Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P37e26t26r 59F90r28ý15d20e20k

14. 6. 2016 14:31

Podekujme ferminizmu, pro ktery je rodina uhlavni nepritel.

0 0
možnosti
Foto

J48a10n 44M74a95c45k

14. 6. 2016 11:02

To jste zase objevili Ameriku. Evropa vymira uz velmi dlouho. Ale aspon je na tom videt evoluce, clovek dosahl urciteho stupne vyvoje, kdy pro nej rozmnozovani neni prioritou a tudiz vymre a je nahrazen primitivnejsim clovekem. A tak to bude porad dokola.

0 0
možnosti

bohuzel ciste sci-fi, cela EU rizena z neomarx. Brusele je zalozena na tom tzv. socialnim statu... ;-)

2 0
možnosti
Foto

I já znám případ, kdy muž žádal ženu o ruku a ona mu řekla "Můžeš u nás bydlet, ale dokud budu brát na děcko dávky, tak se svatbou nepočítej..."

2 0
možnosti

já si myslím, že to do určité míry souvisí s vysokou mírou sekularizace ať už u nás nebo i ve Francii, pokud oba snoubenci věří v Boha, jsou v nějaké církvi, mají potřebu si slíbit věrnost před Bohem, pokud v žádné církvi nejsou, v Boha případně nevěří, tak není kromě majetku moc velký důvod někam chodit a tam nějaký sekulární "obřad" podstupovat

1 0
možnosti

Sekularizace hraje minoritní roli. Manželství je (byl) ekonomický svazek za účelem pořízení potomstva. Tím, že ekonomickou úlohu převzal (sekulární) stát, význam funkce manželství upadá.

1 1
možnosti

"A tam, kde je sociální stát silný, jsou rodiny slabé." A navíc k takovému sociálnímu státu se stahují pochybné existence z celého světa. Takže je asi pro stát výhodnější než podporovat klasickou rodinu, podporovat přivandrovalé nemakačenky.

Dál se mi líbí tvrzení, že k lásce papír nepotřebují. Z rodiny vím, že dlouhou dobu ne, ale pak najednou by byl potřeba a je pozdě:-(. Jinak většinou je každý strůjcem svého štěstí. Co se dnes zdá jasné a zbytečné, nemusí být zbytečné vždy.

7 0
možnosti

:-)tak jsem se konečně od osoby povolané dozvěděla, že, ač právník a advokát, nerozumím právu. Měla jsem jít krmit ty krávy do JZD, jak jsem si přála v první třídě;-D. Naprosto nicméně rozumím tomu, proč institut manželství skomírá-tristní právní úprava SJM, soudní rozvod (to zejména nechápu-proč, chtějí-li rozvod oba, musí najednou rozhodovat soud, když k uzavření manželství soudní rozhodnutí nepotřebujete), vyživovací porozvodová povinnost k bývalému manželovi....-proč si na sebe šít bič, když za změnu příjmení zaplatíte pár stokorun a práva společných dětí jsou chráněna stejně v manželství jako mimo ně a vše ostatní lze poměrně snadno ošetřit smluvně.

6 3
možnosti

SJM dnes není žádný problém, v tom smyslu, jak jej tady kde jaký neználek prezentuje. Pro většinu lidí není nijak problematický a u lidí, kteří podnikají se dá a má smluvně ošetřit .

Proč si brát ženu, když ji po rozvodu musím platit nekřesťanské výživné , to zase stejně jako Vy napíše šovinistický chlap.

A pokud se manželé na rozvodu dohodnou a to včetně majetkového vyrovnání a péče o dítě jako normální dospělí a civilizovaní lidé, potom je soudní rozhodnutí asi tak stejná formalita jako sňatek. Pošlete papíry a příjdete na stání a hotovo. Stejně jako svatba, pošlete papíry , příjdete před oddávajícího a hotovo. Takhle je to jednoduché. Bohužel to není moc častý případ, protože při většině rozvodů chce jeden toho druhého řádně oškubat a čím jsou movitější, tím to bývá horší.

Manželství je totiž zejména převzetí odpovědnosti jednoho za druhého, společný život není jen pohoda v radovánkách ale i společné sdílení nepohody, třeba při nemoci toho druhého a také třeba při chudobě. Ono je strašně jednoduché , užívat si peněz, když se daří, společně je utrácet ale když se dařit náhodou přestane, tak je sdílení chudoby ohromný problém .Jinak řečeno, dokud partner dobře vydělává tak společně a pořádně utrácíme, ale když se mu přestane dařit a vznikne dluh, tak ať si ho partner zaplatí sám, co mi je po tom ale výživné to budu chtít tučné.

2 0
možnosti

Z toho článku si připadám jako vyčůraný podvodník žijící ze sociálních dávek. Mám tři děti, z toho jedno dospělé, všechny se narodily z lásky a bez manželství, na žádné jsme nepobírali žádné zjevné sociální výhody pro svobodné matky (nebo jsem si toho nevšiml).

Svatba měla ochraňovat matku a majetek, ale v emancipované společnosti plné právníků to dávno neplní. To není pomsta státu, svatba je zbytečná.

2 6
možnosti

Likvidace sociálního státu - vlhký sen novodobých feudálů z nadnárodních korporací a bohužel i pravicových ekonomů.

0 0
možnosti

J82o89s28e95f 87H45á92j48e79k

10. 6. 2016 18:56

... novodobí feudálové z nadnárodních korporací pravici moc nemusí... :-/

1 0
možnosti

Hrana evropské civilizaci nezvoní. Už je na to pozdě. Už se hledá zvoník, který zaklinká umíráčkem. ;-( Jsme za point of break.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS