Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TR

By mně zajímalo, kdy vlastně byl ten článek napsán, když se tu objevil už dnes v 7:03. Nebo že by p. Šichtařová měla připraveny dvě verze a pouze čekala na výsledky referenda? Ani by mně to u této ambiciózní dámy nepřekvapilo.

0 17
možnosti
JK

J43a60n 86K25o27z90á85k

24. 6. 2016 15:19

Ráno v 6.00 jsem to slyšel ve zprávách při cestě do práce.

3 0
možnosti
KS

Londýnská City žije z podstatné části z toho, že je finančním centrem EU. A tím teď nebude, většina toho se přestěhuje pravděpodobně do Německa. Nebo si možná kousek utrhne také Malta, která tak zůstává jediným anglicky mluvícím členem EU.

3 1
možnosti
JP

Zrovna toto je v článku podáno poněkud jinak. Máte prosím nějaký relevantní odkaz podporující váš názor?

2 1
možnosti
MH

Souhlas. Vnímám to stejně.

1 0
možnosti

My jsme se "neprobudili v jiné Evropě než byla včera", ale v Evropě, kde dostal jeden národ "Sophiinu volbu" možností se vyjádřit ano nebo ne. Protože o změnách, integraci a národech rozhodovali byrokrati schovávající se za větu "EU rozhodla" neměli britové jinou možnost rozhodnutí než pokusit se o změnu na vlastní pěst... Nicméně zůstávají součástí historie a budoucnosti Evropy. Svoboda je prostě drahá, ale odvážným stojí za to....

Dej, bože ať máme šanci jako národ ukázat zda si ještě dokážeme zvolit svobodu :-)

14 0
možnosti
TH

Od roku 1999 Velka Britania hlasovala cca 50 krat proti, cca 70 krat sa zdrzala a cca 2700 krat hlasovala za. Briti navyuzili ani tu moznost co mali.

1 1
možnosti
AS

Nějak jsem v příspěvku neobjevil nějakou převratnou úvahu (mimo shrnutí faktů a pár logických otazníků). A tak se ptám, z čeho plyne ten závěrečný optimismus, že reformy pro nás budou pozitivní...? Já osobně například očekávám utužení jádra ("schůzka šesti") zúžení schengenu... A vy "protektoráty" okolo, buďto se podřiďte nebo táhněte k Putinovi... V tom nějak nevidím výhru pro Česko.

0 1
možnosti
JP

Tak znovu: Před Ruskem chrání NATO, nikoli EU (a NATO tu funkci plni před EU a bude i po ní).

1 0
možnosti
FS

Jen optimisté se mohou domnívat, že EU lze reformovat. Podívejme se na obrovský byrokratický aparát, který byl vytvořen, a který především myslí na sebe a ne na ty druhé. Nemluvě o nákladech na provoz. Silné signály o odchodu Velké Británie byly bagatelizovány. EU provedla vůči ní kosmetické úpravy, ale stará mašinerie jede dál. Na rozdíl od autorky článku zatím novou EU nevidím. Vidím a slyším stávající představitele, poslance , politology apod. jak "mlátí pantem". Melou a melou, čas při tom běží dál a nečeká a skutek "utek". Naši váhaví představitelé by se měli rychle probudit a připravit návrhy na změny fungování EU, které by našemu Kocourkovu prospěly. Ale to asi chci moc!

14 0
možnosti
RJ

EU se musí změnit. Není možné nařizovat kvóty jak si to Makrela myslí. Ona si pozvala běžence. My jsme nikoho nezvali.

9 0
možnosti
JP

Souhlasím s názorem, že by se snad mohla v rámci sebereflexe u EU objevit snaha o to, aby členství v EU bylo zase výsadou a nikoliv břemenem. Aby státy v EU chtěly zůstat a nikoliv uvažovaly o odchodu. Na druhou stranu je hrozné vidět, že rozdíl mezi těmi, co chtěli z EU odejít a těmi, co chtěli zůstat je jen 3%! To skutečně není žádné velké vítězství. Řekl bych, že kvůli takovému množství lidí ani nestojí podnikat kroky k odtržení GB.

0 1
možnosti

Jako jediné mínus Brexitu vidím, že Nigel Farage už nebude řečnit v Evropském parlamentu. Bývala to vždycky sranda, jak se u toho různí van Rompujové a Schulzové šklebili. ;-)

38 1
možnosti
Foto

Velká Británnie v Schengenu nikdy plnohodnotně nebyla :)

9 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,12
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články