Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma za seriózní rozbor. :-)R^

4 0
možnosti
PH

Já vím, že mi autorka neodpoví, jako obvykle - tudíž je diskuze s autorem článku na nic, ale já se musím zase zeptat, už po několikáté: proč do každého článku, ať už je o čemkoli, autorka dává svoji fotku? Jenom mě to zajímá. Nic víc. Jinak ohledně článku, je to jen propagace čehosi, co ani nevím co (nebo k čemu) má být.

1 2
možnosti
PN
MS

Úplně se opomíjí skutečnost, že výsledek mnozí britové brali a berou jako zelenou kartu k rasismu. I výroky Farage hned po zveřejnění výsledků naráželi na rétoriku rasistického uskupení se svými "decent a ordinary people" jasně narážel na to, že vyhráli bílý. Problém je, že ti lidé, kteří tohle vidí se korektností ještě řídili a nechali stoupence brexit nezakrytě využívat propagandistické prostředky systému, který nechal vyvraždit část evropy. Tleskám všem těm, kteří škodolibě fandí britům, aby se v tom vymáchali. Přijde mi že každý zastánec brexitu vlastně moc dobře ví, jak ho britové opláčou. Nejhorší je, když si člověk uvědomí, na koho ty pudy zdejších EU haterů pujdou, když bude UK nebo i ČR pryč. Kdo pak bude za všechno zkažené moct?

1 5
možnosti
Foto

Bavila jsem se už dlouho s jedním bílým rodilým Britem (Skotem) ten hlasoval pro Brexit, protože se dostává s migrací na úplné dno britské společnosti a znemožňuje mu to dříve snadnější společenský vzestup. Má jen středoškolské vzdělání. Nebyl rasista, ale používal výrazů naši Pákistánci, s určitým despektem. Pákistánci se obecně v jejich zemi vyšvihli, měl rád obecně hodně Čechy a Slováky, ale neměl moc v oblibě Poláky, těch bylo v jejich zemi hodně a byli i hodně úspěšní, často se ale hloučkovali a často se chovali k Britům s jistou mírou despektu, jenž my nedokážeme pochopit. I to možná rozhodlo. Migrace, ale z EU, a možná i strach z migrace z Turecka. Britové si řekli, chceme mít kontrolu nad migrací. Cameron ale vyjednal celkem dobré podmínky, možnost bezpečnostní brzdy, když bude migrantů v UK hodně a jejich pracovní trh bude saturován, tak řeknou dost. UK ostatně nepřijímala skoro řádné migranty z Francie, protože to nestíhala. Tito lidé nešťastně čekali v Calais. Možná i situace Calais rozhodla. UK ale obecně není příliš rasistickou zemí, občané muslimského původu, černí se tam cítí bezpečně, nikdo je moc nenapadá, mají rovné příležitosti. Známý arabského původu tam žije od malička a studoval i na VŠ v USA a sdělil, že UK je proti USA hypertolerantní nerastickou zemí. V UK nemají zapotřebí hnutí Black Live matters, v USA ano. A nyní jsou nejvíce poškozované vandali nesnášejícími pracovité migranty polské obchody, nikoli pákistánské obchody.

1 0
možnosti
PM

Taky jsem si všiml: Devalvace koruny o 10% skvělá podpora ekonomiky, devalvace libry o 10% drastický ekonomický průšvih

7 1
možnosti
VP

Blog by měl zůstat blogem.

Zkrátit. Jinak aspirujete na druhou Kostolánovou. :-)

1 1
možnosti
PJ

P75e19t16r 37J75a86n36t26a39č

26. 6. 2016 20:26

Vážená paní Šichtařová. Schengenské acquis je součástí práva EU. EU nikdy nebyla pouhou zónou volného obchodu (přečtěte si původní znění zakládací smlouvy EHS z r. 1957). Nespletla jste si EHS s EFTA? Píšete patrně o jiné EU, než je ta reálně existující.

6 1
možnosti
IK

Rozmělňování debaty a soustředění se na detaily (dočasné personálie, vysavače, banány atd.) je zavádějící a zjednodušující. Zjevná pozitiva se považují za samozřejmost, nevšímáme si jich. Bohužel teď se mi zdá, že pro stromy nevidíme les, s vaničkou se vylévá i dítě.

2 3
možnosti
JR

J12a30n 88R93á34ž

26. 6. 2016 18:05

Že lze EU reformovat bez odstranění všech (!!) jejich současných lídrů je stejná utopie jako představa, že šlo u nás po listopadu reformovat komunismus a při tom ponechat Jakeše, Fojtíka, Štěpána a Adamce v jejich funkcích.

Juncker, Tusk, Schulz a všichni komisaři jsou doma odstavení politici, kteří dostali dobře placené funkce v Bruselu a ti v žádném případě nedovolí, aby se nastartovala nějaká reforma, která by omezila jejich moc a s tím i jejich příjmy.

Takže jediná změna, kterou můžeme v dohledné době od Bruselu očekávat, je ještě větší tlak na utužení vlivu Bruselské nomenklatury u a další omezení rozhodovacích pravomocí národních vlád, to jest ještě tvrdší dirigismus bruselských byrokratů , aby jiné státy neměly roupy - zejména ty východoevropské.

10 0
možnosti
TV

EU lze reformovat, ale asi jako socialismus.... takže vůbec

8 3
možnosti
JN
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,35
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články