Diskuse

Bude CZEXIT?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J72a57r41a 91R57a84n21k

10. 6. 2016 21:42

Pamatuji v roce 2012 v Londyne v mediich hovorili a psali, jakym zpusobem by se dal zastavit silny proud nekvalifikovanych z vychodni Evropy a hlavne Bulharska a Rumunska. Minuly rok zde byl clanek o opalenych Ceskach, o kterych se provalilo, ze se za baksis provdavaly za ruzne Pakistance a Indy, ktere vubec neznaly, aby jim pomohly se dostat do UK. Pak se clovek nemuze divit.....

0 0
možnosti
VN

I řada Němců ještě dnes považuje Čechy za opice z pralesa.

1 1
možnosti
Foto

Fotky stale odvaznejsi a clanky stale slabsi.

Jak nekteri diskuteri jiz nize zminili, krucialni otazka je, proc cesti dopravci nejsou schopni svym ridicum, kteri jezdi pres Nemecko, platit alespon nemeckou minimalni mzdu?

21 3
možnosti
Foto

Nutně to musí být horší organizaci práce.

1 0
možnosti
Foto

Nejslabší článek, jaký jsem od Šichtářové četl.

29 3
možnosti
JH

J84a93n 17H23a21v94r81d83a

10. 6. 2016 21:00

Ale že to píše zrovna Neugebauer, tak to nic neznamená.

1 6
možnosti
JL

Tentokrát paní Šichtářovou úplně nechápu. Když si nedokážeme vydělat ani německou minimální mzdu, opravdu jim tam ku...me trh. Oni si ho jen hlídají. Jezdil jsem a mnohokrát jsem nakládal třeba ve Francii a jel do Německa, tu samou fůru vezl německý kolega. Jaktože naše firmy se stejným kamionem, stejně drahou naftou(nebo spíš levnější, když máte 1400 l z čech), nedokáží dát řidiči ani jejich minimum?

11 1
možnosti
JM

J29o52s82e86f 62M35i78k15i79n

11. 6. 2016 10:25

Problém je v tom, že oni si trh hlídají a u nás si ho hlídat nesmíme.

2 0
možnosti
JR

J77a22n 73R68á17ž

10. 6. 2016 18:46

Přesné detaily nové mzdové dohody mezi vedením VW a IGMetall nejsou k dispozici, ale odhaduje se, že průměrná mzda německéhodělníka bude nově 22,7 EUR/hod (cca 600Kč). Nová mzdová dohoda zahrnuje rovněžjednorázový příspěvek 300 eur,( cca 7 800 Kč), do penzijního programu každéhoze zaměstnanců, a každý řadový zaměstnanec VW dostane mimořádnou prémii zaloňský rok ve výši 3950EUR.(cca 108000Kč)

Takže se lze jen divit,proč by musel v Německu českýdopravce svým zaměstnancům platit německé mzdy, ale v Česku německý zaměstnavatel mohl platit ve svém závodě svému českémudělníkovi mzdu ve výši cca 1/3 mzdy svého německého dělníka i když má stejnouproduktivitu práce.

P.S. Chtít u nás německé platy je stejná kravina, jakochtít, aby český zaměstnavatel svým českým zaměstnancům platil německé mzdy.

4 1
možnosti
VN

Automobilky jsou o něčem jiném. Nevím jak v Německu ,ale v Rakousku je minimální mzda řidiče kamionu 1800 €. Nutno říci , že skutečná mzda se od té minimální o mnoho neliší.

0 0
možnosti
JS

Nic nepoukazuje na nesmyslnost celeho konceptu dnesniho politicko-byrokratickeho molocha EU, jako pravidelne stehovani celeho aparatu mezi Bruselem a Strasbourgem. Kdyz pridame podvodne a ilegalni financnictvi ECB (kvantitativni uvolnovani, neboli tisteni nekrytych penez), bankrotujici Recko, nezvladnutou invazi migrantu a nebezpeci terorizmu, tak je naprosto pochopitelne, ze normalne myslici clovek povazuje vystoupeni z takoveho spolku za spasu.

12 3
možnosti
MJ

Paní Šichtařová si totiž možná myslí na politickou dráhu a tak surfuje na vlně euroskepticismu. Tam se teď dobře sbírají kredity.

15 4
možnosti
Foto

Uvažování Markéty Šiktářové jde naprosto mimo rámec mého chápání a reálných fakt znalostí o ekonomice UK. Už roky komunikuji s prostými nemajetnými Brity, kteří nemají vůli manuálně pracovat, nadávajícími na Poláky, kteří v zemi pracují na často dosti fyzicky náročných postech a poctivě odvádí státu daně. Mýtem o obrovských masách sociálních příživníků z celé EU straší Brity pouze Nigel Farage a nyní Markéta Šiktářová. Pravdou je ale toto. Z toho minima, na co mají nově přišedší pracovníci z EU nárok získat na sociálních dávkách, pokud si neseženou zavčas práci, což bývá problém, dlouho nejde ani zaplatit slušné bydlení, a vše se v UK dost protahuje, vyřizování dokladů atp. Obvykle to končí v lepším případě nyní tak, že tam například student anebo mladý člověk určitou dobu pracuje, odvede daně, zjistí, že si nic moc nevydělal a vrátí se zpátky do ČR s tím, co našetřil, když nechodil do kina a bydlel po 3 anebo po 4 v bytě. Co Britům doopravdy vadí je, že levnější pracovní síla z EU jim snižuje minimální platy. Více nežli minimální plat v UK nikdo za manuální práci např. v obchodním domě anebo ve skladu nedostane, nemovitosti jsou tam ale extrémně předražené ve vztahu k výdělkům a řada domácností žije už dlouho na dluh. Problém UK je v něčem úplně jiném, nežli píše autorka. V neoliberálních experimentech, kopání za zájmy korporací jejichž zisky se autorka snaží asi maximalizovat. Minimální mzdu 8,5 euro na řidiče, jež prosazují německé firmy pro neněmeckých majitelích firem, můžeme pouze označit jako formu protekcionismu německých dopravních firem. Levnější práce firem z ČR jim kazí konkurenci. Nenechme si ale autorkou nalhat, že zaplatit řidiči 227 Kč přepočítáno na hodinu je nedosažitelným snem, jenž nelze dosáhnout úspornými opatřeními. To je evidentně lež a pokud tato mzda může být vyplacena v Německu, může být docela jednoduše vyplacena i v Česku.

18 7
možnosti
MT

Evidentne jste nikdy nikoho nezamestnavala, jinak byste takovou blbost nenapsala. Zaplatit ridici 227kc/hod nejen ze nedosazitelnym snem je, ale je to i pro firmu zamestnavajici nevzdelane lidi likvidacni.

1 1
možnosti
MJ

Paní Šichtařovou právě převzaly Parlamentní listy,( ne poprvé). Paní Šichtařová, vítejte ve světě bizarních postaviček.

12 8
možnosti
JH

J58a78n 73H80a97v59r94d92a

10. 6. 2016 19:31

Parlamentní listy nejsou zrovna dvakrát v oblibě u lidí kteří ve jménu pravdy a lásky bojují lží a nenávistí. Tam totiž dávají slovo všem. A informace neselektují. Tak se ani nedivím vašemu vyjádření, pane Jirásku.

4 6
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,49
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články