Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Nejvíc mě fascinuje ta starost autorky o druhé. Tak jsme se nevzali. No a co? Komu to může vadit? Je to snad naše věc. Proč hned za tím něco hledat? Třeba že chceme okrádat ostatní daňové poplatníky? Jsem hned sobec? Je vážně nutné urážet?

4 7
možnosti
JH

J80a49n 39H93a78v72r71d50a

3. 6. 2016 17:13

Klauda, nepochopil jste vůbec nic.

1 0
možnosti

Manželství mezi lidmi opačného pohlaví ubývá, zato registrovaných partnerství přibývá.

0 0
možnosti
RK

Protože se jim to pochopitelně vyplatí. Ne naopak jak si autorka myslí.

0 1
možnosti
PP

Podvádění s dávkami ("jsem ubohá osamělá matka" a přitom má v bytě přítele) je normální zlodějna a trestný čin, podvod je slabé slovo.

A autorka zapomněl na sobeckost muže, co když se narodí invalidní dítě, tak muž pak odkráčí a matka má na krku to invalidní dítě, všimněte si, když se v televizi prezentuje invalidní dítě, kolik jich vychovává osamělá matka?

6 2
možnosti
RK

Tak už známe viníky bilionového dluhu. Jsou to matky samoživitelky které doma schovávají přítele. Když se v televizi prezentuje invalidní dítě, tak nejspíš proto že má nějaký problém. Tedy kromě invalidity. Třeba ten, že je samo s matkou a ta to neutáhne. Takže ostatní invalidní děti které mají matku i otce nemají sociální problém.

1 6
možnosti

Na sociální dávky pokud správně vím, a je to logické, nemá ani u nás ani v žádné další civilizované zemi vliv, jestli je váš partner manželem, nebo ne, a tim se rozpadá celá konstrukce osočující dávky. Ale chápu, že to každý nemusí vědět.

5 1
možnosti
Foto

Jak si představujete, že vdaná žena přesvědčí úřad, že žije v domácnosti sama s dítětem a proto má nárok třeba na příspěvek na bydlení?

Neprovdaná žena v žádosti jednoduše partnera neuvede. To je sice podvod, ale pokud se o ni nezačne zajímat třeba sociálka kvůli problémům s dětmi, těžko se na to přijde.

Takže máte pravdu, že na dávky manželství vliv nemá, ale manžela tak snadno v podvodné žádosti nezapřete.

1 0
možnosti
JS

J47o82s29e76f 26S34u75k

3. 6. 2016 16:21

Velmi mě potěšil váš postřeh, že mladí lidé se chovají v rámci tohoto systému vlastně především ekonomicky..Od státu je tedy hloupé, že rodiny s dětmi pracujících rodičů tak málo podporuje - zřejmě by stačilo výrazněji zvýšit daňový odpočet na vychovávané děti, a bylo by po problému s porodností..Když ale stát ty peníze tak rád vybírá a pak tak velkoryse poskytuje v dávkách, že?

10 1
možnosti
Foto

Žádné dávky nenahradí příjmově plat.

0 0
možnosti
Foto

Markéto, dám Vám další teorii pod to "šizení s dávkami". Teorie: Je mi 25 let. Jsem tedy pravděpodobně studentka(nemám příjem či pouze částečný) nebo pracuji v administrativě(mám maximálně příjem roven mediánu). Rozhodnu se mít s partnerem potomstvo. Partner má také příjem v rovině mediánu, tedy nějakých 18k/měs v čistém. Jsme samostatní nebo rodiče nemáme, na vlastní byt tedy nedosáhneme, bydlíme tedy v pronajatém bytě 2₊1. Pokud v Praze, tak nás jen to bydlení příjde včetně energií na nějakých bratru 13 tis. Když odejdu na mateřskou, můj příjem se scukne na sotva polovinu, Takže v nejlepším případě, že nejsem studentka ale pracuji a mám příjem to bude cca 9k) ovšem náklady radikálně vzrostou. Počítejme tedy průměrný příjem takové nové rodiny na 27tis/měs hrubého. 13tis. bydlení a energie. cca 2k za telefony a internet. cca 8,5k potraviny. Na drogerii, ošacení, doplatky a příplatky na lékařskou péči a zábavu mi tedy zbývají nějaké 3,5(!)

