Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

To, ze Cameron nemel vyhlasovat referendum se ozyva zejmena ze samotne Britanoie. Nechapu, kdyz pani Sichtarovou ten Brexit tak silene bavi, ze si nepocte i v mistnim tisku.

3 0
možnosti
OU
Foto

Souhlas i nesouhlas. Autorka i její manžel mají ekonomické znalosti a informace, o nichž my , prostí "kmáni" , nemáme potuchy.

Stejné znalosti i informace má ovšem i spousta jiných ekonomů - a ti mají úplně odlišný názor na Brexit.

Tím spíše se podivuji , že paní bloggerka tolik pléduje a horuje pro referenda o takovém , výsostně odborném tématu. Já se osobně o politiku zajímám - dejme tomu posledních 30 let - a přesto bych na PŘÍPADNÝ odchod ČR z EU neměl relevantní názor.

Ad referendum : něco mně klepe v motoru auta . tudíž - vypíšu v rodině referendum , co s tím. Nebo : bolí mě na hrudi - nač chodit k odborníkovi lékaři - opět je možnost referenda mezi příbuznými a známými.;-D. Nechť rozhodne stará , poněkud dementní tetička a přítel Karel , který se zajímá jen o fotbal.

Ať žije zastupitelská demokracie.!!

8 1
možnosti
PS

Pokud motor auta zlobí, zdravý rozum velí jet do servisu. Poradit se, sjednat nápravu, opravu. Ale takové mechanismy v EU nejsou. Anebo o nějakých víte? Až po brexitu slibují reformy - sliby, chyby. Bylo jsme před EU, budeme i po ní.

6 3
možnosti
KN

Pani Sichtarova se opet trafila do cerneho, diky! R^

5 4
možnosti
PH

Paní Šichtařová, ještě bych rád doplnil Váš odstavec o statistice - referendum opravdu rozhodli starší občané, ale to hlavně tím, že svůj názor přišli vyjádřit. (https://twitter.com/SkyData/status/746700869656256512 ). Když mladých přišlo jen 36%, tak teď nemají nadávat na staré, ale na své vrstevníky.

4 0
možnosti
VJ

Vy to s tou láskou a nenávistí obracíte úplně naruby. Četla jste někdy diskusi na novinkách, parlamentních listech atd.? Zkuste tam napsat například, že EU podporuje školství a zdravotnictví. To teprve uvidíte, co to je nenávist. Nemyslíte, že pomoc člověku v nouzi je projevem lásky k bližnímu. A zkuste napsat, že bychom měli pomáhat lidem postiženým válkou. To si počtete. To není nenávist? A toto frčí od té doby kdy vtrhli ruští turisti na Ukrajinu. Víte, že již před dvěma lety psal The Guardian o nenávistné ruské propagandě na britských webech? Ono na tom argumentu s Putinovci něco je.

9 9
možnosti
Foto

Ano, je v dnešní době moderní, označit každého, kdo nesouhlasí, Putinovcem.

8 2
možnosti
JC

A nejvíce nenávisti plodí hejtfrí.

17 4
možnosti
ID
VJ

Excelentní ukázka demagogie.

9 9
možnosti
Foto

Tak věcně:

- Brexit vás baví: Já jej hodnotím jako projev neefektivnosti na obou stranách - EU i UK. Referendum, fungování aparátu. Jak by vás bavilo, kdyby se dvě z vašich dětí praly, až by si roztrhaly oblečení, nemluvily by spolu a rozbily si většinu hraček?

- elity a propaganda se ukázaly jako směšné na obou stranách. Farage, Johnson nebo Cameron a spol. nám sejmuli z očí ohledně iluzí o hluboce zakořeněné britské demokracii a elitách.

- a pak to zdůrazňování výhod měnových válek poukazuje, že je vám vlastní zejména makroekonomický vulgární mainstream. Zvýhodňování domácí ekonomiky oslabováním tuzemské měny je mantra všech vládních ekonomů, protože vytváří iluzi o tom, že je možné zbohatnout jenom mávnutím kouzelného proutku. Ale co dovoz? A zkreslení cen? A krátkodobost tohoto efektu? Keynes pozdravuje.

10 2
možnosti
PV

Pani Sichtarova tentokrat ale lzete jako kdyz tisknete. Londyn neni masou nepracujicich imigrantu, ale pracujicich imigrantu. DoLondyna se lide - mozna na rozdil od Nemecka - stehuji za praci. Z rozjete masiny (Londyna) profituje cely SE Anglie. Michate jablka s hruskami a prizpusobujete si cisla svemu vlastnimu pohledu na vec. Ano, Londyne zije velke mnozstvi imigrantu, kteri se v Anglii nenarodili, ale dnes je jim 40, 50, 60, 70 a cely zivot prauji a/nebo podnikaji. Takoveto imigranty znam ja. A kdo volil zustat z mych pratel? pravnik, reditel realitni kancelare, editor detskeho casopisu, manazerka pojistovny, majitel site hotelu (dva z nich jsou Indove zijici v UK od 3 let). Leave nevolil z mych pratel a znamych nikdo. Londyn je predevsim prosperujici centrum plne optimistickych, cilevedomych a pracovitych lidi. Proto je tim, cim je, proto volil "zustat". S tim, ze "zustat" volil Londyn plny nepracujicich vyzirku jste vedle jak ta jedle.

10 10
možnosti
JC

J96i35r24i 12C67e56e

3. 7. 2016 11:26

S tímhle blábolem byste moh leda tak konkurovat Fučíkovi s jeho reportáží "o zemi, kde zítra již znamená včera".

7 7
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články