Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J65a83n 55H83a70v51r25d48a

17. 6. 2016 14:41

Tesat do kamene: Evropa je, zdá se, morálně dost v úpadku. U toho konstatování by bylo dobré se zastavit, zamyslet se a začít znovu, lépe.

Poslechl jsem si rozhovor Babiše a Veselovského na DVTV a Babiš tam byl skutečně vrchol drzosti, arogance a plytkosti. Morálka je pro něho tabu.

1 4
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi. Jenom nevím, zda lze hovořit o jednom zachráněném dítěti ze tisíce podvodníků, jako o bohulibém činu. Podle čeho je člověk, vypadající jako chlap v plné síle, považován za dítě? Podle toho, jak vypadá nebo podle toho, kolik říká, že mu je?

A do kolika let věku je to dítě hodné záchrany v podobě kapesného ve výši několika českých platů, halal jídla a značkového ošacení, bytu, mobilního kreditu a internetu zdarma a kdy už to je evidentní vyčůranost a snaha o zneužití tentokrát hodící se křesťanské humanity?

Myslím, že hoši z oblastí, ze kterých tvrdí, že přicházejí, jsou již ve třinácti-patnácti považováni za dospělé, tak si myslím, že by bylo třeba s nimi zacházet podle jejich mentality a nikoli podle našich parametrů.

A děvčata...? Vy jste tam nějaká samostatně se pohybující, tedy bez mužského doprovodu, viděla?

14 0
možnosti

Ano, paní Šichtařová (možná i pane Pikoro - jak dalece jste se dostal k tvoření tohoto článku ??), s tímto článkem jste šlápla vedle. A kauzu Chrastava jste jen nakousla, ale nedokončila, nevyřešila. Zeptejte se místních občanů. Myslím si, že u nás dětští otroci od poloviny minulého století nebyli.

11 0
možnosti
TT

Nemluvě o chvalbě Šabatky za ty neviditelné dětičky vrácené do rodiny, která o ně samozřejmě začala bojovat, když zanikl nárok na dávky a příspěvky.

2 0
možnosti

Nerozumím tvrzení, že "stojí zato nechat se podvést 999 ne-dětmi a zachránit jedno dítě". Jestliže to dítě nemůže za své rodiče, rozhodně to neznamená, že snad za ně můžeme my.

A my bychom se měli především zamyslet, co to udělá se společností, přijme-li 999 podvodníků a lhářů a zanedlouho v rámci nějakého slučování 9999 jejich rodinných příslušníků. Mám obavu, že možná pozitiva toho tisícího dítěte jsou proti tomu zcela zanedbatelná.

25 0
možnosti
Foto

Zvláštní, jakmile ombudsmanka řekne něco co souzní s vaším názoerem tak má pravdu.Jakmile řekne něco s čím se neztotožňujete jde o přehmaty:-/Rv

A ano nepochybně se najdou případy kdy dojde k pochybení při odebrání dětí či při jejich umístění mimo rodinu. Nicméně je plno případu kdy dojde k pochybení naopak protože se děti neodebraly. Takže se rozhoduje mezi tím jestli je větším rizikem a traumatem odebrání nebo naopak ponechání v rodině-není to o tom, že by děti byly odebírány z bezchybně fungujících rodin. Pokud jsou odebrány tak z rodin, které nefungují-jen se někdy stane, že ta nefunkčnost možná nedosáhla té úrovně, že dítě mělo být odebráno. S tím souvisí i umisťování k příbuzným-pokud je vše v pořádku měli by příbuzní mít přednost, ale velmi často problém bývá i v širší rodině a je těžké posoudit co je pro dítě v konkrétní situaci nejlepší. Žádný systém není a nebude bez chyb a pořád vidím méně chyb a dětského utrpení při současném systému než v systému kde si rodiče mohoui dělat co chtějía dítě je fakticky "jejich majetkem".

K té Britanii

Když k ním přichází migranti cca polovina jsou uprchlíci. Mnoho lidí brojí proti pomoci těm lidem, přestože ten poměr je opačný a nebezpečný je cca jeden z tisíce.

Hodně lidí kvůli tomu, že by mezi uprchlíky mohli být i ti kdo situaci zneužívají pak odmítá pomoc komukoliv.

