Diskuse

Bude CZEXIT?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J26a95n 13D25r13t79i78n11a

15. 6. 2016 12:13

Pani Sichtarova, opravdu je nutne k tem Vasim blogum pridavat ty priserne fotky? Skoro mam dojem ze Vam ani tak nejde o vlastni blog jako spise o jakysi exhibicionismus. Neexistuje nekde na webu nejaka prhodnejsi stranka kde byste Vasi malickost (klidne I odvazneji) mohla vystavovat s vetsim efektem pro spriznene publikum ?

2 2
možnosti
JB

J52a83n 85B44u16r76i72a98n

15. 6. 2016 7:31

Koukám, že stačí napsat sebevětší blábol na téma, jak je ta EU vlastně špatná (Němci na svém území nařizují, aby kamioňák bral alespoň minimální německou mzdu) a úspěch blogu je zajištěn.

Opravdu se začínám o budoucnost ČR obávat.

4 8
možnosti

P66a61v54e84l 20Š98i76m61e85k

14. 6. 2016 23:25

No dobře dobře dejme tomu, ale to zboží, které rozváží naše armáda kamióňáků vyrábí kdo? České nebo zahraniční firmy? Co tyto firmy udělají až ostatní země začnou třeba zavádět cla nebo jinak si hlídat svůj trh? A co poté udělají ti šikovní a nezaměstatní češi, když firmu mít nebudou, technologie nevlastní a krom montování dílů nic jiného neumí?

1 2
možnosti
Foto

...a proto budeme otročit v zahraničních montovnách za 2,5x menší peníz, než např. v Německu. Protože my nevyvážíme auta, my vyvážíme práci.

Nebojte se, ono je to vzájemné, potřebují i oni nás, jen je otázka, o kolik moc MUSÍME být levnější.

A ještě jinak: pokud budeme budovat naší závislost na zahraničních firmách, nikdy ani nezačneme vyvíjet vlastní technologie. Takže ano, může to být přechodně krok zpět (k Daliborovi, co ho nouze naučila housti), ale perspektiva tohohle druhu exportu je bezútěšná.

3 0
možnosti
FK

Uprchlíci - ostatně si myslím že EU musí být zničena.... Křivé banány - ostatně si myslím že EU musí být zničena.... Délka okurek - ostatně si myslím že EU musí být zničena.... Zákaz žárovek - ostatně si myslím že EU musí být zničena.... Maximální příkon vysavačů - ostatně si myslím že EU musí být zničena.... kulaté rohy v kuchyních - ostatně si myslím že EU musí být zničena.... atd.....

4 0
možnosti
GK

".......že začne svůj zákon i na české dopravce uplatňovat" - nemate tam mit nahodou na vsechny zahranicni dopravce?

navic ty hausnumera vam vubec nesedej. Kdopak vam je dodal?

a k tomu Brexitu a Zcechxitu -

I kdyz GB vystoupi tak se pro normalniho cloveka nic nezmeni. Unie pojede dal, mozna se nekteri politici trochu zamyslej, ale jen mozna a nekteri, ale jinak se toho moc nezmeni. Uvidime co to udela s financnim centrem v Londyne.

A pokud by opravdu doslo k rozpadu EU pak pomoz pambu. Sice by nikdo neumrel hlady ale chaos by nastal. Obzvlaste ve vychodnich statech kteri jsou prisati na cecku dotaci.

Jaky by to asi melo dopad v Polsku ktere bere skoro pul bilionu korun dotaci rocne?

Jak by reagovalo zemedelstvi v Cesku? bez dotaci sedlak ani rano nenastartuje traktor.

Bud by se okamzite museli zavest ochranna cla jinak bez nejakych dohod by silne staty prevalcovaly v kratke ty male a udelali si z nich otroky.

A co s Eurem? ca. 30% rezervnich zasob se dnes drzi celosvetove v Eurech, prejit zpet na vlastni menu by stalo dalsi biliony Eur.

Tahle varianta rozpustit EU a zrusit Euro je jako vystoupit z rychliku jedouciho 160km/h

A pokud by vznikalo nejake nove spolecenstvi, kdo by ho jako mel zalozit? Spis to vidim ze pokud by opravdu doslo k rozpadu ze vznikne vic spolecenstvi. Bude napriklad V4 dal se muzou spojit Skandinavske zeme, Nemecko by urcite bylo ve svazku s Rakouskem a staty Beneluxu, pak dalsi svazek Francie, Spanelsko, Portugalsko a Italie, atd.

