Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

A78l97e37x 32G82r90e60g98o41r

10. 6. 2016 10:11

Markéto, máte pravdu a také to tak cítím.

Základem státu by měla být silná a zdravá rodina. Bohužel, v dnešní době nejsilnější rodinné cítění mají v první řadě Cikáni a potom ti ostatní.

Co se týče sociálních dávek, tak bych opravdu navrhoval jen ty přídavky na děti a to pro všechny , kteří děti mají , bez rozdílu příjmu a potom jen opravdu základní sociální dávku pro jedince na přežití. Nic víc, žádné příspěvky na topení,elektriku ,plyn . Proč má rodina na dávkách mít stejný komfort jako pracující rodina? Nepracuješ? Nestaráš se o svůj chleba? No tak nemůžeš jíst bifteky, svítit elektřinou a vařit na plynu. Budeš se muset uskromnit, mýt se ve studené vodě, v zimě mít doma max 16°C , bydlet v jedné místnosti a tak dále. Tohle bude motivace najít si práci aby jsi se v zimě ohřál a nakrmil děti. Nikdo to za Tebe neudělá. Pokud toto dokážeme , potom máme šanci znovu obnovit model fungující rodiny, kdy větší počet kvalitních dětí (tím mám na mysli jejich výchovu a společenskou odpovědnost) bude pro jejich rodiče znamenat lepší a kvalitnější důchod. Není přeci ,možné, aby dnes děti musely platit důchod nejen svým rodičům ale i těm, kteří si žádné přispívatele na svůj důchod nepořídili.

6 1
možnosti
AG

A49l54e32x 96G43r54e44g45o60r

10. 6. 2016 10:00

Každopádně dřív platilo, že co se rozbilo, to se opravilo. Dnes platí, že co se rozbije, to se zahodí a koupí nové. Konzumní společnost překročila práh i mezilidských vztahů.

Zdroj:http://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=525314

Pod tohle se klidně podepíši

4 0
možnosti
ED

E85d52a 48D22r25á32b78e42k

12. 6. 2016 18:09

no.. opravilo... spíš se to používalo dál, akorát nějak sdrátované... a ne všichni asi chtějí sdrátovaný hrnec ze kterého pořád teče:-)

1 0
možnosti

"Je to totiž jasně definovaná smlouva a závazek."

.........

A to se dneska nenosí. Nemá to tam dole ten dovětek malým písmem, kterým toho druhého v případě nouze přečůráme.

2 0
možnosti
ZM

Sociální systém je přebujelý, rozdává se ve velkém a zbytečně, kolik jen utíká systémem v příspěvcích na bydlení v podivných ubytovnách, kde je cena za pokoj vyšší než v Praze za celý byt? Kolik se vyplácí na dávkách lidem, kteří nikdy nepracovali, pracovat nebudou a jejich děti už ani netuší, že peníze se mají získávat prací...tady se už dávno zavedl sociální plat pro všechny ...jak je nazvat? nepřizpůsobivé? To nesedí, protože jsou přizpůsobení si říct o dávky dostatečně. Pak nezbude na vážně nemocné...myslím na ty, kterým se stane nehoda nebo je přepadne nemoc. na ty se sbírají víčka ..Tady by se měl udělat pořádek a na 100% socialismus opustit, protože to deformuje životní řád.

6 0
možnosti
FN

Jak se do lesa volá tak se z něho ozývá

Kdo zneužívá soc. systém tím, že žije s partnerem a kvůli penězům se nejdedo manželství...

Podvádějí, ale divíte se těmto lidem?

Já vůbec ne chápu je, když můžou politici beztrestně rozkrádat miliardy takproč by si obyčejný člověk nepřilepšil také...

Uvedu příklad pracujete u podnikatele, který je velmi vyčuraný každého kohomuže beztrestně podvést tak podvede...

Zneužívá dotace a kde co a kde koho... Zaměstnancům platí jen minimum jen tolik,aby mu neutekli a pracovali dál...

Zaměstnanci mají možnost tohoto vydřiducha podnikatele také trochu okrástměsíčně o pár tisícovek nepřijde na to...

Podle hesla jak se do lesa volá tak se z něho ozývá samozřejmě většina zaměstnancůokrade svého šéfa aspoň trochu...

Vyčuraný podnikatel v tomto přirovnání je český politik, který krade také,jak může...

0 7
možnosti
AG

A54l11e93x 72G74r91e18g74o41r

10. 6. 2016 10:13

Vy asi nejste pravicový volič, že?

Tohle je naprosto šílené.

1 1
možnosti
Foto

snižovat se dá, milí ekonomové a manželé - pokud je kam.. ale u nás už to níž (vzhledem k tomu, že se nacházíme v Evropě s jejími zvyklostmi) - prostě u mnohých skupin (vyjímám menšiny, kde se projevuje pozitivní diskriminace) - nejde (důkazem jsou ty davy migrantů, co se nám zatím - Bohu dík - vyhýbají). Tedy řešením je dostat se na úroveň Evropy nejen výkonem, prací a produkcí, ale i v oblasti příjmů - a pak i tam zreálnit minima (normálních, běžných) příjmů (tam zatím díky Evropě, která na to dohlíží - prostě nejsme a dlouho nebudeme z plošného pohledu). Pod záchovnou mez se těžko snižuje.. a právě ti migranti a jejich chování tuto skutečnost dokazují..... je snižovat a snižovat - někde to jde, protože je z čeho - jinde snižováním ale posíláte lidi na smrt hladem a z naprostého nedostatku... "krmná dávka rohlík denně a hlt vody" po zaplacení nutných výdajů za bydlení a energie je pro mnohé dlouhodobě k nepřežití... opět si odmyslete menšiny - tam fungují nepochopitelná pravidla neziskovek a nenormalita pozitivní diskriminace, vnucovaná kýmsi...

