Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Tu hyperinflaci bych potreboval v momente, kdy mi bude koncit fixace u hypoteky.. nebo radeji hned, rad bance zaplatim inflacnimi penezi i mimoradnou splatku... Ale pak bych pozadal o rychlou a ucinnou reformu ve stylu A. Rasina :)

0 0
možnosti
ZH

Jistě, když tisknout peníze, tak jedině bankám, aby je mohly za úrok půjčovat, nejlépa na bursovní spekulace. Pokuď by například bylo nutné vrazit inflační peníze do Česka, tak já bych si uměl představit, nějakou sumu na účet každého občana ke kterému by byla platební karta a tou by se nechaly platit třeba jen služby. :-)

3 0
možnosti
Foto

Inteligentně napsáno. Je třeba produkovat zboží a produkty s vysokou přidanou hodnotou a nejlépe finální produkt, ne jen něco v ČR za levno smontovat. Pokud chce výrobce patriot podpořit Česko, danit zde. Česko se stalo ale tak trochu montovnou. Něco vyrobí menší dílna o 30 zaměstnancím v ČR, pak se poloprodukt pošle na Taiwan, další operace se provede na Slovensku a finálně se to smontuje např. v Čině a poté se na to dá hlavička německé firmy. Já osobně mám s produkty, elektronikou, kterou kupuji značkovou, střední značka, tu zkušenost, že se mě spolehlivě sype jakákoli značka po určité chvíli. Firmy, elektronika, nedávají příliš peněz do managementu kvality, testování všech finálních výrobků. Ale vyhoví reklamaci, provedou opravu anebo výměnu. jen se na to musí čekat. Dokonce i renomované značky jako je Microsoft atp. vypouští systémy, které jsou nestabilní, plné chyb a pak mají spotřebitelé problémy. A to je značka značek. Paradoxně nejlépe si zatím stojí v mé elektronice mobil čínské značky. U automobilů jsou vyšší nároky na bezpečnost.

3 1
možnosti

Milá paní Havelková, Ne všichni lidé mají IQ přes 150, aby mohli pracovat ve vývoji. Nemít montovny, tak tu máme nezaměstnanost kolem 30 %

3 1
možnosti
JJ

Karma,paní Šichtařová,není co dodat.R^V

7 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,47
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články