Ti co jsou uprchlíky a přichází napřed otcové často taky mají doma děti, které čekají zda jim pomůžeme a přijmeme jejich otce (či matku) a následně i je. Proč se pak divíte, že se to přenáší i na děti a odmítá někdo pomoc i jim, když příjdou bez rodičů?

Souhlasím s vámi, že musíme pomci dětem i když někdo zneužívá situace, že nemůžeme paušalně předem pomoc odmítnout. Ale přesně totéž platí i pro jejich rodiče a obecně pro všechny uprchlíky.

1 14
možnosti
Foto

To snad je pane Polický logické: jestliže s vámi souhlasím, tak si myslím, že máte pravdu. Samozřejmě ne absolutní, tak nevím, co vás na tom popuzuje.

Jinak standardně jsem vůči vám v opozici, co se náhledu na migranty, ne uprchlíky, týče.

10 1
možnosti
PN

Mám pocit, že v Bibli se píše něco o tom, že "Synové pykají za hříchy otců svých až do desátého kolena".

Máme odpovědnost především za své děti a jejich budoucnost. Pokud dovezeme děti z válečných zón, dovezeme spolu s nimi i jejich válku a tu válku odkážeme svým dětem. Podívejte se na Afriku a dětské bojovníky. Pokud dovezeme Africké dvanáctileté dítě jak víme, že ve věku deseti let nebylo dětským bojovníkem a nezúčastniko se s mačetou a kalašnikovem vyvraždění vesnice jiného kmene? A to nemluvím o těch 80% "dětí" výšky šest stop, váhy 80 kg a s botou číslo 45. Když dovezete ubohé oběti obou stran konfliktu, tak se poperou i u nás - viz Turci a Kurdové v Německu.

Česká republika je bohatým státem, kde si děti mohou bezpečně hrát na pískovištích a chodit bez doprovodu do školy. Pokud dovezeme z humanitárních či jakýchkoli jiných důvodů dospělé či děti ze třetího světa, tak během pár let bude po bezpečí i bohatství. Podívejte se, co se děje v Západní Evropě a USA, jak to tam dneska vypadá a hlavně kam to zjevně směřuje. To doma u nás v Čechách nechci. Chci aby mé děti a za pár dekád i vnuci vyrůstali v bezpečí a dostatku. To má pro mne větší cenu než pokus pomoci některým (zdaleka ne všem) dětem ze třetího světa.

50 1
možnosti
VK

Jste velice neznalá populistko Šichtařová. O ty děti v ústavu příbuzní jaksi zájem nemají. To, že si Marksová myslí, že je tam třetina dětí nezákonně, to je sice hezké, ale o jejich umístění rozhodl soud pravomocným rozsudkem a nikoliv posouzením Šabatové nebo Marksové. Nad zákonností ústavní výchovy ještě bdí státní zastupitelství a aby nebyla poškozována práva dítěte, tak ještě OSPOD. Všichni jsou hlupáci, jenom Marksová se Šabatovou jsou asi letadla ne?8-o

Opravdu se nestačím divit, co jste schopná psát. Ženete to do voleb, nebo jenom závislost na karmě?

24 7
možnosti
VK

Vy budete asi ta druhá skupina. Může vás omluvit naivita a důvěra ve státní moc.

2 1
možnosti
MZ

Snažíte se o nadhled, ale bohužel...

Sama jste použila větu "Dítě nemůže za to, do jaké rodiny se narodilo.", která vždy slouží k nastartování všech ochranitelských akcí. Místo toho, aby se pracovalo s rodinou, a tím nemyslím mamku a taťku, ale jsou tam tety, strýcové, prarodiče, neteře, synovci, kmotři a kmotry...,a pomohlo se jí v péči o děti, tak se dítě sebere a strčí někam, kde se dle kohosi názoru bude mít lépe.

1 2
možnosti

S rodinami se pracuje už celá desetiletí a je na to založena spousta neziskovek. Rád bych viděl statistiku v kolika rodinách byla ta péče státu úspěšná.

7 0
možnosti
AB

Doporučuji Vám film Prázdná kolébka. Úzce souvisí s tématem.Velká Británie ve velkém kradla matkám děti a protizákonně je po desítkáchtisíc „exportovala“ do Austrálie, kde se z nich stávali dětští otroci. Adělo se to docela nedávno.

2 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články