Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Milí ekonomičtí manželé, vaše centrální myšlenka " snižme sociální dávky a posílíme rodinu" je k neuvěření stupidní. Prosaďte si tento sociální experiment do vlády a uvidíte, že pak nebudou mít děti ani samoživitelky, ani katolické tradiční rodiny.Zůstanou pouze svobodní a sobečtí ekonomové, přehrabující se v bankovních kontech, svobodně cestující, plnými hrstmi utrácející své těžce vydělané peníze za úplné hovadiny. Proč? Protože jejich bohem, je jedině zisk a svoboda. Protože zodpovědnost a láska k životnímu partnerovi se jim dle vaší logiky nevyplatí.Nepřináší žádný zisk. Přestaňte vychvalovat konzum a učte mladé lidi uznávat jiné hodnoty než majetek. Jinak se obávám, že není pomoci.

12 4
možnosti
VJ

Vaše kacířské myšlenky jsou v přímém rozporu s nekonečným růstem, životem na dluh a umazáváním toho dluhu pomocí inflace.

1 0
možnosti
VJ

Možná by se na to autorka dívala trošku jinak, kdyby brala 25 hrubého a měla živit 3 děti. Možná je problém v tom, že jako celek jsme celkem bohatí, ale to bohatství je dost nerovnoměrně rozděleno.

Ale souhlasím s tím, že sociální dávky je vhodné snížit, ale je také potřeba výrazně snížit daňovou zátěž mladých rodin. Když se takovým dvěma pracujícím narodí dítě, tak z dřívějšího příjmu cca. 30-40t čistého je najednou tak 22-30t čistého a výrazné zvýšení nákladů. A to v době, kdy hodně lidí řeší bydlení. To je fakt super motivace, když kdejaký neviditelný nebo jemu podobná existence dostane dávky, přídavky a doplatky na bydlení, taktéž v souhrnné výši kolem 25t. :-P

2 0
možnosti
OH

O74t31t58o 83H98a55l61í41ř

6. 6. 2016 17:22

Na druhou stranu by si každý měl pořídit jen tolik dětí, kolik dokáže uživit.

2 0
možnosti
Foto

Snižme dávky, zrušme sociální stát. Posilme funkci rodiny. Vzdejme se civilizací vydobyté solidarity silných se slabšími a vraťme se na počátek. Do džungle, kde vládlo právo silnějšího. Silná rodina se postará a slabá ať zhyne. Vyčistíme se tak od těch slabých a zůstanou jen ti silní.

Nebo tak nějak ;)

3 2
možnosti
VJ

Spíše by zhynuli chroničtí nemakačenkové a plodiči pro sociální dávky. Jenže když by jim teklo do bot, šli by krást, takže by byla potřeba i represe a vypořádání se s tím, že oni se nebudou chtít začlenit a jak je udržet od slušných lidí, když mají více lidských práv než pracující běloch? ;-)

2 0
možnosti
JR

J51a81n 54R59á68ž

5. 6. 2016 13:19

Taky mám dojem že velká část tak zvaných samoživitelek jsou podvodníce, které reálně partnera mají, ale oficiálně dělají, že jsou samy a:

Dostávají zvýšené sociální dávky a stát za ně, když nepracují, platí zdravotní a sociální pojištění a dostávají většinou i příspěvek na bydlení, coz je nemravnost nejhrubšího kalibru. Jejich partner ačkoliv žije s nimi, udržuje si druhý být, který pronajímá .

Prostě být samoživitelkou je v mnoha případech dobrý byznys.

15 2
možnosti
VJ

Ono je to zakázané, problém je, že to nikdo reálně nekontroluje a u jistého etnika by kontrola ještě dostala po hubě.