Odstěhovat se do levnějšího kraje mi nepomůže, protože tam pravděpodobně partner nesežene práci a dojíždění by bylo vzhledem ke spotřebovaným finančním a časovým nákladům neekonomické. Hypotéku na byt v Praze nedosáhnu a v ostatních lokalitách viz. bod výše. Co teď? Maslowova pyramida platí i tady. Pokud mi jde o přežití vlastní rodiny, nebudu přemýšlet nad dobrem všeho lidstva na její úkor. Řešení dle mého není v pouhém osekání sociálního státu. Dobrým začátkem by bylo přestat konkurovat levnou pracovní silou, snížit daňovou zátěž práce a zlepšit podmínky malého podnikání a obecně snížit míru pracující chudoby. Prostě nejdřív zajistit, aby když lidem ten kritizovaný sociální stát osekám, aby nechcípali hlady nebo se nezačali bouřit, protože nemají na živobytí.

30 1
možnosti
JN

Najem moc nerozporuju (i kdyz my bydleli v 2+kk v Praze 12 min od centra za nejakych 10k, nejdriv s jednim ditetem, pak se dvema a nakonec se trema, ale to uz byla celkem krize).

2k za telefony a internet je prilis mnoho, poro dva dospele se to da v pohode a bez vetsiho omezovani dat na 1.2k.

Ale to jidlo pro 2 dospele za 8.5k je SAKRA moc (nemluvne mepocitam, to zivi matka, nejlepe aspon prvni rok az dva). Je videt, ze se v jidle moc neomezujete (nemate proc, z prijmy vyjdete)

2 4
možnosti
JC

Ono se to zase vrátí, tak jak to fungovalo tisíce let. Socialismus v Evropě se jednou zhroutí a nebude to pěkný pohled. Všechny ty samoživy, singles a neschopní prostě vymřou. Přežijí jen soudržné rodiny.

9 0
možnosti
PB

P73e31t32r 58B40r78o51ž

3. 6. 2016 15:33

Plný souhlas. Sociální dávky (a dotace obecně) jsou velké zlo. Zřídil bych obecní vývařovny, aby nikdo vyloženě nepošel hlady, ale dávat lidem peníze z tisíce různých (pseudo-) důvodů je nesmysl.

25 2
možnosti

To je samozrejme nesmysl ve systemu, jako je napriklad ten nas, ktery ke svemu fungovani potrebuje urcitou miru nezamestnanosti, kde je prousteni naprosto legitimni a nepodminene spatnym pracovnim vykonem. Proste si najmete cloveka, pak jej nepotrebujete, tak jej propustite a podle vas by mel byt ten propusteny zebrakem na almuzne ale ten, co z jeho prace zinkasoval prachy si muze zit na jak vysoke noze chce.

2 1
možnosti
RK

v 19. století, bylo na vsi 50% nemanželských dětí, vývoj a proměny života párů jsou v přímé úměře s upozaděním církve, a posílením moci III. stavu ve společnosti,

lidé jsou stále stejní mění se pouze kulisy divadla,té které doby, dříve nepotřebovali média a rozvody, dnes se bez nich nikdo neobejde,

pokud žena muže nepotřebuje, rád se bez ní obejde, mít dítě za 2-3.000 měsíčně

a sex s mladou náhradnicí je snem každého samce .)

0 0
možnosti
ZB

Karma.Dobře napsáno,naši civilizaci neohrožuje islám,nebo migrace.Svou civilizaci si už mnoho let ničíme sami...Kde jsou mezi rodinou nejsilnější pouta a kde muž ještě plní svou ulohu?A kdo je proto silnější?Ano,jsou to muslimové nebo Asiaté a právě proto jednou nahradí naši civilizaci,kterou si my sami postupně likvidujeme.Dějiny se jenom opakují,naše civilizace už má vrchol za sebou...

12 4
možnosti

Takže si myslíš, že obnova v Ježíši Kristu není možná?

0 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 41,35
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články