4 4
možnosti
FK

Stalo by se jen to, že takzvaní političtí podnikatelé by ty dotace nerozkradli.. A vlastně ještě to, že bychom měli méně rozhleden postavených v údolí. Jinak si myslíte, že německé firmy by přestaly odebírat naše subdodávky? Důvod?

10 0
možnosti
PS

Nervozita z Brexitu stoupá a britští občané začínají "ulívat" své libry do bezpečného přístavu €.

Dnes poprvé v historii dosáhly 10-ti leté německé státní obligace tzv. negativní rendiutu. To znamená, že střadatelé jak velcí, tak i malí platí Německu za to, že si mohou koupit jejich státní dluhopisy.

1 1
možnosti

Pane Petere Smutný, prosím, vysvětlete mi, proč bych si jako malý český střadatel měl kupovat německé státní dluhopisy v eurech kvůli tomu, abych na konci roku za ně dostal míň než na začátku? "Ulívat" své libry do bezpečného přístavu Eura? Proč by to dělali? Angličtí střádalové nejsou padlí na hlavu. A v bezpečném "přístavu" Eura není vůbec bezpečno ! Potulují se v něm hordy nezaměstnatelných ilegálních imigrantů, jako například v Calais !

2 0
možnosti
ŠF

1) Jednak jsou čísla dost pokřivená (jako je u autorky bohužel často zvykem), a jednak (a to hlavně) když z EU vystoupíme, tak budeme v ještě horší situaci - Německo si bude i nadále dělat "co chce" a my ztratíme jakoukoli možnost s tím něco dělat. Kamoiónové firmy zkrachují tak jako tak a mnozí ostatní, kteří z EU a volného pohybu naopak profitují, také. Takže řešením není Czexit, ale reforma EU.

2) Je vidět, že autorka je prostě "pouze účetní". A proto na EU vidí jen položky má dáti/dal (u nichž jsme mimochodem v plusu). Co ale dlouhodobě pomíjí je přínos EU stabilitě kontinentu - vždyť EU není primárně ekonomický projekt, ale politický. A jeho hlavním cílem je "sbližovat národy" v Evropě a pokud možno zabránit válkám. A přínos toho, že se tady (až na Balkán) 70 let neválčilo, je neměřitelný.

2 5
možnosti
PS

paní autorka není bohužel ani účetní.

Je to populistka, jejíž zdánlivě líbivé a mainstreamové články se hemží tolika "chybami", že to už hraničí s úmyslem. Za koho kope ví pouze ona sama.

3 2
možnosti
TH

Myslim si, ze českí šoféri nebudú protestovať, keď budú dostávať nemeckú minimálnu mzdu, ani ich manželky a deti. Vykorisťovanie je teraz, keď tam robia za českú mzdu.

Ako si Markéta predstavuje, že by tento problém vyriešil CZEXIT? Veď to by Nemci mohli zakázať celkom aby na ich uzemí pôsobili zahraniční špeditéri. Vrátia sa do stavu ako to bolo predtým, ako ČR vstúpila di EÚ.

0 0
možnosti
Foto

...a tu mzdu myslíte budou dostávat od Němců? Němci to prosadí přes EK a pro dopravce to bude závazné, ale nebudou na to mít, takže je zlikvidují, nebo omezí (=účel). Pokud nebudeme v EU, nebude se toto opatření dopravců týkat, protože nebude, jak je vymáhat.

3 0
možnosti
KK

Brexit, Czexit, ... jsou špatná cesta.

Je třeba dosáhnout Brusexitu. :-/

Nač měnit 500 milónů poddaných když jde vyměnit 50 tisíc splašených bruselských byrokratů? ;-D

6 1
možnosti
FS

Nějaké moc ploché a zjednodušené. Pokud mohu také dodat laický plochý a zjednodušený pohled, tak třeba toto: Česká republika čerpala z EU na dotacích x-násobně více peněz než do ní odvedla. Výsledkem jsou všude viditelné rekonstrukce nemocnic, parků, infrastruktury atd. atd.

Všichni na vstupu do EU vydělat nemohou, ale Češi zatím vydělávají a to dost slušně.

1 6
možnosti
KK

Někteří Češi na něm dost slušně vydělávají a hodně jich trochu prodělává. :-/

12 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,49
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články