Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Čím silnější stát, tím chudeší obyvatelstvo. Stát totiž část produkce přerozdělí, ale významnou část produkce spotřebuje na to přerozdělování.

8 0
možnosti

Nu, jo, nu... Andrej Babiš je z podstaty věci jako podnikatel pravičák. Ale my voliči jsme ho převálcovali levičáky a ti dnes rozhodují, ne Babiš. A podle toho to tu vypadá.

Antibabišismus sílí. Fiala místo prezentace svého programu marně křičí, aby urval body pro sebe. Kalousek místo svého programu marně křičí, aby urval body pro sebe. Verbujeme proti socanům. Verbujeme proti Babišovi. Lidé přesto věří Babišovi.

A jak to dopadne? Opět Babiš prohraje o pár bodů před Sobotkou. Opět se bude rozhazovat. ODS a TOP 09 po svém blahobytném klientelismu a ochočování policie a justice, budou mít přes veškerou snahu stále ještě povolební půst.

A tak vše poplyne v sociálním inženýrství a rozdávání. Bohužel ani ODS ani TOP 09 pravicový program nerealizovaly od vlád Václava Klause, ve zdravotnictví neumí nic jiného než sociální demokracie. Stojí na sociálním inženýrství, nepřirozených vztazích bez občanské svobody. Proto se nám to zdravotnictví nyní rozpadá.

Škoda, pravicové myšlení díky čtyřicet let trvajícím komunistickém braiwashingu zde stále absentuje! Samozřejmě, že se na tom podílí i Evropská unie utápějící se v sociálním inženýrství. Nic neponecháváme svobodnému, přirozenému duchu.

:-)

8 1
možnosti
JJ

Babiš není ani levičák, ani pravičák. Babiš je oligarcha.

16 0
možnosti
JM

J67o69s46e91f 40M82i90k86i96n

13. 5. 2016 14:10

EU cpe prachy do Řecka hlavně pro to, aby kvůli migrantum zůstalo Řecko v EU. Jinak by byla ochrana hranic EU mnohem jednodušší

2 1
možnosti
VB

Moc pěkný článek. Změna ale přichází až pod tlakem. A ten tlak bude finančí krize, kdy to co jsme zažili, nám bude připadat jako prkotina.

Kromě toho platí jako ve fyzice rozdíl mezi zákonitostmi platnými v mikro (jeden člověk, rodina) a makro (stát, EU). Na mikro každý ví, že 1+1=2 na makro si všichni říkají "platím daně, tak na to mám právo" a "když se platí na tohle......, tak proč ne na tohle". A to je cesta do pekel.

Současné státní dluhy jsou v režimu demokracie a za současné míry svobody nesplatitelné. Státní dluhopisy s končící splatností se nahrazují novými, ale ve větším objemu. Klín se vyráží ještě větším klínem.

http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=457099

Co se musí změnit, ale změnit se nemůže.

Řecko je případová studie krachu rozežraného státu. Žádné volby problémy neřeší, ale naopak je eskalují. Všechna „zajistíme podpoříme, vytvoříme, prosadíme, poskytneme, zdaníme, zvýšíme, ..“ nás přibližují ke krachu státu.

http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=467815

6 0
možnosti
BP

B72e47n 50P87a31v12k89a

13. 5. 2016 8:47

Jako člověk v soukromém sektoru, který vlastně neprodukuje žádné statky ale pouze poskytuje podporu jiným, aby mohli produkovat, se musím státních byrokratických vyžírek trochu zastat. Občas umí být i užiteční.

1 5
možnosti
DN

To nikdo nerozporuje, že jsou někteří i užiteční. Paní Šichtařová jen upozorňuje, že neprodukují hodnoty, nevytvářejí bohatsví.

7 0
možnosti
MC

KarmaR^. Navrhuji, aby vyšší daně platil ten co porodí a vychová nového voliče budoucího sociálního demokrata a dále od něho na politické ose vlevo podobného hospodáře.

1 0
možnosti
Foto

I26v47o 21P93a70t39t21a

13. 5. 2016 8:19

Co se týká A. Babiše, je to nejen jeho problém, vzhledem k jednostranně, tj. jen na peníze orientované ekonomii. Dělá to co umí. Účetnictví a proto orientace na EET. To co neumí oře. Např. neustálé dotování ministerstev práce a zdravotnictví, což je bez provedení auditu a následně skutečných reforem jen házením miliard do černé díry. Právě v tomto případě se nechová jako podnikatel, ale politik - populista. Jako úspěšný podnikatel by nikdy necpal peníze do krachujícího podniku, což v praxi jako ministr financí dělá. Proč to dělá? Protože jako ekonom samozřejmě neví nic o financování důchodů, nic o financování zdravotnictví. Dopisoval jsem si s A. Babišem od února 2012, kdy jsem připomínkoval politický program ANO a nabídl spolupráci. Výsledek najdete zde: http://sociologie.netstranky.cz/19-cast-ministr-a-dite.html

1 1
možnosti
JH

J82a45n 32H72a83v45r73d69a

13. 5. 2016 13:11

V lecčem s vámi souhlasím.;-)

0 0
možnosti
VPS

Nějak jste opomenula DPH, pani Šichtařová. A tu platí možná i těch 10 milionů. Všichni, co nakupují včetně turistů. Výjimkou jsou malé děti.

0 4
možnosti
PK

Pro DPH placené státním zaměstnancem tak, jak o něm píše p.Šichtařová, platí totéž jako pro placení DPFO.

5 0
možnosti
LR

L12u76b32o69š 86R63u19b84ý

13. 5. 2016 7:44

Zajímavé číslo z nedávné minulosti - jakmile se začalo mluvit o krachu OKD, pracovní úřad okamžitě přišel s požadavkem na 200 mových úřadníků, aby situaci zvládl...Bytnění státní správy fak nebere konce:-(

14 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,48
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články