda, že nejde zařídit, aby lidé, kteří jsou proti referendu, ztratili volební právo.

5 5
možnosti

Jde. Stalin a Hitler Vás vítají mezi svými ;-)

6 6
možnosti
SJ

Sdílím vaše postřehy. Havlisté nás musí nenávidět z povahy věci. Naše vlastenectví považují za zásadní překážku k naplnění svého multikulturalistického snu - prolínání kultur a splynutí do jakési vyšší identity - univerzálního lidství či alespoň evropanství.

Jejich humanismus je abstraktní - ve svých představách milují všechny lidské bytosti všech kultur a vyznání bez rozdílu. V konkrétní rovině však mají obrovskou nenávist vůči těm, kteří jejich pojetí humanismu nesdílí - tj. běžný Čech, který chce být i nadále Čechem a žít dle našich kulturních pravidel ve své zemi - Česku. Lásku k vlastnímu národu či vlasti považují za zpátečnictví nejzvrácenějšího druhu a nazývají to těmi nejhoršími názvy, jaké jsou schopni vytvořit: neonacismem, fašismem, provinciálním/zaprděným čecháčkovstvím, atd., atd.

Dialog s názorovými protivníky neuznávají. Namísto toho používají politickou korektnost - další ze "skvělých" vynálezů neomarxistických ideologů (viz H. Marcuse - Repressive Tolerance). V jejím rámci je strana odpůrců ostrakizována, nálepkována, zostuzována.

Havlisty a jiné neomarxisty není možné přesvědčit ve věcném dialogu. Nedává jim smysl. Uznávají jen konečné vítězství. Nepovažují nás za své souputníky spojené osudem českého národa. Jejich cíle jsou jiné než naše a zahrnují likvidaci národa, národní kultury a identity. Celou situaci vnímají jako souboj nového/dobrého se zastaralým/zlým.

Početně jich není mnoho. Jejich strategie zahrnuje obsazení strategických míst - tzv. elit - politických, akademických, mediálních. EU je pro ně hlavní motor k jejich snu - likvidace národů a vytvoření nového světa "bez předsudků a nenávisti". Není možné se s nimi domluvit, je možné je jenom vymést z vlivných míst tak, jako např. v Polsku.

Referendum (nebo jiná forma přímé demokracie) je pro ně obrovské zlo (viz T. Halík v DVTV: "Přímá demokracie je zrůdná věc") a smrtelné nebezpečí pro jejich záměry. Nedivte se tedy jejich nenávisti navzdory hlásané lásce.

37 6
možnosti
MN

Havlisté jsou lidí s těžko pochopitelnými názory. Po vzoru své ikony VH volají po demokracii a svobodných volbách. V okamžiku, kdy ve třetích volbách prezidenta hrozilo VH nezvolení, nechal zavřít do vyšetřovací vazby poslance, který byl právě tím jazýčkem na vahách, tj. jehož hlas by zvrátil volbu v neprospěch VH. Volají po souznění s EU, tedy eurovlastenectvím a současně vlastenectví je pro ně projev fašizace. Volají po multikulturním světě, ale bez Číňanů a Rusů. V tomhle aby se p.ase vyznalo. ;-D

4 5
možnosti
JR

J30a73r23a 60R21a92n55k

1. 7. 2016 12:10

Nerozumim, proc vsichni v ceskych blozich pisete, ze pro "leave" hlasovali "ti stari a hloupi" a vsichni to pochopitelne ironizujete. V anglickych mediich nic takoveho nebylo, psali pouze, ze vetsina techto volicu bila bila a vekove nad 50. To nakonec vsechny statistiky dokazuji a pokud jste byla ve Swansea, ktere bylo pres 90% pro leave, tam skutecne temer zadni opaleni nejsou. Pri predvolebnich pochuzkach po Londyne BBC hlasatele mluvili s lidmi a ptali se na nazory. Nejvice vystraseni byli Polaci, maji dost velkou komunitu a jeden polsky obchod vedle druheho. Pokud budou muset casem odejit, kdo bude v nemocnicich a domovech duchodcu ty nad 50 za nejakych 10 let osetrovat? Ti ve Swansea budou v privatnich, o kterych se Vam nezda, ale ti ostatni?

10 2
možnosti

Proč by Poláci mizeli z UK? Nemohu si pomoci, že to je jen strašák odpůrců brexitu.

4 0
možnosti
RS

Takhle to vypada, kdyz se pletou city do ekonomie. Tak napriklad s tou librou. Pochvaluje se ze libra spadla. Pro Anglii je to neprijemne. Anglie totiz vyvazi o tretinu mene nez dovazi. Banky stratily na burze 30% a budou se stehovat do EU. Skotsko bude prodavat svoji ropu na svuj ucet.. Jak to tak odhaduji, Anglicani budou utahovat opasky. Ale budou svobodni. Ta facka EU ale sedi. Jen aby se elity v EU poucily. S tim tak jisty nejsem. Prece si nenechaji sebrat tak vynosna koryta. To by musel prijit Herkules ab v Bruselu vycisti ty augiasovy chlevy. Ze by za to byl zboznovan nemyslim. A co se tyce tech referend a Svycarska. Ten kdo to chce pochopit musi se zacist do dlouhe, dlouhe a velmi krvave historie teto zeme. Potom pochopi jak to s tim referendem ve Svycarsku je.

5 3
možnosti
JR

J92a65r52a 54R42a19n86k

1. 7. 2016 12:22

Citygroup se premistuje do Irska, HSBC do Frankfurtu, Deutsche Bank take, 250 zahranicnich bank zamestnava v UK 160.000 lidi.

Autorka zapomina na Anglicany zijici v zemich jizni Evropy, ti v poslednich dnech vubec nespi, nevi, kam se premisti.

BBC - Capital - The expats who became 10% poorer overnight

http://www.bbc.com/capital/story/20160629-the-expats-who-became-10-poorer-overnight

5 4
možnosti
VK

Paní Šichtařová elegantně zapomněla na lži druhé strany. Vy musíte být u administrace dobře zapsaná, když jste pokaždé ve výběru i s tou propagandou.

12 17
možnosti
Foto

Nejde o názor a jeho kvalitu...ale o čtenost :) A tu kontroverzní články azutorky zaručují vždy velmi vysokou, takže propagandu bych do toho fakt netahal :)

1 0
možnosti
VN

Já to vidím trochu jinak. Nevidím to tak , jak to vidíte vy. Nevidím to však ani tak , jak to vidí někteří novináři. Některé Vaše výroky považuji za líbivé pro čtenáře . Toť vše. Upřímně řečeno , když se konají v Čechách volby , obyvatelé Prahy také volí trochu jinak než zbytek země. Není to pouze o přistěhovalcích. Je to o tom , že hlavní města bývají centra obchodu , vzdělání průměrného člověka v hlavních městech je trochu jinde , nezaměstnanost minimální. Takže asi tak...

13 1
možnosti
DB

tak paní ŠICHTAŘOVÁ tohle byl váš první článek, se kterým sice nesouhlasím, ale kde je vidět názor a i úhel pohledu. A za to vás chválím. Je ale skutečnosti, že všechny jevy, které jste popsala ve svém duchu, je možné vidět z jiného úhlu a dát jim jiné vysvětlení, které je podstatně blíže pravdy....

mé názory najdete v mých článcích

3 7
možnosti
JH

J55a46n 95H16a46v77r94d57a

1. 7. 2016 11:27

Pochvala od skutečného znalce ....;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články