Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji! R^

Přečetl jsem si to pozorně, a mé oko laika neshledalo nic nelogického.

4 1
možnosti
TB

Spíše Markétink ... :-)

1 0
možnosti
TB

Omluvám se, to měla být reakce na příspěvek.

0 0
možnosti
DM

Když si uvědomíte o čem vlastně to hlasování bylo a čím ho příznivci BREXITU vyhráli,tak moc důvodů k obdivu není,divím se zrovna Vám že jste schopna se obdivovat vlně bezbřehého populismu,xenofobie a strachu ze slovanské chamradě co vyžírá britský sociální systém.

Uvědomte si ,že to vůbec nebylo o funogvání E či demokratickém deficitu který v rámci EU cítíme na každém kroku,ale o hysterii ,slibu platit několik set milionu liber týdně místo do chřtánu Brusele do zdravotnického systému.

Prostě nemyslím si že je důvod glorifikovat voliče exitu co vlastence a myslitele,to poslední už vůbec ne...

Volba podle citu je volba mdlého rozumu,emoce ,.volba bez plánování a analýz ostatně sami strůjci tohoto průšvihu teď netuší co dál a otevřeně přiznávají že plán jak dál neexistuje.je to skutečně důvod k oslavě???

Proti EU lze mít sice spoustu výtek,nicméně není náhodou EU obrazem národních vlád které se snaží jako ostatně každý vtěsnat své zájmy do unijnéího rámce?

A nedělejme si iluze že jakékoliv politické dohody a kompromisy i na evropské úrovni nevycházejí z úzce lokálních zájmů,úzce skupiny přičemž primárním zájmem politika je VŽDY domácí korýtko v krmníku,budoucnosti evropy navzdory.

I kdyby to mělo stáhnout celou zem,potažmo proč nesložit vládu kvůli krmníku i v době předsednitcví v EU,proč za možnost stát se premiérem EU nevystoupit z EU a způsobit ekonomické škody v řádech miliard liber...

8 7
možnosti
JK

J43a50n 95K74o90v71á36ř

30. 6. 2016 10:58

Farage není idiot. Nemůže napsat, že je nutné omezit přísun muslimských imigrantů, protože rázem bude rasista a xenofom. Na bílého evropského může se jaksi ochrana nevztahuje, takže použije použe náhradní argument.

0 0
možnosti
JD

J75a75n 19D24r47t76i97n11a

28. 6. 2016 8:40

Co vede docela pohlednou zenskou k tomu ze do svych clanku dava porad ty priserne fotky - ze by nejaky druh podivneho exhibicionismu, kdyz uz ty jeji clanky za moc nestoji ?

0 9
možnosti
DK

Neměli by voliči spíše hlasovat po zralé úvaze, po porovnání všech výhod různých variant, po pečlivém výběru informací, zjištění jejich relevantnosti a kvality a po zvážení splnitelnosti předvolebních slibů? Namísto toho velebíte volbu podle citu. No asi nic nového. Kdyby totiž všichni hlasovali rozumem, těžko by se dnešním politikům žilo a přežívalo. Ale není to nic ku chvále - a pozor, já tímto neříkám, jakou variantu měli britové volit, jen říkám, že voliči v GB u nás a vlastně kdekoliv se chovají často velmi dětinsky a podle toho taky vypadají naši politici - házejí nám bonbón, čokolády, hračky a uspívají.

6 0
možnosti
Foto

Šiktářová jako obvykle prokázala velkou míru své neinformovanosti, což je u ekonomky zvláštní. Předně, City je státem ve státě, kde neplatí pravidla UK a proto už v jistém smyslu i offshore rájem je, propírají se přes ně zisky zemí třetího světa a to dosti divně. EU si bude chtít vytvořit své vlastní finanční centrum a není vyloučeno, že se některá finanční centra z UK přesunou do EU, jak prorokovali mnozí, kteří se seriózně v rámci konferencí, nikoli jako Markéta Šiktářová většbou, zabývali Brxitem už před několika měsíci. V USA je 10 tisíci stránková legislativní forma regulace bankovního sektoru, to nemá v EU obdoby a přesto je tam Wall Street. Proto v EU není oproti USA žádná pře-regulace bankovního a investičního sektoru, jak si mylně myslí Šiktářová. Navíc offshore ostrovy jsou na tom neuvěřitelně bídně po stránce životní úrovně obyvatelstva. Slabá libra je jednoznačně plus pro export, ale spousta lidí je naštvaných, že ztratili obrovské úspory. Někteří dokonce i miliardy. A byli to i Evropané. Můžou se se ale vzchopit, dolar rovněž po 2008 oslabil. V UK klidně mohou zůstat automobilky, protože libra je slabá, a tak to tam vše bude nyní pro export dobré. Brexit se zbytečně hysterizuje, vlastně ani nemusí být, mohou se s EU sjednat skoro stejné podmínky, jako už byly před tím dojednány inteligentně Davidem Cameronem před pár měsíci. OPpakuji, hysterická není ani tak EU, ale lidé v UK. Nevěděli vůbec, pro co hlasovali a byli dosti hloupě a neprofesionálně oklamáni. Intelektuálně na to neměli. Řada lidí si dost intenzivně přála už dánvo vykopnout Řecko a další krachující státy, ale hlavně samo Řecko, aby nemuselo být sanováno z peněz chudších států eurozóny, např. Slováků, a nestalo se tak. Šiktářová se ale plete v tomto, a to je u ekonomky hodně zvláštní. Upozornil na to bystřejší náš ekonom Sedláček. Pokud si UK vyjedná bezcelní obchod s dalšími ekonomikami, v podstatě může zapomenou na bezcelní obchod s EU, protože by nás to potopilo. Skrze ně by se k nám

