Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lidi vyberte si bud záporné úroky nebo ty peníze půjdou do nějakého řecka nebo uprchlíkům nebo na války a zabíjení nebo taky padne měna,ale pak půjdu zabíjet !

0 1
možnosti
Foto

Takže záporné nominální úrokové sazby vadí, ale pětiprocentní úroky z vkladů při desetiprocentní inflaci nevadily, nevadí a nebudou vadit? V české ekonomice existují reálně záporné úrokové sazby už od r. 1991.

7 0
možnosti
DV

Presne, akurat sa hladina sadzieb posuva dolu. Už sa cely systeme mení, lebo je to nedržatelne pri kladných US.

0 0
možnosti
BH

Když budou záporné úroky i na půjčkách, tak proč ne. Akorát nevím kdo bude půjčovat...

0 0
možnosti
JC

Banky přece již dávno nejsou bankami, tedy institucemi, které přijímaly vklady, jiným půjčovaly na úrok a o rozdíl se dělily s tím vkladatelem. Od revoluce jsou banky jen drahými skladišti peněz. No a tzv. záporným úrokem jen zvednou cenu za uložení. Jen bych rád viděl toho vol., který do takové instituce bude nějaké peníze dávat. Je lepší mít cokoliv, třeba rum, než papírky, které jsou jen důvěrou, že nám za ně někdo něco dá. No a když nedá? Vrátíme se ke směnnému obchodu: pytel brambor za boty. Jen ať si s námi hrají!!!

16 0
možnosti
JV

No a co to je RUM? Rozumně Uložená Měna.

0 0
možnosti
JJ

J66i16ř10í 57J86o85n14á31š

18. 3. 2016 16:53

Díky,paní Šichtařová.Ještě že mám jen málo peněz.Ale i to málo bude asi lepší prochlastat a projíst,to ,co jsem tím pádem do sebe dostal,ze sebe dobrovolně vydám v konzistenci,která centrálním bankám asi vonět nebude.Jste hezká,dík,že jste.Těším se na nové foto.J.

4 0
možnosti
TP

T70o73m86á63š 43P56a46k

18. 3. 2016 15:07

Ke čtení paní Šlichtařové se dostanu opravdu jen zřídka. (Mimochodem nevíte někdo jestli je stále ještě ředitelka NEXT finance kde si můžete přímo předplatit její "prognózy"?) A co je na nich zajímavé? Ještě se mi nepodařilo si přečíst prognózu, která se alespoň ve střednědobém horizontu splnila.. Dodnes si vzpomínám jak paní Šlichtařová (jsa zde věrnou naslouchačkou Klause) strašila před pár lety hlubokou krizí a propadem Eurozóny o mnoho procent.. Ostatně kdo není líný, může se podívat do archivu autorky a přečíst si tam perly jako: "Přijde krize jaká tu ještě nebyla" (2014) a v ní o předpokladu inflace 100% a hroucení burzy... Nebo "Varování před Evropskou krizí (2014) a v ní pěkná prognóza: "Závěr je jediný: Krize se musí vrátit."... Případně moc pěkné, "Bude benzín za 50 korun?".... Aby nevznikla mýlka, k v.u. závěrům došla paní Šlichtařová na základě rozhodnutí o pumpování hotovosti do ekonomiky centrálními bankami.. To je to samé pumpování, které nás nyní přivedlo (stejně jako USA) k přebytku volného kapitálu a tedy k propadu úrokových mír na 0.

Tak jsem si přečetl novou prognózu o tom, jak bude špatně, protože lidé budou cpát peníze do slamníku když v bance nedostanou obligátní 1% na termínovaném vkladu.. Nějak jsem nepochopil proč zrovna to 1% by mělo někoho motivovat šetřit si peníze v bance. Ale ono to je na tomto "ekonomickém blogu" šuma fuk. Je přeci úplně jedno, že prognózy jsou vedle jak ta jedle.. Důležité je zase prodat nějakou tu poučnou knihu..

5 11
možnosti
RH

R46a44d45e54k 15H54o87d47a56ň

18. 3. 2016 19:35

Vzhledem k tomu, že minulý rok v USA znovu rozjeli to samé letadlo co způsobilo 2008, je další krize nevyhnutelná. Otázka jen je za jak dlouho - co je jisté je, že čím později, tím hůř.

11 0
možnosti
RD

R38a77d77e47k 41D56o19n82á27t

18. 3. 2016 14:56

Ano, Singer & his melody boys jsou fakt úplně mimo mísu. Třeba ty intervence. To, že existují, a zárověň se ví, že jednou skončí a koruna pak (více či méně) posílí (tedy většina cen v Kč nominálně klesne), SNIŽUJE ochotu nakupovat a vzniká (logicky) všeobecné očekávání zhodnocení měny.

Pokud můžu mluvit za sebe, veřejně tu prohlašuji, že pokud se mi auto a počítač úplně nerozsype, nové si před koncem intervence ČNB rozhodně pořídit nehodlám. Do té doby kupuju jen to co nutně potřebuji a i při tom skřípu zuby, vy akademická trdla!!

32 0
možnosti
Foto

Mám to stejné, pomalu jsem zvažoval výměnu auta, již mi sloužilo 6 let. Přišla intervence a raději další roky jezdím ve starém, prostě omezuji umělé zdražování, i bez toho již jsem zaznamenal několika tisícovou ztrátu, díky tomu, tak proč se jí nesnažit alespoň snižovat odkladem nákupu?

U záporných sazeb se zachovám taky podle svého a ne podle přání druhých.

12 0
možnosti
JZ

Tak zápornou úrokovou sazbu bych ještě chápal, prostě poplatek za to, že mi peníze hlídá někdo jiný (teď neřeším, co s nimi v reálu dělá doopravdy). Co ale nepochopím nikdy, je ten proklamovaný stav "šetrnost je hřích, nezodpovědnost je ctnost", jediným vysvětlením pro tohle je jedině nějaká konspirační teorie, to si prostě nemůžu pomoct.

0 0
možnosti
Foto

Deflace je jen začátek velkého vynulování, kdy se ten domeček z elektonicky natištěných peněz zhroutí. Je čas si ty peníze, pokud je máte, vybrat a utratit, protože až nastane světový run na jakékoliv zboží, nakonec zůstanou chudáci s plným účtem čísel, za které si už nebude co koupit. Potom už uprchlíci nebudou problém, protože se sami požereme vlastní závistí.

0 1
možnosti
MN

To je přesně to, oč bankéřům jde - Utratit úspory. Takže jim jdete "na ruku" !

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,53
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články