1 0
možnosti
Foto

Autorka stále razí tu samou mantru, snížit dávky a sociální stát. Říká to pořád dokola. A neříká, že v Česku EU jsou sociální dávky, podpora nezaměstnaným v nouzi, kteří opravdu chtějí pracovat, minimální mzda atp., na evropském dně. Naopak nájmy neověřitelně stoupají. Mateřská a podpora ženám v mateřství je relativně vysoká, stejně jako je dobré, že je ženám delší dobu ve firmě drženo místo, což jinde v EU není. Aby mohly vychovat své dítě v klidu. Naopak chybí mateřské školky, raději se místo školky postaví například nějaký nákladný nesmysl, přemístí se zastávka někam jinam, aby lidé mohli ještě hůře dojíždět do práce atp. Odstřel sociálního státu by ale příliš blaha nepřinesl. Nadnárodní korporace a podnikatelé obecně netíhnou k tomu, aby své zaměstnance dotovali vyššími mzdami, snaží se jim dát přijatelné minimum a je na člověku, jestli s tím vyjde. Že nyní na chvíli stouply platy je dáno tím, že je nedostatek pracovníků a nárost průmyslu. A tak korporace přemýšlí, že si pracovníky budou dovážet například z Baskitska do Česka a tak si je už začali dovážet coby gastarbaitery. Stejně tak jen čekám, kdy autorka začně po pár letech vykřikovat, že by se mělo platit vysokoškolské studium jako v USA a UK, jež se často šplhá třeba i do řádů 4 milionů korun. V předlužených USA, kde krachl celkem dost nahlodaný sociální systém právě díky reformám, jež autorka u nás stále káže, teda omezení role sociálního státu, se studenti se musí neuvěřitelně zadlužit, aby mohli vystudovat, nyní hlasitě Demokraté volají, že se tím musí něco udělat. Jak Hillary Clinton, tak Bernie Sanders. Představte si, že jen kvůli studiu vstupujete do kariéry s 4. mil dluhem a nepodaří se vám sehnat zaměstnanání banka na vás tlačí a jste v háji. Pokud je tam ale tak velká díra v zadlužení státu, přemýšlím, jak to provedou.

4 6
možnosti
JR

J56a47n 35R20á36ž

5. 6. 2016 13:39

Já spíše přemýšlím, jak se bude udržovat přebujelý sociální systém, kvůli kterému dluží už dnes každý občan, včetně kojenců, 156.000 Kč, a tento dluh neustále roste, v dohledné budoucnosti.

Mimodchodem: Obama je důkazem toho, že lze v USA získat i nejprestižnější univerzitní vzdělání bez studijních půjček, jestli je systém dobře nastavený.

Bezplatné studium, mnohdy obskurních studijních oborů neselektivně pro každého,kdo studovat chce, je hlavní příčinou podfinancování vysokého školstvi, upadající kvality univerzitního vzdělání v ČR a nezaměstnanosti absolventů.

Každý, kdo uvažuje o studijním oboru, musí především přemýšlet, jak bude, jako absolvent, úspěšný na pracovmim trhu. Že má každý právo na universitni vzdělání, je jen socialisty pěstovaný mýtus. A že má být universitní vzdělání získáno bez finanční spoluúčasti studenta, jeho extrémní podoba.

8 1
možnosti
KT

Bude mi sedmdesát, mám tři dcery a 6 vnoučat. Věčné diskuse o tom, jak by to mělo být, mě nebaví...

0 0
možnosti
JH

J63a23n 98H51a95v11r21d24a

5. 6. 2016 7:34

Tož to máte snadné. Nediskutujte.

6 0
možnosti
VS

;-D;-D Nejlepší "argument" na: "Pro nás to nic neznamená, je to jen papír.." - "Když to nic neznamená, tak se vemte."

To je jako: "Proč nejezdíš na kole?" - "Nemám o to zájem, není to pro mě důležité." "Tak když to není důležité, tak jezdi na kole ne?"

5 2
možnosti
JR

J59a24n 68R70á56ž

5. 6. 2016 13:43

Ad absurdum: Zásad, že když budeš jezdit na kole dostaneš státní podporu, když ne, nedostaneš nic, usnadní rozhodování, zda na kole jezdit, či nikoliv.

1 1
možnosti
PS

Nemusí být teskno, najdou se metody, jak nastartovat prosperitu našeho národa. Rezignovali jsme na děti, vyhledává se jen pachtění za čímsi.

Ale současní moudří ukazují směr:

"Zplozením dítěte ukazujete, že v budoucnost a její smysl věříte do hloubi duše. Nic není výrazem většího a hlubšího optimismu, než mít dítě". » Michal Horáček (Story).

2 0
možnosti
RK

V těchto dnech si připomínám krásné první výročí od chvíle, kdy moje dcera byla přijata do školky. Ač se narodila v půlce června, vyšlo na ní poslední místo.... Mnoho červencových a srpnových dětí mělo smůlu.... Fakt si myslíte že jsme rezignovali na děti?

2 0
možnosti
KT

Paní Šichtařová, díky. Je mi teskno.

2 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,39
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články