Jinak super blog - jen naše minima nelze porovnávat s těmi běžně evropskými... (no, díky tomu na druhou stranu ještě smíme slavit vánoce a já můžu zatím nosit beztrestně minisukně) :-/ na každém mínus prostě najdeš i plus..

1 0
možnosti
ZH

Z14d67e37n82ě52k 66H49i86n60k

12. 6. 2016 16:37

V principu máte pravdu. Nesedí mi k tomu ale situace, kdy lidi bez práce (nemyslím dlouhodobě - roky nezaměstnané) do práce nejdou ani za rozumné peníze. Za poslední měsíc jsem se snažil "dohodit" práci pro 5 známých, skuhrali že hledají práci a nikde je nechtějí. Domluvil jsem jim práci na pozice kontrola kvality, skladník (automotive) a v jednom případě se jednalo o pozici na kontaktním místě RWE (zařazení zcela odpovídalo jejich vzdělání a zkušenostem). Nejnižší nástupní plat byl 18.000 čistého, nejvyšší 34.000 (na Vysočině). Ačkoliv měli možnost to místo získat, neboť ty firmy skutečně lidi potřebují a vím na koho se obrátit, tak ani jeden z nich se nedostal dál, než k pohovoru. Když jsem se jich potom ptal, proč ze mne dělají bl..e, když jsem se za ně v podstatě zaručil, tak odpovědi byli vesměs stejné "víš, snad najdu něco lepšího". V situaci, kdy mi manželka jednoho z nich řekne, že na bezproblémový provoz rodiny by stačilo, aby donesl 15tis. a on odmítne 22 a je raději na pracáku 8-o???

Opakovaně se přesvědčuji že, většina lidí kteří naříkají, se asi tak špatně nemají.

1 0
možnosti
JKN

Markéto, já bych se i ženil, ale já už žádné nevěřím, je to samá k****. Vždyť to znáš.

2 2
možnosti
ZH

Z95d23e22n73ě19k 90H16i84n62k

12. 6. 2016 16:39

Nevím, jestli je to k smíchu a nebo k pláči.

Možná se pohybujete ve špatné společnosti, což můžete sám ovlivnit, a pak to je jak píšete.

1 0
možnosti
JN

Motivace lidí jsou složitá věc. Motivace k něčemu tak závažnému, jakou je manželství a děti... jsou materiálem na pár set stránek.

Nejsem příznivcem toho naházet je do tří odstavců a závěrem dodat, že lidi jsou sobci a společnost v haj*lu.

Společnost jsou lidi a to, jak žijí... to se dá sledovat.

Společnost není soubor pravidel a ideálů, tím méně jednotlivce, jak by lidé podle jeho názoru měli žít. A nedá se to vynucovat.

2 1
možnosti
AG

A71l54e86x 52G10r23e65g60o49r

10. 6. 2016 10:15

Život ve společnosti je podmíněn dodržováním nepsaného souboru pravidel.

2 0
možnosti
MN

Perfektně popsáno!

Protože jsme prošli taky určitou manželskou krizí, tak od té doby přemýšlím jestli rozvést se je projevem slabosti (neschopnost řešit problém a radši utéct) anebo odvahy (vyskočit ven a začít někde a s někým jiným úplně od nuly vč. rizika, že se můžu opět spálit).

My jsme to s manžlelkou ustáli a nelitujeme toho. A přiznám se, že to že JSME manželé hrálo nezanedbatelnou roli jako motivace zkusit se sebou něco udělat a smířit se. :-)

8 0
možnosti
ED

E75d32a 26D28r38á28b88e70k

12. 6. 2016 18:10

však jo, někdo ten papír (prstýnek, předsvatební smlouvu, cokoliv) prostě potřebuje, aby si ujasnil svůj status

0 1
možnosti
SP

Doporučuji tato data...http://www.voxeurop.eu/cs/content/article/430181-prace-nebo-rodina

Tam kde se ženám vnucuje tradiční role, naopak porodnost klesá - Itálie, Německo..Tam kde se stát sociální politikou (školky, jesle) stará, aby ženy mohly skloubit kariéru i rodinu - Francie, severské země je naopak porodnost mnohem vyšší....A to v Itálii jako katolicky založené ženy, manželství není přežitek, stejně se ale do více dětí nikdo nežene...

0 0
možnosti
Foto

Tak ve Francii a severských zemích bych to zrovna nepřičítala skloubení kariéry a rodiny, ale velké muslimské komunitě, která běžně rodí 5 a více dětí a slovo kariéra pro ně určitě není synonymem ke slovu práce.

4 0
možnosti
  • Počet článků 686
  • Celková karma 42,44
  • Průměrná čtenost 20154x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články