Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BS

Parádní rozbor... R^! I když je to docela smutné....

7 1
možnosti

Skvělý článek, který je dalším vzácným zábleskem zdravého "selského" rozumu, tolik potřebného k neutralizaci toxických výpotků českých eurohujerů a bruselských parazitů. Jen mě trochu zarazilo, kdo je vlastně autorem. Markéta Šichtařová, nebo ona plus jakýsi hostující(?) Vladimír Pikora. Kdo to je a proč je pod článkem spolupodepsán?

2 2
možnosti
BS

Ale no tak, pane Špačku. Pan Pikora je manžel paní Šichtářové. To přece každý ví...:-)

1 0
možnosti
GR

Dík za zamyšlení. Pravdu nahrazuje lež a lásku nenávist. Chybí nám úcta k druhému člověku, chybí nám úcta k přírodě, chybí nám úcta ke svobodě, chybí nám úcta ke spravedlnosti. A v tom vidím klíč k tomu, proč referendum nemusí fungovat. Proč by o politice měli rozhodovat politikové, o ekonomice ekonomové, o zdraví lékaři, o vzdělávání učitelé...

Ale kvalita odpovědnosti je závislá na naší morálce. Proto chceme rozhodovat sami. V referendu. Jenže v referendu se nerozhodujeme sami podle svého nejlepšího svědomí, rozhodujeme se podle nejrůznějších loby a hoby, podle nejrůznějších stranických klíčů, podle nejrůznějších hecířů v zákulisí.

Proto referendum může fungovat jen ve švýcarských kantonech, kde mohou Švýcaři hlasovat s plnou znalostí věci, protože se to hlasování vždy bytostně týká každého jedince osobně. V ostatní Evropě je to jinak. My žijeme iluzí, že se nás to hlasování bytostně osobně netýká.

Brexit ještě bude mít svoje kocourkovské pokračování. Lidově řečeno Britové budou mít tendenci si udělat z huby s.áč. Dík za náčrt Vašeho ekonomického uvažování. Ale důsledky budou dalekosáhlé zejména v morálně společenské rovině: Vzestup nenávisti mezi jednotlivými skupinami, mezi mladými a starými, vzdělanými a nevzdělanými, mezi Brity a Skoty, mezi státy Evropské unie, mezi federalisty a zastánci volných státních svazků. Možná, že i to byl cíl referenda. Nebo jen hloupost Camerona? Budoucnost bude zajímavá a pro moudré poučná.

:-)

6 0
možnosti
PN

Autorka by opravdu udělala lépe, kdyby omezila své psaní na čistě ekonomická témata, protože vše ostatní je poznamenané zemanovskym syndromem chuti vyjadřovat se k čemukoliv a tvářit se přitom jako expert. Brexit je toho krásným příkladem. Autorka eliminovala EU na účetnictví, proto to nepochopení pro snížení ratingu. a má zvracenou radost z lejna, do kterého britská politika šlápla. Navíc si jako mnoho pomylenych jedinců myslí, že referendum je výrazem demokracie. Pěkný kulový. Referendum je pouhým prostředkem manipulace s davem, který popletený hlasuje v tomto případě o něčem, čemu rozumí asi tak z pěti procent. Zajímalo by mě, zda by autorka byla taková horliva "demokratka", pokud by plebiscit dopadl opačně.

6 12
možnosti

Pavle Nováku,

je třeba rozlišovat čím referendum je a čím není. Není to všelidové hlasování o tom, kolik ta která politická strana bude mít poslaneckých křesel v příštím zákonodárném sboru. Nemá právní účinnost. Je to pouhý výzkum veřejného mínění, v tomto případě vyhlášený a organizovaný vládnoucí koalicí, resp. jejím ministerským předsedou, na náklady daňových poplatníků. Jeho výsledkem vládnoucí politická strana ZDARMA získává cenné informace o náladách a názorech obyvatelstva, podle kterých pak může, ale nemusí nasměrovat svá další politická rozhodování. Referendum definitivně JE výrazem demokracie, přinejmenším do stejné míry, jako volby do parlamentu. Má však sjednocující účinek tím, že v názoru na tak zásadní otázku jakou je členství v EU, dává demokracii (t.j. vládě lidu) VĚTŠÍ šanci na právo rozhodování. Vaše elitářské názory jsou úsměvné, pane Pavle Nováku, zřejmě sám sebe považujete za jednoho z těch 5 procent, jejichž názor je ten jediný správný a těch 95 procent je popletený dav. Jak demokratické, blahopřeji !

8 5
možnosti
JR

J13a84n 57R69á61ž

2. 7. 2016 19:26

Nemohu jinak, než dát Karmu!

4 2
možnosti
TM

Myslím, že takto to nedopadne. Příliš řešíte dalekou budoucnost.

0 0
možnosti
PK

Skvěle napsáno,díky. Myslím, že už je jen krůček k tomu, kdy se začne mluvit o omezení volebního práva. Hlas starých a hloupých přece nemůže mít stejnou váhu jako těch mladých a uvědomělých. Vítejme v nové demokracii

12 4
možnosti

Přikláněl bych se k omezení volebního práva tak, aby rozlišovalo mezi těmi, kdo pracují a jsou daňovými plátci, a těmi, kdo odmítají práci přiměřenou jejich schopnostem a při tom pobírají sociální dávky.

4 1
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články