Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Pani Shictarova by si mela o tom neco precist. Jestlize dava za priklad Svycarsko mela by taky napsat, ze prvni smlouva byla uzavrena v roce 1957. Bilateralni proces jeste neni uzavren. A to se pise rok 2016. Taky to prehnala s tim Schengenem Anglie neni clen Schengenu. Bezvizovy styk s Anglii je resen podle anglickych narizeni. A tak bych nerozsiroval polopravdy.

3 4
možnosti
MN

EU není mrtvá paní Šichtařová (i když bych si to přála). Ohrožená (říká se umírající) kobyla kope nejvíc.

Řílám po celou tu dobu kampaně před referendem v Británii o Brexitu, že kdyby náhodou hlasy byly pro Brexit, že se výsledek nějak zfalšuje či zaonačí, aby výsledek odpovídal záměru, že z EU nevystoupí. A je to tady.

To nestačily ukázky manipulací s referendy na Islandu, v Dánsku,...(o vstupu, kdy halsy pro vstup nestačily)? To nestačila ukázka demokracie v ČR, když se naposledy volil V.Havel za prezidenta a potřebný počet hlasů získal jen díky tomu, že byl účelově zavřen do vyšetřovací vazby na den voleb opoziční poslanec Sládek?

Totalitní systémy se chovají stejně. Včerejší výsledek voleb je jen takovou malým mráčkem na "jasném nebi vizí o sjednocené Evropě, poslouchající diktát vyvolených (j)elit. Je to stejné, jako když v roce 1980 se v rámci socialistického tábora ovládaného komunisty z Moskvy v Poslku etablovala Solidarita. Pak přišla represe vůdců, izolace Polska od jiných zemí a 9 let trvalo, než se ten bolševistický totalitní projekt zhroutil. A někde přitom tekla i krev. Tohle všechno včera terpve začalo. RvEU

I "jednota" USA byla získána až po 5ti leté krvavé občanské válce....;-(

3 3
možnosti
KN

Ale jinak vyborna analyza, diky! To, ze na tom Londynske banky defakto dlouhodobe vydelaji, me vubec nenapadlo, ale mate pravdu.

1 2
možnosti
KN

Ja osobne doufam, ze se EU zmeni - ale, soude podle reakci jejich predstavitelu, to spis vypada, ze natruc jeste pritvrdi a bude dal pokracovat v soucasnem trendu :-(.

Proste klasicka ukazka jizdy na mrtvem koni za kazdou cenu...

9 0
možnosti
PR

Tady vidíte, jaký je problém referendum a že se s ním musí opatrně. Třeba přímá volba prezidenta je ve své podstatě referendum. Zvláště poslední kolo. A vidíte, kdo je u nás dnes prezidentem a umným PR mu věří 56% obyvatel. V Británii zase někdo navrhl, že ušetří stovky miliard Eur na odvodech do poklady EU a hned se toho chytli důchodci, kteří si mysleli, že jim pak přidají na důchodech. A je to. Ať tedy ušetří. BREXIT není žádná katastrofa a ty trhy také nepadají tak tragicky, jak líčí komentátoři.

4 1
možnosti
JC

Na výsledku se zřejmě podepsalo pár britských historických vítězství, na rozdíl od našich "slavných českých proher". Vítězství vždy duši posílí a zažene strach. A že jim vyhrožovali, jako o život.

2 1
možnosti
JC

Pokud EU povede stará parta, tak se nic nezmění. Oni ty židle dobrovolně nepustí, jen nám nebudou chtít poslat dotace, jako že VB neplatí. To bude pěkná výmluva.

3 0
možnosti
JH

J73a60n 60H26a78v16r49d29a

25. 6. 2016 9:06

GB má obrovskou výhodu. Není v schengenu a má libru. Takže pro ni je exit technicky velmi jednoduchý.

1. Nový premiér vyhlásí, že od 1.1.2017 není GB v EU.

2. Od r. 2017 GB nebude prispivat do rozpočtu EU.

3. Od r. 2017 GB stáhne veskere komisaře, poslance a další byrokraty ze všech postů.

4. Splatností platností nebude zavádět EU legislativu do své.

Vse ostatní jsou technicke lapálie.

0 2
možnosti
JH

J66a43n 90H67a46v60r10d16a

25. 6. 2016 8:56

Je legrace, že GB není v EU ale všichni eu byrokratičti trubci se budou dorozumivat anglicky.

4 0
možnosti
KN

Rozmanitost jazyku je jen z mnoha problemu EU... Jak chteji staty jeste vic integrovat, kdyz na provoz samotneho EU parlamentu potrebuji vic tlumocniku, nez je poslancu?

1 0
možnosti
PN

Jste naivní, když si myslíte, že izolací někdo získá na váze a posílí. Řešíte problémy u vás doma pokaždé tím, že se rozvedete?

8 8
možnosti
KN

Pokud jsou problemu ve vztahu vazne, je rychly rozvod to nejlepsi reseni. Lepsi nez prodluzovani agonie za kazdou cenu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články