Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji Vám za tento blog. Než jsem si ho přečetl, měl jsem pocit, že vše co vím o životě, politice, demokracii a kupeckých počtech je špatně. Konečně nám někdo připomněl, že politici lžou a jde jim jen v EU o to, aby mohli jezdit na mejdany do Bruselu.

2 1
možnosti
LU

Český Farage?

Pani Šichtárová vám Farage nesiaha v demagogii ani po členky.

7 21
možnosti
RZ

Objektivní důvod ? Bude ?

8 1
možnosti
PB

P63e53t65r 13B58r93o94ž

1. 7. 2016 22:24

Velká karma. Jako člověk, který o ekonomice něco málo ví, jsem stejně, jako Vy, znechucen totálními ekonomickými bláboly, kterými "elity" krmí své voliče...

22 2
možnosti

To není jen v ekonomice! Ve školství, ve zdravotnictví, všude! Jak všichni panáčkujete politikům za zdravotnictví zadarmo pro bohaté a chudé, a vůbec vám nevadí, že kvalitní zdravotnictví zadarmo nemůže být dostupné. Všichni žijeme jen falešnými politickými iluzemi!

4 1
možnosti
RZ

Jednoznačně karma . Přesně shrnuto , to co se teď děje .

10 4
možnosti
RP

No co dodat. Opět demagogie. Paní Šichtářová dělá přesně to, co kritizuje - interpretuje události jedním z možných způsobů a dává mu punc pravdy. Pozor, neříkám, že její názoroví oponenti mají pravdu...jen je to identická forma demagogie. Někdo jí tleská...protože potvrzuje jeho/její názor. Politologicky je až směšně mimo - viz. ztotožňování referenda s demokracií - to jsou opravdu základy...Ráznost, snaha o ironii atd. nezakryjí hloupý a manipulativní obsah...

9 22
možnosti
RZ

A referendum není demokracie ? Naopak je to vyšší forma demokracie než zastupitelská. A argumenty typu ,že lůza si o sobě nemůže rozhodovat jsou směšné .

14 1
možnosti
JR

Lži byly jen na jedné straně??????????????????? Co ty londýnské autobusy pomalované nápisy, kolik peněz půjde do zdravotnictví, když bude Brexit? Co ty sliby, že bude zachován volný přístup na trh EU a zároveň omezen volný pohyb lidí z EU? Atd, atd

5 2
možnosti
JR

nenávist k "Polákům" imigrantům - ti zahrnují čechy, poláky, slováky a maďary..to angličani nerozlišují, vedla také k brexitu..........k tzv. "polské" havěti....

a přirozené oslabení měny je vždy znak ekonmické nedůvěry i když sekundárně to pomáhá při exportu.....ekonomicky důvěryhodné státy musí uměle oslabovat měnu aby posílily export...kdežto u Británie to byl jaksi přirozený vývoj.....

2 1
možnosti
TR

Brilantně napsané, výstižné a pravdivé. R^ Děkuju. Můžu Vás citovat? ;-)

7 2
možnosti

Ano, ano ano. Máte naprostou pravdu, zejména tím posledním odstavcem. V těchto chvílích, kdy se láme chleba, se nám někteří rádobydemokrati pěkně vybarvují. Lidé, kteří by ještě včera byli považováni za demokraty se nyní přečasto vybarvují, jako takoví malí sobečci, minidiktátoři svého vyfantazírovaného světa, neschopni unést porážku, zamyslet se, nebo si připustit, že se třeba mýlí. Ne, ne, ne, ani za nic. Jenom oni mají pravu, jenom oni vědí, co je "správné" a všichni s opačným názorem jsou blbci a nejlépe by se jim mělo zabránit mluvit. Je neuvěřitelné, jak si člověk dokáže některé spravedlivé principy a jednoduchá pravidla hry, (proti kterým mimochodem před referendem nikdo z nich neprotestoval - co kdyby to náhodou vyšlo, že ? ) překroutit, zracionalizovat a výmýšlet všechny možné krkolomné konstrukce, jen aby nemuseli uznat opačný názor většiny a respektovat jeho legitimitu! Z toho je mi také velmi smutno.

Zklamáním je třeba to, že takový názor prezentuje i páter Halík, který se v DVTV nechal slyšet, že "přímá demokracie je zrůdnost" a "cesta do pekel" ...:-(

Nu a sebestřední, nepokorní lidé, kteří si neváhají lhát od kapsy a klamat sami sebe, když je to pro ně výhodné, tyto pomatené názory jen tupě papouškují.

Na druhé straně jsem s velkou chutí a potěšením přečetl blog pana Robejška a všem ho rovněž doporučuji. Je to oproti tomu neradostnému výše, skutečný balzám na duši:

http://blog.aktualne.cz/blogy/petr-robejsek.php?itemid=27483

:-)R^

12 2
možnosti

Do teď jsem si převážně Robejška vážil. Má hluboké znalosti. Klobouk dolu.

Ale: Proč funguje referendum ve švýcarských kantonech je jeho místní historická zkušenost a převážná absence kibiců, takže Švýcaři se mohou svobodně rozhodovat podle nejlepšího svého svědomí.

V dnešní době v ostatní Evropě bez historických souvislostí se v referendu rozhodujeme s pomocí nejrůznějších lobistů a nejrůznějších PR agentur, které pravda a dobro druhého vůbec nezajímají. Oni mají kšeft a zbytek je jim fuk!

2 0
možnosti
KC

Paní Markéta odvedla dobrou práci. Každé tvrzení má váhu, protože je podpořeno argumenty. Bohužel, část veřejnosti to nepochopí, neboť pochopit nechce. Je jisté, že EU v této podobě nemá perspektivu, ale ještě potrvá, než se prosadí oprávněnost kritiky páně Junckera, Tuska, Merkelové, Hollanda & Co., lidská hloupost je totiž bezedný a bezbřehý oceán.

14 2
možnosti
MD

Současná ekonomie je věda založená na dogmatických premisách vycházejících z předpokladu, že lidi jsou většinově ve své podstatě bezohlední sobci, kteří se sdružují ve společenstvích, v nichž v podstatě platí zákony džungle. ̈V současném zastaralém a nefunkčním pojetí ekonomie prognózují ekonomové budoucnost podobně jako meteorologové počasí.

Je nejvyšší čas začít budoucnost lidstva systematicky, cílevědomě, plánovitě, centrálně, globálně realizovat. Jedna z možných cest řešení naznačeného problému je popsána v "Prognóze budoucnosti lidstva": http://miloslav7.blogspot.cz/2013/12/prognoza-budoucnosti-lidstva.html, která je uvedena např. v příkladu použití "Teorie vševývoje reálskutečnosti ": http://miloslav7.blogspot.cz/2014/07/teorie-vsevyvoje-posledni-definitivni.html.

1 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články