Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Jinak osobně nechápu proč nás musí přibývat. Pro radost ČNB a developerů? Za pár let bude robotizace na takové úrovni, že velmi poroste nezaměstnanost. Co bude potom?

4 0
možnosti
PK

Potom p5ijde jin8 civilazace a krom2 p8r u6ite4n7ch zbytek zotro49 nebo pobije...

0 0
možnosti
RK

Neskutečná slátanina. Nenapadlo vás, že sobcem jste třeba vy? Jako manželce vám patří 50% majetku získaného za dobu manželství, i kdyby jste se na něm vůbec nepodílela. Jako vdově vám automaticky připadne 50% majetku zemřelého (tedy když jsou děti).... Také máte možnost zažádat o vdovský důchod. Vztah "na psí knížku" je o důvěře, ne o paragrafech. Mimochodem to že neužíváte společné příjmení má nějaký racionální důvod? Nepamatuju se že by někdo z mých předkyň a příbuzných, tedy kromě jedné poměrně známé herečky, si nechal dívčí příjmení.

1 9
možnosti
JH

J51a69n 14H85a18v43r26d61a

3. 6. 2016 17:20

Máte v tom jako obvykle hokej. Ve všem. I v tom majetku a dědictví.

1 0
možnosti
JK

Nejenže souhlasím, hlavně moc děkuju :-).

10 0
možnosti
AJ

A jeste toto: "Nechápeme ale muže: Mít dítě s téměř neznámou ženou a bez úmyslu společné péče o dítě může mít jen někdo velmi nezodpovědný. Proč to dělá? Protože některým mužům to vyhovuje. Mají pocit, že mají dítě, že splnili další projekt, a o výchovu se postará ona chudinka, která tak nutně potřebovala otěhotnět."

Proboha, jak vy musite mit ale spliny. To se sice deje, ale u jakeho procenta muzu?

0 0
možnosti
AJ

Nechapame, nechceme, nedelame, delame, nerodime, rodime, ....... Co kdyby p. autorka chvilku mluvila za sebe. Mam pocit, ze mluvi o sobe, ale dava to alibisticky do mnozneho cisla.

0 1
možnosti
RJ

Psali to oba jako spoluautoři. V článku je to zmíněno několikrát.

2 0
možnosti
IM

Jak si nás stát vychovává,takové nás má.Média.chrlí všechny možné informace,ve kterých se obyvatelstvo ztrácí,nic nemá solidní morální hodnotu,hlavně se zdůrazňuje demokratický přístup,jak se může každý svobodně rozhodnout.Tak ať se každý svobodně rozhodne a není třeba rozpatlávat proč tak učinil.Protože může.

0 0
možnosti
EK

Svoboda je to nejdůležitější, každý má právo si rozhodnout, jaký bude jeho rodinný život a zároveň nemá žádat po státu, aby jeho způsob života preferoval.

4 0
možnosti
EK

Mě se strašně nelíbí, jak všichni používají pro dnešní muže slovo zženštilí, jako pejorativní výraz. Jako by všechny ženské vlastnosti byly špatné, kdežto když chtějí ženu pochválit, tak o ní řeknou, že je zmužilá nebo, že se pochlapila. Ženy vždycky měly tvrdší život než muži, musely toho víc snést jak po fyzické tak psychické stránce a to se ani v dnešní společnosti mnoho nezměnilo.

2 0
možnosti
RK

Taky lze použít termín mužatka... A fakt si nejsem jistej jestli jde o pochvalu:-P

0 1
možnosti
VD

Článek je to zajímavý, ale 100% s ním souhlasit . Bohužel, pro některé je "zásah státu" i to, že si musí měnit občanku, nevěsta i ŘP a cestovní pas, případně zbrojní průkaz, protože se obvykle jinak jmenuje (jméno si však může ponechat).

A že nerozumí právu, to je u většiny Svobodných bohužel norma. A nejenže nerozumí, oni právu rozumět nechtějí. Tento problém měla už raná ODS, ale ta to v průběhu času přehodnotila a naopak na konci 90. let se jako cesta k úspěchu brala kombinace studia práv a vstupu do ODS. Pokud Svobodní tento přístup nepřehodnotí, neuspějí.

Pokud jde o to náboženství, to má naopak velmi SILNOU roli. Pokud bychom vzali tvrdá data podílu státu na HDP a podílu nemanželských dětí, v Chile, Mexiku a Estonsku by tento podíl byl zajisté nižší, než v Řecku, a nejspíš i než v Izraeli.

Estonsko, Mexiko a Chile došlo k oslabení role náboženství. Sice formálně je v Mexiku a Chile věřících stále dost, ale vliv církve na lidi je tam velmi slabý. Japonsko je též sekulární, neexistuje tam silná církev či náboženská obec, ale je tam de facto kult rodiny, to samé v Koreji a v Izraeli. Izrael se tím dost liší od české a celkově evropské židovské diaspory, která je zásadní oporou neomarxismu.

O tom, že je Řecko sociálním státem snad nelze pochybovat, avšak obyvatelstvo si tam vynutilo zákony podporující rodinu. Každopádně, nevedlo to k růstu porodnosti, pouze k nízkému podílu nemanželských dětí.

0 3
možnosti
EK

Jestli si myslíte, že ve státech se silným vlivem náboženství je rodinný život nutně lepší než ve státech sekulárních, tak jste pěkně naivní. Právě ve zmiňovaných státech Latinské Ameriky s jejich macho kulturou je nejvíc žen, které se musí o své děti starat samy. Prostě pán udělá ženě dítě, a když už ho jako těhotná nepřitahuje, tak jde za jinou. Ostatně, kde asi je nejvíce různých sexuálních odchylek, transvestitů, prostitutek a nevázaného sexu? Přece pod dohledem velkého Ježíše v Riu. Něco si o tom přečtěte.

0 0
možnosti
PK

Pro sezdané nejsou žádné zásadní výhody. Rizika jsou naopak velmi vysoká.

O dávky v 90% nejde. Tam se posuzuje společná domácnost, pokud tedy oba dva rodiče žijí spolu, tak není rozdíl oproti manželství.

Svatba stojí prachy a dnes se obvykle plánuje i rok dopředu. Většina svateb je tedy ta už s dětmi.

1 1
možnosti

Pokud nejsou sezdaní, mohou mít trvalé bydliště každý jinde, i když fakticky bydlí spolu. Zatímco u manželů se automaticky předpokládá, že žijí ve společné domácnosti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,15
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články