5 9
možnosti

Přijde mi, že neinformovaný jste i vy. Problém Británie je, že nic kromě financí prakticky neprovozuje, což jí EU samozřejmě celkem logicky škrtne.

K těm automobilkám, kterým by mohla slabá libra exportně pomoct - Mini a Rolls Royce patří pod BMW, Jaguar a Land Rover indii. Poslední velký výrobce MG byl v roce 2005 v rámci konkursního řízení prodán Čině.

A tohle je bohužel největší problém Brexitu - země zadlužená okolo 90% HDP bez jakékoliv invence a chuti dělat cokoliv jiného, než jen počítat celosvětové peníze...

3 0
možnosti
VB

Věřím, že pokud bude u nás referendum, zvítězí Czexit, jinak výstup Britanie posílí i další státy, kteří o tom uvažovaly. Pokud by nastala změna v EU - snad jen federace - nikoliv globalizace.

2 1
možnosti
DM

No ještě že v tom máte jasno.

Globalizace je jev který je politicky velmi špatně ovlivnitelný protože k němu dochází díky úzké ekonomické interakci poodpořené nebývalým vzestupem telekomunikační sítě,rozumějte neuvěřitelnému propojení světa díky internetu.

Proti tomuto trendu nemá smysl bojovat,bojujete totiž proti trhu,tedy proti sobě...

EU je totiž bez federace a finálního semknutí,ve smyslu evropských politických stran,vlády a politiky odsouzena k zániku,právě proto čelní představitelé tak tlačili na pilu,skoro jim to vyšlo...

Každopádně právě EU byla snaha obstát v rámci globalizovaného světa,národní státy,včetně právě VB tuto šanci mají podstatně nižší,

Případná myšlenka ČR mimo EU je natolik směšná a idiotská že jí nechci věnovat ni řádky...

5 4
možnosti
FD

Díky za tento článek. Strašení lidí, je základ politiky sociálních a socialistických stran. V Británii neskončí spotřeba a ani výroba. Neznám jediný důvod, proč by se měli zhroutit. Na takovém to výkyvu trhu se dá jen a jen vydělat a ten, kdo nepropadne panice, vydělá. Gratuluji jedinému skutečně demokratickému státu v bývalé EU k vítěství. R^

6 1
možnosti
MK

M36a13r57e92k 33K10u51b61r49t

27. 6. 2016 13:16

možná se voliči "nenechali se zastrašit hromadou zfalšovaných či z prstu vycucaných pseudoanalýz, podle kterých jim Brexit prý měl vzít tolik a tolik miliard liber", ale zřejmě se nechali zastrašit jinýma pseudoanalýzama, např. že Británie prý posílá každý týden do Evropské unie 350 milionů liber

1 0
možnosti
BD

ona je tam posílá. V čem to byla chyba je, že od toho neodečetli to co dostává. Takže to číslo není nakonec tak dramatické, ale stále je to brutál

4 0
možnosti
JS

četla jsem vaši knihu Všechno je jinak.anpo, je všechno jinak , protože:

téměř nic z vašich predikcí se nepotvrdilo.

myslím, že byste měla na čas všeho nechat .

získáte lepší odstup.

4 2
možnosti
TR

Už jsem si myslel, že jsem tady jediný, kdo to vidí takhle. Ty katastrofické scénáře autorky skutečně není třeba brát vážně. A tento výjimečně optimistický (pro Británii) také ne.

5 3
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,36
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články